Μπαρτσελόνα – Παρί - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γιουβέντους: Τελικά που θα πάει ο Ντε Λιχτ;

Μπαρτσελόνα – Παρί - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γιουβέντους: Τελικά που θα πάει ο Ντε Λιχτ;

bet365

Μπαρτσελόνα, Παρί, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους. Ο Γιώργος Καραμάνος συγκεντρώνει τα μπερδεμένα ρεπορτάζ για τον Ματάις Ντε Λιχτ και προσπαθεί να εντοπίσει τον προορισμό του νέου σούπερ σταρ της μπάλας.

Θα πάει σίγουρα στη Βαρκελώνη. Οχι έκλεισε Γιουνάιτεντ. Στο κόλπο μπήκε η Γιουβέντους. Η Λίβερπουλ ενδιαφέρεται κι αυτή. Η Παρί του δίνει τα περισσότερα. Ο ίδιος, αμέσως μετά τον τελικό του Nations League, αυτοπροσδιοριζόταν ως αναποφάσιστος. Και κάπως έτσι η μεταγραφή του Ματάις Ντε Λιχτ εξελίσσεται σε ένα κλασικό σίριαλ, από τα πιο ενδιαφέροντα αυτού του καλοκαιριού. Που θα πάει; Τι επηρεάζει την απόφασή του; Ποιος έχει προβάδισμα και γιατί;

Το ένα βασικό κλειδί της υπόθεσης είναι ο μάνατζέρ του. Ο διαβόητος Μίνο Ραϊόλα δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με την Μπαρτσελόνα από εκείνη τη χρονιά συνύπαρξής τους με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Βέβαια, όταν έχει να κάνει με δουλειές, όλα ξεπερνιούνται, αλλά ο Ιταλός μεγαλοατζέντης πριν λίγες μέρες φωτογραφήθηκε στο Παρίσι. Ενώ η Μπάρτσα ήταν το τεράστιο φαβορί σε αυτή την κούρα, έχοντας ήδη δικό της και τον κολλητό του, Φρένκι Ντε Γιονγκ, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή αισιοδοξία ότι θα τον αποκτήσει.

Αυτό φαίνεται και από τις καταλανικές εφημερίδες που λίγο-πολύ αποτυπώνουν τη γραμμή της διοίκησης. Και αυτές πλέον παρουσιάζουν τον Ολλανδό κάτι σαν αλαζόνα. Τούτο δείχνει μάλλον ότι απομακρύνεται, εάν δεν το έχει ήδη κάνει. Την ίδια στιγμή, ο Ραϊόλα φροντίζει έντεχνα να μην βγάζει κανέναν από το παιχνίδι και να περιμένει να ανεβάσουν όλοι τις προσφορές τους. Η Παρί είναι που σε αυτή την περίπτωση παίζει άθελά της τον ρόλο του “λαγού”.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας προσφέρουν τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στον παίκτη. Από τη στιγμή που για τον Αγιαξ τα πράγματα είναι συγκεκριμένα και τον πουλάει με 75 εκατ. ευρώ, όλο το θέμα συγκεντρώνεται στο κέφι του 19χρονου σέντερ μπακ. Η Παρί λοιπόν φέρεται να του προσφέρει 20 εκατ. ευρώ ετησίως και συμβόλαιο για πέντε χρόνια, δίχως τα διάφορα μπόνους επίτευξης στόχων.

Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Γιουνάιτεντ δίνουν κοντά στα μισά με ελάχιστες αποκλίσεις. Ο Ραϊόλα που κατανοεί την πραγματικότητα, θεωρεί ότι εάν είναι να ανέβει κάποια από αυτές τις τρεις, τούτη θα είναι η Γιουνάιτεντ που έχει και την μεγαλύτερη ανάγκη, ενώ δεν έχει να προσφέρει και το κίνητρο του Champions League. Οπότε, πρέπει να πληρώσει για να πείσει κάποιον να πάει εκεί. Κάπως έτσι βγήκε πριν λίγες ώρες και ξεκαθάρισε, κλείνοντας το μάτι προς το Μάντσεστερ, ότι: «Ο Ντε Λιχτ δεν έχει κλείσει πουθενά. Απλά έβγαλα μία φωτογραφία στο Παρίσι και όλα τ' άλλα είναι face news».

Για να φτάσουμε και στην πραγματική επιθυμία του νεαρού σούπερ σταρ. Εκείνος έχει εξηγήσει ότι θέλει να πάρει εγγυήσεις ότι θα είναι αδιαμφισβήτητα βασικός και ότι λιγότερο τον απασχολούν τα χρήματα. Η αλήθεια είναι ότι Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους δεν μπορούν να του το υποσχεθούν. Παρί και Γιουνάιτεντ μπορούν ανεπιφύλακτα. Κάπως έτσι το συμπέρασμα οδηγεί προς Παρίσι και Μάντεστερ, εκτός εάν γίνει κάποια τρελή ανατροπή οικονομική ή στην ψυχολογία του. Το να παίξει στο Σαμπιονά ή να μείνει εκτός Champions League το λιγότερο για μία χρονιά, αναμφίβολα δεν θα είναι και ότι καλύτερο για τις φιλοδοξίες του.

Από τη στιγμή που ο Αγιαξ είναι ξεκάθαρος και δεν κάνει παζάρια και ο παίκτης συγκεντρώνει σταδιακά όλα τα δεδομένα, ώστε να αποφασίσει, το σίριαλ λογικά δεν θα τραβήξει και πολύ. Εάν δεν έχει ήδη ξεκαθαρίσει μέσα του δηλαδή, μιας και πριν λίγες μέρες η Παρί κάλυψε τα έξοδα της συντρόφου του και της μητέρας της που είδαν κάποια υπέροχα σπίτια στην Πόλη του Φωτός. Τώρα το εάν αυτή θα είναι η καλύτερη αγωνιστική επιλογή, είναι ένα ζήτημα. Από την άλλη είναι πάρα πολλά τα 100 εκατ. ευρώ για πέντε χρόνια, για να τους γυρίσεις την πλάτη...

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος