Κόντε - Ίντερ: Τι καλύτερο;

Κόντε - Ίντερ: Τι καλύτερο;

bet365

Ο πρώην προπονητής και αρχηγός της Γιουβέντους γίνεται πλέον ο Νο1 αντίπαλος της και ο Παναγιώτης Παλλαντζάς... στηρίζει.

Σε μια συνέντευξη Τύπου στις 29 Μαρτίου 2013, παραμονή του Ιντερ-Γιουβέντους, ο Αντόνιο Κόντε είχε ερωτηθεί αν μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του στον πάγκο των Νερατζούρι. «Είμαι επαγγελματίας προπονητής, οπότε τίποτα δεν αποκλείεται», ήταν μέσες άκρες η απάντηση του, θέλοντας να τονίσει ότι δεν βρισκόταν στους Μπιανκονέρι μόνο επειδή ήταν οπαδός τους και παράλληλα να "ζητήσει" να μην κρίνεται (μόνο) έτσι. Μία μέρα μετά, αμέσως μετά τη λήξη, ο Κόντε πανηγύριζε για το 1-2 δείχνοντας την καρδιά του στους Γιουβεντίνους, θέλοντας να υπενθυμίσει πως αν και επαγγελματίας, παραμένει οπαδός. Τελικά, έξι χρόνια και δύο μήνες μετά, οι αναφορές για τον Ιταλό τεχνικό και η εικόνα που σχηματίζεται στο μυαλό όλων για αυτόν, εστιάζουν στο επαγγελματικό κομμάτι και όχι στο οπαδικό. Γιατί επιστρέφει στην Ιταλία για να αναλάβει την Ιντερ, όχι τη Γιουβέντους. Και αυτό ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει στη Serie A ενόψει της νέας σεζόν...

Θεωρητικά, αυτό είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί και στους Νερατζούρι, αλλά εδώ υπάρχουν δύο αστερίσκοι: Ο πρώτος έχει να κάνει με το γεγονός ότι κι άλλοι "γάμοι" στο παρελθόν, πρόσφατο ή μακρινό, έμοιαζαν ιδανικοί για τους Μιλανέζους αλλά δεν αποδείχθηκαν τέτοιοι. Ο δεύτερος έχει να κάνει με το γεγονός ότι από τους τρεις του βορρά, οι Ιντερίστι είναι παραδοσιακά αυτοί που ενθουσιάζονται πιο εύκολα ή πιο γρήγορα. Είναι μάλλον πρόωρο, επομένως, το να πει κάποιος με βεβαιότητα ότι οι Νερατζούρι το 2019-20 θα επιστρέψουν στην κορυφή της Ιταλίας ή ότι θα δώσουν τρελή μάχη ως το τέλος. Είναι βέβαιο, όμως, ότι στο μυαλό του Κόντε δεν είναι καθόλου πρόωρη ως σκέψη η κατάκτηση του scudetto και άμεσα και αυτό δίνει ήδη ενδιαφέρον. «Ποια θα είναι η επόμενη ομάδα μου; Θα πω ότι σίγουρα η ομάδα που θα επιλέξω, θα μου δίνει εγγυήσεις ότι μπορώ να νικήσω. Κόντρα σε όλους», έλεγε πριν λίγες εβδομάδες σε συνέντευξη του στη Gazzetta dello Sport ο Κόντε, πράγμα που σημαίνει ότι για τον ίδιο η Ιντερ είναι μια τέτοια ομάδα.

Βασικά η Ιντερ είναι μια ομάδα, ή μάλλον ένα κλαμπ, που αρχίζει να "φαίνεται", να "σηκώνεται", σαν ο αντίπαλος πόλος της Γιουβέντους. Από την ημέρα που ανέλαβαν τους Νερατζούρι οι Κινέζοι της Suning, άπαντες στην Ιταλία, ποδοσφαιρικοί και οικονομικοί αναλυτές, εκτίμησαν ότι σε λίγα χρόνια θα έρθει η εποχή του derby d'Italia σε όλα τα επίπεδα. Και η πρόσληψη του Κόντε, έπειτα από αυτή του Μπέπε Μαρότα, δείχνει ότι ο Ζιανγκ Τζιντόνγκ και ο γιος του θέλουν να κινηθούν με την ίδια μέθοδο. «Εμείς δεν είμαστε η Γιούβε», ανέφερε στην ανακοίνωση της για τον νέο προπονητή η Curva Nord λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση, αλλά αν τα πράγματα πάνε καλά, όπως τα έχουν στο μυαλό τους αυτή τη στιγμή στο Μιλάνο, θα εκτιμήσουν κάποια πράγματα από την αντίπαλο τους. Για τον Μαρότα ισχύει ότι «η διοίκηση, το κλαμπ είναι πάνω από όλους» και για τον Κόντε ότι «η ομάδα είναι πάντα πάνω από τα πρόσωπα», οπότε η Ιντερ για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια έχει την ευκαιρία ή τη δυνατότητα να δουλέψει σοβαρά. Πίσω από τα γραφεία και μέσα στις τέσσερις γραμμές.

Η Ιντερ που ανεβάζει σταδιακά τα έσοδα της και έχει ξεμπερδέψει με το Financial Fair Play όπως ανακοίνωσε η UEFA, καταφέρνει να χτίσει καλές σχέσεις με ομάδες ή μάνατζερ λόγω Μαρότα και τώρα γίνεται πιο ελκυστική ή πιο αξιόπιστη στα μάτια και των ποδοσφαιριστών λόγω του προπονητή της. Το αν θα πετύχει ή όχι ο Κόντε, θα το δείξουν τα γεγονότα. Σήμερα όμως, 3 Ιουνίου 2019, δεν υπάρχει κανείς που να μην πιστεύει ότι στον πάγκο των Νερατζούρι έχει γίνει αναβάθμιση. Ως φυσικό επακόλουθο της αναβάθμισης που έγινε στη διοίκηση, οπότε λογικό είναι να περιμένει κανείς, ως... φυσικό επακόλουθο, ότι θα ακολουθήσει και η ομάδα. Τα τρία δυνατά στόπερ που θέλει τα έχει, την οικονομική/μεταγραφική στήριξη που θέλει θα την έχει, τα καθαρά αποδυτήρια θα τα έχει, αλλά πάνω απ' όλα θα έχει τη διάθεση, το κίνητρο και την τρέλα για να έρθει σε κόντρα με τη Γιουβέντους, στοχεύοντας στο να τη νικήσει.

«Οταν συμφωνήσαμε με τον Αντρέα (Ανιέλι), του έδωσα μία υπόσχεση: Δε θα είναι εύκολο, δε θα είναι γρήγορο, αλλά θα επιστρέψουμε στην κορυφή του κόσμου. Λυπάμαι που δεν πρόλαβα να κρατήσω αυτή την υπόσχεση», είπε στην ίδια συνέντευξη στη Gazzetta dello Sport ο Κόντε. Αγνωστο τι ακριβώς έχει υποσχεθεί τώρα στον Ζιανγκ, αλλά ότι θα κάνει τα πάντα για να το πετύχει, είναι πιο σίγουρο και από το ότι είναι Γιουβεντίνος. Γι' αυτό άλλωστε, επειδή είναι, θα δεθεί με την Ιντερ -ειδικά αν οι (πρώην) δικοί του εντείνουν το κράξιμο- περισσότερο και πιο γρήγορα από ό,τι φαντάζεται κανείς. Και γι' αυτό θα το χαρεί και διπλά αν νικήσει. Ή θα πονέσει τρίδιπλα, αν χάσει...

 

Τελευταία Νέα