Στέρλινγκ, το μέλλον δείχνει... κορυφή!

Gazzetta team
Στέρλινγκ, το μέλλον δείχνει... κορυφή!

bet365

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ κάνει εντυπωσιακά πράγματα με Σίτι και Αγγλία, οι μετοχές του εκτοξεύθηκαν και για πολλούς η... Χρυσή Μπάλα τον περιμένει σύντομα.

Όταν ο Ραχίμ Στέρλινγκ αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς την περασμένη σεζόν υπήρξε η εκτίμηση πως αυτό δεν έγινε ολοκληρωτικά για ποδοσφαιρικά κριτήρια και άλλους παρόμοιους λόγους. Από την άλλη για τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ επιβραβεύτηκε από την Ένωση των Επαγγελματιών Παικτών, ήταν ο κορυφαίος της UEFA το 2019 και ξεχώρισε για φαβορί για την Χρυσή Μπάλα.

Στο μυαλό και στην οπτική του Γκουαρδιόλα στη Σίτι ακόμα και ο Μπερνάντο Σίλβα ξεπερνά τον Στέρλινγκ σε επίπεδο προσφοράς για τον τίτλο του παίκτη της χρονιάς. Η εξήγηση για τη διάκριση αυτή του διεθνή Αγγλου, ήταν εκτός από τον αγωνιστικό αντίκτυπο και την παρουσία του στο γήπεδο ο τρόπος που λειτούργησε σε κρούσματα ρατσισμού. Το πως στάθηκε απέναντι σε αυτόν τον εφιάλτη, κάτι που συνυπολογίστηκε για την διάκρισή του. Είναι ένα κριτήριο εξωαγωνιστικό, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να μπει σε διαδικασία αμφισβήτησής του.

Η δημόσια εικόνα του Στέρλινγκ έχει αλλάξει. Σε αυτό συνέβαλλε και η αλλαγή στάσης των media. Από εκεί που τον είχαν ως το κακό παιδί, κάτι που δεν ίσχυε, πλέον θεωρείται ως ο ιδανικός επαγγελματίας εντός κι εκτός γηπέδων. Θεωρείται ένας παίκτης με την ιδανική προσωπικότητα. Κάθε φορά που δίνει την φανέλα του ή κάτι άλλο σε θεατή ή φίλαθλο η φωτογραφία γίνεται viral. Ο Στέρλινγκ είναι ξεχωριστός πάνω σε αυτό επειδή συνδυάζει την προσωπικότητα που έχει με το ταλέντο του. Δεν είναι ένας ακόμα παίκτης που δίνει την φανέλα του σε φιλάθλους. Αγωνιστικά ο Στέρλινγκ είναι ένας παίκτης που βελτιώνεται διαρκώς.


Είναι σε μία περίοδο που έχει αυξήσει την παραγωγικότητά του σε γκολ και ασίστ. Ο επόμενος στόχος του είναι να πιάσει τα 40 γκολ με την ομάδα του και την Εθνική από το ξεκίνημα της περασμένης σεζόν και μέχρι το τέλος της επόμενης. Έχει οκτώ σε ισάριθμα ματς για την Αγγλία. Στην Εθνική ο επιθετικός της Σίτι είναι ο κορυφαίος της. Αυτή τη στιγμή ίσως να είναι και κάτι παραπάνω. Είναι στην τοπ πεντάδα ή εξάδα των κορυφαίων επιθετικών στον κόσμο, λίγο πιο κάτω από Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Σάντιο Μανέ μαζί με τον Στέρλινγκ είναι την δεδομένη στιγμή ίσως οι καλύτεροι αριστεροπόδαροι παίκτες. Ο 24χρονος με την παρουσία του έχει αφήσει πίσω παίκτες όπως ο Νεϊμάρ. Η φιλοδοξία του είναι μαζί με τον Μπαπέ να διαδεχθούν με εξαιρετικό τρόπο την εποχή μετά τους Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. Πολλοί αναλυτές τονίζουν πως είναι ο μεγάλος υποψήφιος για τη «Χρυσή Μπάλα», στα επόμενα τέσσερα με πέντε χρόνια. Μπορεί να εξελιχθεί στον απόλυτο ποδοσφαιρικό σταρ.

Στα τελειώματά του, όπως φάνηκε στο ματς με το Κόσοβο, θέλει ακόμα δουλειά για να αγγίξει το τέλειο, όμως έχει βελτιωθεί πολύ. Έχει περάσει αρκετός χρόνος από τότε που έπαιζε στη Λίβερπουλ. Ήταν ένας winger που τότε δεν είχε μεγάλη εμβέλεια κινήσεων. Ο Στέρλινγκ της Λίβερπουλ δεν φαινόταν πως θα γίνει τόσο καλός στη Σίτι. Στο τέλος της ημέρας φαίνεται πως η Μάντσεστερ δεν πλήρωσε πολλά για αυτόν τον παίκτη και ότι ποσά όπως τα 50 και πιο κάτω εκατ. δείχνουν λίγα. Ο Στέρλινγκ βελτιώθηκε και αναδείχθηκε χάρις στη θέλησή του, αλλά και τη σκληρή δουλειά τους. Πολλοί υπέθεσαν πως οι προσθήκες των Σανέ και Μαχρέζ θα έβαζαν στο περιθώριο τον Στέρλινγκ. Αντίθετα ο Άγγλος άσος κατάφερε να καθιερωθεί πιο γρήγορα από ποτέ. Ο 24χρονος εξτρέμ σπάνια τραυματίζεται και σχεδόν ποτέ δε χτυπάει σοβαρά. Έχει παίξει ήδη 378 ματς. Είναι ένα παραπάνω από τα παιχνίδια του Όουεν σε ηλικία 24 ετών. Παρόλα αυτά το σώμα του γίνεται όλο πιο δυνατό και οι αντοχές του ολοένα και μεγαλύτερες.

 

Τελευταία Νέα