Στη Serie A όλα είναι λογικά

Στη Serie A όλα είναι λογικά

bet365

Ο Παναγιώτης Παλλαντζάς σχολιάζει την προσπέραση της Ιντερ στη Γιουβέντους, στη 14η στροφή του πρωταθλήματος.

Η φετινή σεζόν άρχισε στην Ιταλία με τη Γιούβε να έχει προπονητή οπαδό της Νάπολι. Ο προπονητής της Ιντερ είναι Γιουβεντίνος. Αυτός της Νάπολι είναι Μιλανίστα και αυτός της Μίλαν Ιντερίστα. Η Lega της Serie A, αυτή που παίρνει πρωτοβουλίες και άρχισε σοβαρό διάλογο με τις 20 ομάδες για την καταπολέμηση του ρατσισμού (όπως έλεγε η σχετική ανακοίνωση) είναι χωρίς πρόεδρο εδώ και κάτι εβδομάδες αφού αυτός παραιτήθηκε αν και είχε τη στήριξη όλων των μεγάλων, η Μίλαν μέχρι το 88ο λεπτό του αγώνα με την Πάρμα ήταν στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού και μπήκαμε στον Δεκέμβριο πλέον, η Κάλιαρι είναι στην 4η θέση και ο Φραντσέσκο Ατσέρμπι είναι -σύμφωνα με όλες τις στατιστικές- ο μοναδικός αμυντικός στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα που δεν έχει φάει ούτε μία ντρίμπλα. Συμβαίνουν, με λίγα λόγια, αρκετά πράγματα φέτος που μπορούν να χαρακτηριστούν τρελά, αλλά σίγουρα δεν είναι τέτοιο η εικόνα του βαθμολογικού πίνακα αυτή τη στιγμή και ειδικά σε ό,τι αφορά τις πρώτες δύο θέσεις...

Η γκέλα της Γιουβέντους με τη Σασουόλο είναι μεγάλη αλλά και αναμενόμενη. Ισως όχι κόντρα στον συγκεκριμένο αντίπαλο, αλλά θα μπορούσε να γίνει στο Μπέργκαμο. Ή κόντρα στη Μίλαν. Ή στο ματς με την Τορίνο. Οι Μπιανκονέρι ήταν φανερό ότι πήγαιναν γυρεύοντας και αυτό δεν μπορεί να το κρύβει συνεχώς η ατομική ποιότητα. Τουλάχιστον όχι στο πρωτάθλημα. «Εχοντας νικήσει τόσο πολύ στην Ιταλία, αυτή η ομάδα ίσως χωρίς να το καταλαβαίνει να έχει λιγότερο κίνητρο στο πρωτάθλημα και να δίνει περισσότερη ενέργεια στο Champions League, το οποίο μετά πληρώνει με τις εμφανίσεις στη Serie A», είπε ο Μαουρίτσιο Σάρι μετά το 2-2 και ο τρόπος με τον οποίο μπήκε το 2ο γκολ της Σασουόλο, μάλλον τον επιβεβαιώνει. Οταν σε μια φάση γίνονται τρία λάθη για να φας τελικά γκολ, τότε μάλλον το μυαλό είναι αλλού. Οπως ήταν και σε άλλες περιπτώσεις φέτος, με την απόδειξη να είναι και οι πολλές χαμένες ευκαιρίες. Δεν είναι μόνο η συγκέντρωση όμως (στο οποίο, φυσικά, ο προπονητής θα πρέπει να βρει τη λύση) αλλά και τα αγωνιστικά θέματα.

Η Γιούβε θα βγάλει ανά διαστήματα μέσα στο ματς αυτό που θέλει ο προπονητής της, αλλά είναι για διαστήματα. Ποτέ για ολόκληρο παιχνίδι. Είναι λογικό ο Σάρι να ζητάει χρόνο ή να αναφέρεται στο μικρότερο κίνητρο που έχουν οι παίκτες του για το πρωτάθλημα, αλλά η λογική έχει κι άλλη πλευρά: Από την περσινή ομάδα, οι Τορινέζοι έχασαν μόνο έναν 11αδάτο. Τον Ζοάο Κανσέλο. Κανείς άλλος από αυτούς που έφυγαν δεν ήταν βασικός ή σημαντικός και στις θέσεις τους ήρθαν οι Ντε Λιχτ, Ράμσεϊ, Ραμπιό, Ντανίλο ή ο ξεχασμένος Ντεμιράλ. Η λογική, επομένως, λέει ότι το ρόστερ είναι πιο δυνατό από πέρυσι, άρα θα πρέπει να αποδειχθεί πολύ λίγος ο προπονητής για να βγει από αυτό το ρόστερ μια ομάδα λιγότερο δυνατή ή μια ομάδα που δε θα παρουσιάσει κάτι πιο όμορφο από την περσινή τραγωδία. Προς το παρόν, αφήνοντας στην άκρη το Champions League όπου οι Μπιανκονέρι μέχρι στιγμής όντως έδειξαν πιο συγκεντρωμένοι, η Γιουβέντους προοδεύει, αν προοδεύει, πολύ αργά.

Αντιθέτως, η Ιντερ προοδεύει πολύ γρήγορα. Το έχουμε ξαναγράψει ότι αυτό μπορεί να μπερδέψει τον Αντόνιο Κόντε και στο τέλος να του δημιουργήσει πρόβλημα σε γενικότερο πλαίσιο, αλλά προς το παρόν, για το σήμερα, αυτά τα άλματα της ομάδας του έχουν ως αποτέλεσμα να του δίνουν το δικαίωμα να περιμένει κάτι καλό τον Ιανουάριο. Το ματς με την Μπαρτσελόνα είναι αυτό που θα καθορίσει αν ο Κόντε θα έχει και τόνο δίπλα από το 10 όταν έρθουν τα Χριστούγεννα και γίνει ο πρώτος απολογισμός. Οι Νερατζούρι, οι οποίοι ούτως ή άλλως έχουν πιο φτωχό ρόστερ, έχουν να αντιμετωπίσουν διάφορους τραυματισμούς και καταφέρνουν και ανταποκρίνονται σε όλα τα προβλήματα, επειδή είναι πιο ομάδα.

Η Γιουβέντους έχει καλύτερο ρόστερ, αλλά η Ιντερ είναι καλύτερο σύνολο προς το παρόν. Η Γιουβέντους έχει μικρότερο κίνητρο στο πρωτάθλημα σύμφωνα με τον προπονητή της, η Ιντερ βλέπει κάθε ματς σαν το ματς της ζωής της επειδή έτσι μαθαίνει τους παίκτες ο προπονητής της. Η Γιουβέντους νικάει την Βερόνα με 2-1 και το Stadium μουρμουρίζει, η Ιντερ νικάει την Σπαλ με 2-1 και το Meazza παραληρεί. Η Γιουβέντους θέλει 10 ευκαιρίες για να βάλει 2 γκολ, η Ιντερ θέλει 2. Η Γιουβέντους είναι μια ομάδα που καλείται να διαχειριστεί ή να λύσει ή να "κρύψει" θέμα με τον Ρονάλντο, η Ιντερ έχει αποδυτήρια ταγμένα στον προπονητή επειδή έχει και πιο σοβαρή διοίκηση από ό,τι στο παρελθόν. Η Γιουβέντους θέλει να μάθει να χαίρεται με αυτό που θα δείχνει στο γήπεδο γιατί τα προηγούμενα χρόνια νίκησε πολύ και χάθηκε το συναίσθημα της απόλαυσης από ένα σημείο κι έπειτα, η Ιντερ χαίρεται επειδή μαθαίνει ξανά πλέον να νικάει. Η Γιουβέντους είναι 2η αυτή τη στιγμή και η Ιντερ είναι 1η. Και με βάση όλα τα προηγούμενα, μάλλον είναι λογικό...

 

Τελευταία Νέα