Ομπαμεγιάνγκ, ο ηγέτης της Άρσεναλ!

Gazzetta team
Ομπαμεγιάνγκ, ο ηγέτης της Άρσεναλ!

bet365

Ο Πιέρ Ομπαμεγιάνγκ κάνει το Νησί... άνω - κάτω με τα γκολ του και θέλει να γίνει ο νέος αρχηγός της Άρσεναλ. Ο ηγέτης των Λονδρέζων είναι πιο προσηλωμένος από ποτέ στον στόχο του.

Υπάρχει μία ρουτίνα ανάμεσα στους ποδοσφαιρόφιλους της Γκαμπόν όταν παίζει η Άρσεναλ. Ομάδες ανθρώπων στέλνουν μηνύματα ο ένας στον άλλον για να βρεθεί ένα μέρος συνάντησης, όπου θα δουν τον αγώνα της, θα πιουν μία ή δύο μπύρες παραπάνω και θα περιμένουν να παρακολουθήσουν θεαματικό ποδόσφαιρο.Η παρουσία του Γκαμπονέζου Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ σημαίνει πολλά για την χώρα του. Το ματς με την Μπόρνμουθ το περίμεναν πως και πως για να πανηγυρίσουν το 50ό γκολ του στην Άρσεναλ. «Κάθε φορά που ακουμπάει την μπάλα υπάρχει τεράστιος ενθουσιασμός», λέει ο δημοσιογράφος Τσαρλς Στεφάν Μανουνγκού, δημοσιογράφος του Tele Africa. «Όταν έκανε το σουτ με την Μπόρνμουθ όλοι σηκώθηκαν να πανηγυρίσουν. Τους πήρε λίγο να καταλάβουν ότι η μπάλα δεν είχε βρει στα δίχτυα τελικά».


Πίσω στην Γκαμπόν στο μυαλό των ανθρώπων της υπάρχει η ιδέα για ένα δυνατό ποδοσφαιρικό έθνος και μία καλή Εθνική. Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα της χώρας να έχει έναν παίκτη όπως ο Ομπαμεγιάνγκ. Οι "Πάνθηρες" στο διάστημα της διακοπής είχαν φιλικά. Στο ματς με την Μπουρκίνα Φάσο η Γκαμπόν είχε για πρώτη φορά στην σύνθεσή της τον Ομπαμεγιάνγκ σε μη επίσημο παιχνίδι έπειτα από 3,5 χρόνια. Σκόραρε το μοναδικό και νικητήριο τέρμα σε φιλικό που έγινε σε ένα προάστιο έξω από το Παρίσι. Την επόμενη εβδομάδα έχει φιλικό με το Μαρόκο και μετά υπάρχουν τα προκριματικά.



Ο πιο εμβληματικός παίκτης της Γκαμπόν και all time σκόρερ είναι ο άσος της Άρσεναλ. Είχε όμως μία δύσκολη και περίεργη σχέση με την Ομοσπονδία της πατρίδας του. Οι αφρικανικές Ομοσπονδίες λειτουργούν παράξενα κάποιες φορές και ωθούν τα αστέρια τους στο να αφήνουν την Εθνική.
Ήταν ένας χρόνος πριν όταν η Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως ο πατέρας του Ομπαμεγιάνγκ θα ήταν ένας από τους προπονητές της Εθνικής, χωρίς να έχει συμφωνηθεί τίποτα. Αυτή η κατάσταση δε βγήκε σε καλό. Ο Ομπαμεγιάνγκ έκανε λόγο για ερασιτέχνες και για λίγα ματς έμεινε εκτός από προσωπική του επιλογή.


Προφανώς και ο Ομπαμεγιάνγκ είναι ποδοσφαιρικός ήρωας για την χώρα του. Όμως ανεξάρτητα από τις όποιες απαιτήσεις είχε κανένας άλλος παίκτης στην πατρίδα του δεν έχει το ποδοσφαιρικό ανάστημα και τα προσόντα και το ταλέντο του άσου της Άρσεναλ. Κανένας άλλος δεν είναι καν κοντά στην ποιότητά του. Πλέον, ο Ομπαμεγιάνγκ γύρισε στην Εθνική και θέλει να εμπνεύσει τους "Πάνθηρες" να περάσουν για το επόμενο Κύπελλο Εθνών Αφρικής το 2021 και μετά για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Γκαμπόν είναι 88η στα rankings της FIFA. Είναι στην ίδια... ζώνη με ομάδες όπως το Λουξεμβούργο και το Ουζμπεκιστάν. «Είναι ο απόλυτος και πιο μεγάλος πρεσβευτής του ποδοσφαίρου της Γκαμπόν σε όλον τον κόσμο. Είναι κρίμα που η Εθνική μας δεν πηγαίνει τόσο καλά. Όταν όμως έρχεται και παίζει όλοι είναι πανευτυχείς διότι δίνει τεράστια ώθηση στην Εθνική», συμπληρώνει ο Μαβουνγκού.


Στόχος του είναι να γίνει ο παίκτης που θα φτάσει τα 50 γκολ πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους της Άρσεναλ κι εκτός από τον Ράιτ δείχνει πως μπορεί να τα καταφέρει. Κάποιοι είχαν τονίσει πως η ομάδα ρίσκαρε με αυτή τη μεταγραφή, αφού ανησυχούσαν για τον χαρακτήρα του. Ακόμα και ο Αρσέν Βενγκέρ χρειάστηκε αρκετή πίεση για να πειστεί για το deal. Tα πολυτελή αυτοκίνητα, αλλά και τα φανταχτερά ρούχα δημιούργησαν μια εικόνα που δείχνει άνθρωπο που δεν μπορεί να τη διαχειριστεί. Εκαναν όμως λάθος...


«Υπάρχουν φήμες ότι δεν συμπεριφέρεται καλά ή δεν είναι επαγγελματίας λόγω των αυτοκινήτων του και της ενδυμασίας, αλλά όλα καταρρέουν, μιας και ο παίκτης κάνει τα πάντα για να γίνεται ολοένα και καλύτερος. Δεν είναι αλαζονικός ή εξωστρεφής. Είναι ένας από τους καλύτερους επαγγελματίες, εργατικός, ένας μεγάλος αθλητής. Πάντα χαμογελάει. Είναι ένας ήσυχος ηγέτης, αλλά είναι πραγματικά ηγέτης. Είναι αστείος» τονίζει ένας εκ των κορυφαίων σκάουτερ, ο Σβεν Μίσλιντατ. Από το ντεμπούτο του στην Άρσεναλ κι έπειτα, ο μοναδικός παίκτης της Premier League που σημείωσε περισσότερα γκολ από τον Ομπαμεγιάνγκ ήταν ο Σαλάχ. Ο φορ από τη Γκαμπόν σκοράρει περισσότερα από 25 γκολ τα τελευταία πέντε χρόνια και μαζί με Μέσι, Κριστιάνο, Λεβαντόφσκι, Αγουέρο και Σουάρες ανήκουν σε αυτό το κλειστό κλαμπ. Εγινε... υπαρχηγός στην Άρσεναλ και παρά το γεγονός πως ακόμα δεν έχει κούπα, είναι ευτυχισμένος στην ομάδα κι επικεντρωμένος στο γήπεδο. Ο Ομπαμεγιάνγκ δε... λύγισε από τη δόξα των γκολ, παραμένει απλά αφοσιωμένος στην επίτευξη των στόχων του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα