Με Μανέ παίρνει... κούπα η Λίβερπουλ!

Με Μανέ παίρνει... κούπα η Λίβερπουλ!

Με Μανέ παίρνει... κούπα η Λίβερπουλ!

bet365

Ο Σαντιό Μανέ πήρε στις πλάτες του τη Λίβερπουλ και την οδηγεί στον απόλυτο θρίαμβο. Ο Σενεγαλέζος έχει εμπνεύσεις και οι Reds βρίσκουν δίχτυα όταν η μπάλα... καίει!

Ο Μανέ ήταν ο τελευταίος παίκτης της Λίβερπουλ που βγήκε από τα αποδυτήρια στο εκτός έδρας ματς του Σέλχαστ Παρκ. Το πρόσωπό του δεν φαινόταν καν, αφού είχε καλυφθεί από την κουκούλα της φόρμας των Reds. Τα χέρια του ήταν στις τσέπες του. Ο Σενεγαλέζος διεθνής άσος λειτουργούσε λες και ήθελε να περάσει έτσι. Να μην τον δει κανείς, απαρατήρητος. Αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί.

Στο 2-1 με την Κρίσταλ Πάλας το ένα γκολ ήταν δικό του. Χιλιάδες οπαδοί της Λίβερπουλ ήθελαν να αποθεώνουν έναν από τους πλέον αγαπημένους παίκτες τους, τον άνθρωπο που τους διατηρεί σε τροχιά τίτλου στην Premie League.


Ο Μανέ έβγαλε τις selfies του, έκανε το σήμα της νίκης και ότι όλα πήγαν καλά, βρέθηκε κοντά στον κόσμο και μετά μπήκε στο πούλμαν. Ο 27χρονος επιθετικός δεν θέλει να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Δεν του αρέσει η δημοσιότητα. Εάν βάλουμε στην σειρά τα αστέρια του Κλοπ εκείνο του Μανέ λάμπει πιο έντονα από κάθε άλλο. Το επίπεδο της σταθερότητας και της αξιοπιστίας του είναι απίστευτο. Από πέρυσι και συνεχίζοντας στο 2019 παραμένει top class παίκτης.

Ο 27χρονος δεν είναι πια στην σκιά του Σαλάχ. Γιατί; Ήταν εκείνος που βγήκε μπροστά στο παιχνίδι με την Πάλας και με την απουσία του Αιγύπτιου. Ο Μανέ είναι ασταμάτητος. Πάντα κινητικός, βρίσκει χώρους και πάντα είναι ο εφιάλτης των αμυντικών. Αλλωστε, οι Φαν Αανχολτ και Τζέιμς ΜακΑρθουρ δεν πρόκειται να τον ξεχάσουν. Όταν η Λίβερπουλ ψάχνει για έμπνευση ο Μανέ είναι εκεί. Όταν τον χρειάστηκε στο ματς αυτό ήταν εκεί. Ο Σενεγαλέζος είναι πιο σοβαρός, πιο ώριμος ως παίκτης κι αυτό φαίνεται στα πατήματά του. Μπορεί να σηκώσει τη Λίβερπουλ στους ώμους του. Αντί να... χτυπιέται να τον παίρνει από κάτω με τις χαμένες ευκαιρίες του πάντα προσπαθεί να επανορθώνει.


Η Κρίσταλ Πάλας έχει... πρόβλημα μαζί του κι επιβεβαιώθηκε σε ακόμα ένα ραντεβού! Ο Σενεγαλέζος έχει οκτώ γκολ σε έντεκα αναμετρήσεις εναντίον της και έχει σκοράρει σε πέντε σερί ματς. Το Σάββατο ήταν το 29ο γκολ του για τους Reds σε αυτό το ημερολογιακό έτος. Εννέα παραπάνω από τον Σαλάχ που είναι 2ος στην λίστα. Οι αριθμοί του είναι ακόμα πιο τρομεροί, αφού δεν εκτελεί πέναλτι. «Ειδικά φέτος ο Σάντιο είναι φανταστικός. Είναι τρομερός. Έχει πάει το παιχνίδι του σε άλλο επίπεδο και μαζί και την ομάδα», σχολίασε ο Άντι Ρόμπερτσον. Δεδομένα έχει πάει το παιχνίδι σε άλλο επίπεδο, με 12 γκολ και 5 ασίστ από τον Μανέ σε 18 αγώνες για την Λίβερπουλ φέτος. Ο Μανέ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα παίκτη που εξέλιξε ο Κλοπ. Ο Γερμανός... ξεκλείδωσε το ταλέντο και τα προσόντα του. Εξάλλου, ήταν η πρώτη μεγάλη μεταγραφή του Κλοπ στο Άνφιλντ. Η Λίβερπουλ είχε δώσει 30 εκατ. για να τον αγοράσει από την Σαουθάμπτον το καλοκαίρι του 2016. Εκείνη την περίοδο ήταν η τρίτη πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία της.


Στην Σαουθάμπτον δεν είχε τέτοια εικόνα, ενώ υπήρξαν και ερωτηματικά για την συμπεριφορά του. Μία φορά ο Κούμαν τον είχε αφήσει εκτός αποστολή επειδή είχε αργήσει μισή ώρα σε συνάντηση της ομάδας. «Η κατάλληλη ομάδα, ο κατάλληλος προπονητής και η κατάλληλη στιγμή να αλλάξω σύλλογο», είχε πει ο Μανέ.


Ο Σενεγαλέζος βέβαια έγινε ο μεγάλος στόχος της Λίβερπουλ επειδή ο Μάριο Γκέτσε προτίμησε τη Μπάγερν Μονάχου. Ο Κλοπ πάντως όταν ήταν στη Ντόρτμουντ δεν είχε πάρει τον Μανέ. Το 2014 ο Μανέ ετοιμαζόταν να φύγει από την Ζάλτσμπουργκ, αλλά ο Γερμανός δεν επεδίωξε να τον κλείσει. Ο Κλοπ θεώρησε πως δεν άξιζαν τα χρήματα τον κόπο. «Ήταν ένα από τα πιο μεγάλα λάθη μου. Ευτυχώς μου δόθηκε 2η ευκαιρία και τον έχω στην Λίβερπουλ», σχολίασε ο Γερμανός.


Ο Μανέ έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στο να επανέλθει η Λίβερπουλ στην ευρωπαϊκή ελίτ και να διεκδικεί πρωτάθλημα μετά από τόσα χρόνια. Το 2016-2017 είχε 13 γκολ στο πρωτάθλημα. Πήρε τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη της ομάδας για εκείνη την σεζόν. Κι αυτό παρότι είχε ένα διάστημα που έλειπε λόγω τραυματισμού και του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Είχε χάσει έξι εβδομάδες λόγω τραυματισμού... Ο Μανέ έχει δώσει και δείγματα ενός εξαιρετικού χαρακτήρα. Όταν του είχαν ζητήσει μία συνέντευξη τόνισε "να σας δώσω μία αγκαλιά και να μιλήσω την άλλη εβδομάδα;". Όντως μίλησε μετά.... Ο 27χρονος είναι ένας σούπερ σταρ χωρίς σημάδια αλαζονείας. Παρότι είναι χαμηλών τόνων και αρκετά ήσυχος είναι φιλόδοξος και με μεγάλο κίνητρο. Δεν φοβάται να εκφραστεί, όπως όταν ο Σαλάχ δεν του είχε δώσει πάσα με την Μπέρνλι.


Το 2017-2018 είχε 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Μοιράστηκε το Χρυσό Παπούτσι της Premier με Σαλάχ και Ομπαμεγιάνγκ. Όμως αν βγάλουμε τα πέναλτι θα ήταν ο νικητής καθώς δεν χτυπάει πέναλτι. Δεν είχε κανένα θέμα να αλλάξει πλευρά ή και να παίζει πιο πλάγια να χωρέσει ο Σαλάχ. Είναι δυνατός αλλά και καλός στο ψηλό παιχνίδι. Έχει βάλει οκτώ γκολ με κεφαλιά το 2019 στην Premier. Επίσης δεν τραυματίζεται συχνά και καταπίνει πολλά, πάρα πολλά χιλιόμετρα. Έπαιξε πέρυσι σε 50 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις για την Λίβερπουλ.


Φέτος παραμένει ασταμάτητος. Ο Κλοπ λέει πως είναι η απόλυτη χαρά ενός προπονητή και έχει όλο το πακέτο. Μάλιστα έλεγε πως το μόνο παράπονό του ήταν πως κάποιες φορές ο ίδιος ο Μανέ δεν έβλεπε το πόσο καλός είναι. Οι Μέσι και Αζάρ μάλιστα είχαν ψηφίσει τον 27χρονο για το βραβείο του κορυφαίου της FIFA. Βραβείο που πήγε στον Αργεντίνο σταρ τον Σεπτέμβριο, ενώ ο Σενεγαλέζος ήταν... πέμπτος στις προτιμήσεις. Επίσης, είχε μπει στην λίστα για την Χρυσή Μπάλα με τον συμπαίκτη του, Φαν Ντάικ. Ο Μανέ εάν συνεχίσει έτσι σίγουρα θα πάρει και Χρυσή Μπάλα. Με... δεδομένο πως η Λίβερπουλ δεν θα χάσει από την Μπράιτον την άλλη εβδομάδα θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του συλλόγου με 31 ματς αήττητη. Οι παίκτες του Κλοπ έχουν πάρει 134 πόντους από τους τελευταίους 153 διαθέσιμους πόντους. Η Λίβερπουλ ξαναγράφει ιστορία και ο Μανέ είναι ο μπροστάρης της.

 

Τελευταία Νέα