Νάπολι, ώρα για «επίθεση»

Νάπολι, ώρα για «επίθεση»

bet365

Τα λόγια του Ντε Λαουρέντις, η αισιοδοξία του Αντσελότι, η αναμονή των τιφόζι. Ο Παναγιώτης Παλλαντζάς περιμένει να δει το καλοκαίρι των Ναπολιτάνων.

Ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις θεωρείται απρόβλεπτος γενικά, υπό την έννοια ότι είναι ικανός, αν δεν του αρέσει η κλήρωση του πρωταθλήματος για παράδειγμα, να αποχωρήσει σταματώντας έναν περαστικό με μηχανάκι και να το καβαλήσει για να φύγει ουρλιάζοντας. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει μια εποχή του χρόνου, στην οποία είναι αρκετά προβλέψιμος. Και είναι αυτή που διανύουμε. Το "τελετουργικό", μάλιστα, είναι βασικά το ίδιο: Προς το τέλος της σεζόν ωρύεται κατά της Γιουβέντους σε ναπολιτάνικα ΜΜΕ, αρχές Ιουνίου λέει καλά λόγια για τον Αντρέα Ανιέλι σε πιο δυνατά ΜΜΕ (φέτος το έκανε με όσα είπε στη σύσκεψη της ECA στη Μάλτα πριν λίγα 24ωρα), μέχρι το τέλος Ιουνίου αφήνει να εννοηθεί ότι ήρθε η ώρα για μεταγραφικές βόμβες και τέλη Αυγούστου τα βάζει με τους οπαδούς που δεν στήριξαν στα διαρκείας. Καλό, πρώτα για τη Νάπολι και μετά για τη Serie A, θα είναι να δούμε κάτι διαφορετικό στο τρίμηνο ακολουθεί...

Γιορτάζοντας τα 60ά γενέθλια του σήμερα (10/6), παραχωρώντας συνέντευξη στην Corriere dello Sport, o Κάρλο Αντσελότι είπε ουσιαστικά ότι στη σεζόν που τελείωσε η Νάπολι πήρε τα μέτρα της Γιούβε ή του πρωταθλήματος γενικά και από Σεπτέμβριο θα μπει στη μάχη έτοιμη για την κατάκτηση του scudetto. Ο Καρλέτο ανέκαθεν ήταν αισιόδοξος ως άνθρωπος και το γεγονός ότι περνάει υπέροχα στον ιταλικό νότο όπως έχει πει, αφού είχε βαρεθεί το κρύο και γενικά τον μουντό βορρά, ίσως τον κάνει να τα βλέπει όλα πλέον λίγο πιο χαλαρά. Πιο εύκολα. Οι Παρτενοπέι είναι δεδομένο ότι θα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και τη νέα σεζόν, αλλά τα πράγματα δεν μπορούν να είναι και τόσο απλά όσο τα έχει στο μυαλό του ο Αντσελότι. Κατά πάσα πιθανότητα, είτε γιατί αυτή τη στιγμή όλα είναι θεωρητικά είτε επειδή μπορεί και να έχει όντως βάση αυτή η σκέψη, ο πολύπειρος allenatore πιστεύει ότι η Γιουβέντους δε θα είναι τη νέα σεζόν τόσο συνεπής όσο ήταν φέτος.

Η αλλαγή προπονητή, η αλλαγή αγωνιστικής φιλοσοφίας, το κλίμα που ενδεχομένως να υπάρχει γύρω από τους Μπιανκονέρι, η εμμονή με το Champions League που κάθε χρόνο θα γίνεται και πιο έντονη, όλα αυτά μπορεί όντως, αφού μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε το καλοκαίρι, να επηρεάσουν την πρωταθλήτρια. Είναι πιθανό δηλαδή, όντως, η Γιουβέντους να μην νικάει κάθε Κυριακή και στο 2019-20. Θα είναι αυτό αρκετό για τη Νάπολι; Αμφίβολο. Το επιχείρημα ότι οι Παρτενοπέι είναι έτοιμη ομάδα είναι καλό, αλλά είναι και... σταθερό, αφού κάθε χρόνο αναφέρεται. Και όπως ξέρουμε όλοι, ο τίτλος δεν κατέληξε στο San Paolo αυτά τα χρόνια. Το γεγονός ότι θα είναι η 2η σεζόν του Αντσελότι είναι επίσης σωστό επιχείρημα, αλλά το θέμα με τη Νάπολι δεν είναι μόνο αγωνιστικό. Είναι και χαρακτήρα. Νοοτροπίας. Και μάλλον δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά ότι η ομάδα έκανε σοβαρά βήματα εμπρός μέσα στο 2018-19.

Προς το τέλος του τελευταίου πρωταθλήματος, μέχρι να έρθει δηλαδή εκείνο το 4-1 επί της Ιντερ στην προτελευταία αγωνιστική, η κριτική των ΜΜΕ προς τον Αντσελότι αφορούσε στο γεγονός ότι η ομάδα συγκέντρωσε αρκετούς λιγότερους βαθμούς σε σχέση με το 2017-18, με τον Μαουρίτσιο Σάρι στον πάγκο. Κριτική, όμως, η οποία μάλλον δεν είχε βάση, αφού είναι πολύ πιο εύκολο ή και λογικό το να τα... παρατήσει μια ομάδα, όταν βλέπει ότι δεν έχει νόημα να κυνηγάει άλλο. Αν ήθελαν να χρεώσουν κάτι στον Καρλέτο οι Ιταλοί, αυτό μάλλον θα έπρεπε να κάνει με την αποτυχία στις άλλες διοργανώσεις. Η Νάπολι έφυγε σχετικά νωρίς από το κύπελλο λόγω της ήττας από τη Μίλαν, ενώ στο Europa League που είχε γίνει Νο1 στόχος και για το οποίο υπήρχε τέτοια αισιοδοξία ώστε ο Ντε Λαουρέντις να δηλώνει αβέβαιος για το αν θα είναι στον πάγκο της Τσέλσι ο Σάρι όταν θα έρθει η ώρα του τελικού με τους Παρτενοπέι, ο αποκλεισμός ήρθε στον πρώτο σοβαρό αντίπαλο: Την Αρσεναλ.

Κατά τον Αρίγκο Σάκι, σε αυτό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η γενικότερη ιστορία ή η τροπαιοθήκη του κλαμπ. «Οσο κι αν δεν αρέσει ως άποψη, η ιστορία και οι τίτλοι ενός κλαμπ, παίζουν πάντα μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία μιας ομάδας. Η Νάπολι δεν έχει συνηθίσει να νικάει και αυτό θα φαίνεται πάντα όταν έρχεται η ώρα για την υπέρβαση, μέχρι τελικά να γίνει αυτή», είναι η άποψη του "δασκάλου" του Αντσελότι, ο οποίος θα πρέπει να πάρει πάνω του το θέμα μεταγραφές φέτος. «Θα είναι το καλοκαίρι του Αντσελότι. Το ρόστερ θα διαμορφωθεί όπως θέλει αυτός, ενώ η παρουσία του κάνει τη Νάπολι ακόμη πιο ελκυστική», δήλωσε πριν μήνες ο Ντε Λαουρέντις και τώρα ήρθε αυτή η ώρα που θα πρέπει, επιτέλους, να φανεί συνεπής και όταν πρόκειται για τα μεταγραφικά. Ο Ντι Λορέντσο της Εμπολι μπορεί να βγει καλός, αλλά οι Παρτενοπέι χρειάζονται -για παράδειγμα- και τον Χάμες Ροντρίγκες που γράφεται. Η παραμονή του Κουλιμπαλί, για τον οποίο φημολογείται ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από αρκετούς, μπορεί να είναι απαραίτητη, αλλά άλλο τόσο είναι το να προστεθούν Κουλιμπαλί και στο κέντρο ή στην επίθεση. Παίκτες, δηλαδή, που θα ήθελαν να έχουν κι άλλες ομάδες. Ομάδες, από αυτές τις οποίες θέλει να φτάσει ή να ανταγωνιστεί η Νάπολι. Απλά, αυτοί οι παίκτες θα πρέπει να είναι έτοιμοι τώρα και όχι να γίνουν "Κουλιμπαλί" μέσω των Παρτενοπέι.

Η παραμονή του προπονητή για δεύτερη χρονιά, σε συνδυασμό με τις αλλαγές που έγιναν και θα γίνουν αλλού, όπως και το γεγονός ότι υπάρχει ήδη ένας κορμός και μια καθαρή ιδέα για το ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει η ομάδα, είναι σίγουρα θετικά για τους Ναπολιτάνους. Δε φτάνουν, όμως, για να καλύψουν τη διαφορά που υπάρχει -και καλό θα είναι να σκεφτόμαστε ότι φέτος θα υπάρχει και μια πιο δυνατή Ιντερ- και να τους φέρουν πιο κοντά στο scudetto. Αυτό μπορεί να συμβεί, αν ο Ντε Λαουρέντις δείξει ότι θέλει όντως να κάνει το βήμα παραπάνω και δεν αρκείται στο να έχει το κλαμπ εντελώς καθαρό οικονομικά -με συνεχείς θετικούς ισολογισμούς- και χωρίς πολλά πάρε-δώσε με τις τράπεζες. Χωρίς πολλά ανοίγματα δηλαδή. Οχι ότι είναι μικρό πράγμα αυτό, κάθε άλλο, αλλά αποδεικνύεται ότι δεν είναι αρκετό για να πείσει η Νάπολι ότι όντως στοχεύει, θέλει ή μπορεί να πατήσει στην κορυφή. Εκτός κι αν ο πραγματικός στόχος του presidente, όπως γράφτηκε σε οικονομικά Μέσα, είναι να βρει επενδυτή -για αγορά της πλειοψηφίας των μετοχών ή έστω ενός πολύ καλού ποσοστού- δίνοντας ήδη τη σχετική εντολή στις τράπεζες στο Μιλάνο για να αρχίσουν το ψάξιμο...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα