Νταβίντ Λουίζ: Πληγή... 8 εκατομμυρίων (pics)

Νταβίντ Λουίζ: Πληγή... 8 εκατομμυρίων (pics)

Κώστας Ζάλιαρης
Νταβίντ Λουίζ: Πληγή... 8 εκατομμυρίων (pics)

bet365

Τις εντυπώσεις, όταν τον έκανε δικό της το καλοκαίρι, η Άρσεναλ τις κέρδισε. Την ουσία, όμως, την έχασε παντελώς. Ο Νταβίντ Λουίζ στο ξεκίνημα της φετινής Premier League αποδεικνύει γιατί ο Φρανκ Λάμπαρντ στην Τσέλσι δεν ήθελε να του εγγυηθεί φανέλα βασικού... Εξηγεί ο Κώστας Ζάλιαρης

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι έφυγε το απόγευμα της Κυριακής από το Vicarage Road με το τελικό 2-2 κόντρα στη Γουότφορντ, έχοντας προηγηθεί με δύο τέρματα, χάνοντας όμως το προβάδισμα που είχε και κινδυνεύοντας να χάσει ολόκληρο το ματς μέχρι το φινάλε.

Η επίσημη στατιστική της αναμέτρησης κατέγραψε... 31 τελικές προσπάθειες για τους hornets που με τον Κίκε Σάντσεθ στην άκρη του πάγκου αντί του Χάβι Γκράθια, έδειξαν ν' ανακτούν τη μαχητικότητά τους και το αγωνιστικό θράσος που πέρυσι τους επέτρεψε να φτάσουν μέχρι τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου και να κάνουν αξιοπρόσεκτη πορεία στο πρωτάθλημα.

Η Άρσεναλ, δέχθηκε δυο γκολ από δυο ατομικά λάθη των παικτών της. Αρχικά του Σωκράτη Παπασταθόπουλου που «πούλησε» τη μπάλα στον Ντεουλοφέου για να πλασάρει αμέσως ο Κλέβερλι και να μειώσει, ενώ, ο Νταβίντ Λουίζ έκανε πέναλτι στον Περέιρα και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης για την 5η αγωνιστική της Premier League.

Το θέμα για τους «κανονιέρηδες» είναι πως η μεταγραφή που αρχικά σκόρπισε ενθουσιασμό για τη διόρθωση της κατάστασης στα μετόπισθεν ώστε να έχει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έναν έμπειρο και ποιοτικό στόπερ δίπλα του μετά και την αποχώρηση του Λοράν Κοσιελνί με επεισοδιακό τρόπο (σήκωσε... μπαϊράκι, δεν πήγε στην προετοιμασία και ανάγκασε την ομάδα να τον πουλήσει όσο – όσο), αποδεικνύεται... μεγάλη πληγή. Για την ακρίβεια, αξίας 8 εκατομμυρίων, όσα χρειάστηκαν δηλαδή για να βγάλει ο Νταβίντ Λουίζ τη μπλε φανέλα και να βάλει την ερυθρόλευκη.

Στην πρεμιέρα κόντρα στη Νιούκαστλ δεν ήταν έτοιμος για να παίξει, όμως, στα υπόλοιπα τέσσερα ματς που έχει βρεθεί σε θέση να υπερασπιστεί τα μετόπισθεν της νέας του ομάδας, ο Βραζιλιάνος αμυντικός έχει μια νίκη – στην οποία κάνει λάθος στο γκολ ισοφάρισης των αντιπάλων – μια ήττα και δυο ισοπαλίες.

Από το εντός έδρας παιχνίδι με τη Μπέρνλι στο «Έμιρεϊτς», στην πρώτη του εμφάνιση με την Άρσεναλ στην Premier League έπειτα από δυο θητείες στην Τσέλσι, ο Λουίζ αρχίζει και δείχνει ότι ψάχνει πατήματα. Αυτά που έχει φτάσει να ψάχνει μέχρι και αυτή τη στιγμή, έπειτα από τέσσερις συμμετοχές με τους «κανονιέρηδες». Χάνει φάση από κόρνερ όπου δεν έχει να μαρκάρει κανέναν και απλά σηκώνει το χέρι για οφσάιντ βλέποντας αντίπαλο ν' απειλεί με εξ επαφής κεφαλιά, χάνει τελείως τη φάση και στο γκολ του Μπαρνς, όπου... αρνείται πεισματικά να τρέξει έστω για ν' ασκήσει πίεση.

Αμέσως μετά, απέναντι στη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», πάλι απλά... σηκώνει τα χέρια για να περάσει η μπάλα μπροστά του δίχως να έχει ιδέα πως ο Φιρμίνο παραμονεύει για να σκοράρει με προβολή. Σε άλλη φάση η άμυνα της Άρσεναλ βρίσκεται αλλού γι' αλλού με τον Μανέ να καταφέρνει να βρεθεί σε εξαιρετική θέση μέσα στην περιοχή ολομόναχος γύρω σε πέντε αντιπάλους. Φυσικά, κάνει το πέναλτι στον Σαλάχ τραβώντας τη φανέλα του Αιγύπτιου και έπειτα τον χάνει τελείως από πλάγια αριστερά, αφού ο «Φαραώ» ήξερε ακριβώς πως να τον τρέξει και να πετάξει τη μπάλα μπροστά αλλάζοντας απότομα την κατεύθυνσή του.

Στο ντέρμπι με την Τότεναμ, εκεί όπου η Άρσεναλ βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο τέρματα όμως αντέδρασε και πήρε τον βαθμό έχοντας ευκαιρίες και για τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου, ο Νταβίντ Λουίζ βρίσκεται συμμέτοχος στην αρχή της φάσης από την οποία τα «σπιρούνια» σκόραραν με τον Λαμέλα. Σε ένα τρομερό... run and gun παιχνίδι με ένταση, ταχύτητα και πάθος, τόσο που... λαχάνιαζε ακόμα και όποιος το παρακολουθούσε, ο στόπερ της Άρσεναλ χάνει τον Σον με την κίνηση που έκανε ο Νοτιοκορεάτης κοντά στο χώρο του κέντρου και η φάση φτάνει μέχρι και το πρώτο γκολ για την ομάδα του Ποτσετίνο.

Απέναντι στη Γουότφορντ, ξανά ήταν... μια απ' τα ίδια. Ο χειρότερός του εαυτός. Με τον Γκρανίτ Τζάκα να έχει δηλώσει μετά το ματς πως όλοι φοβούνταν και ουδείς ζητούσε τη μπάλα για να παίξει, με τους «hornets» να φτάνουν σε σύνολο 31 τελικών προσπαθειών για γκολ. Ο Λουίζ έφτανε πάντα δεύτερος στη μπάλα, έφτασε σε σημείο να τον παίζουν με πλάτη και να καταφέρνουν να γυρίσουν για ν' απειλήσουν την εστία του Λένο, ο Περέιρα του κέρδισε και το πέναλτι παρά τις διαμαρτυρίες του Βραζιλιάνου. Άπλωσε το δεξί πόδι εκτός ισορροπίας για να σταματήσει την πορεία του Αργεντινού προς την περιοχή και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 2-2.

Κι όχι πως η άμυνα της Τσέλσι με τους Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν και Ζούμα είναι καλύτερη, ωστόσο, μάλλον ο Νταβίντ Λουίζ φανερώνει τους λόγους για τους οποίους ο Λάμπαρντ στη γενικότερη στροφή προς τα νιάτα των «μπλε», είχε τις αμφιβολίες του για τον νυν αμυντικό της Άρσεναλ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα