Τα 4 πράγματα που πρέπει να φτιάξει στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ζιντάν

Τα 4 πράγματα που πρέπει να φτιάξει στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ζιντάν

Gazzetta team
Τα 4 πράγματα που πρέπει να φτιάξει στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ζιντάν

bet365

Πουθενά στη μάχη του τίτλου στη La Liga, αποκλεισμός στους "16" του Champions League. Είναι μια κακή σεζόν για τη Βασίλισσα αλλά μπορεί να υπάρχει φως...

Μετά την απώλεια του φετινού πρωταθλήματος χωρίς να μπει ουσιαστικά ποτέ στη μάχη, ήρθε ο αποκλεισμός στους "16" του Champions League για να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή του Ζινεντίν Ζιντάν. Και τώρα, ο Γάλλος έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση -θεωρητικά και με το ανάλογο μπάτζετ- για να επαναφέρει τη δόξα στο Santiago Bernabeu. Αρχίζοντας με το...

ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΧΑΟΣ ΜΕ ΑΖΑΡ ΚΑΙ ΒΙΝΙΣΙΟΥΣ

Ο Βινίσιους Jr ήταν αντικειμενικά ο πιο σημαντικός αστερίσκος στη σεζόν της Ρεάλ Μαδρίτης. Αρχισε μάλλον πρόωρα την καριέρα του στην Ισπανία και έγινε το πιο δυνατό επιθετικό όπλο της ομάδας, δίπλα στον Καρίμ Μπεζεμά, μέχρι τον τραυματισμό στο ματς με τον Αγιαξ που σήμανε το πρόωρο τέλος της σεζόν. Ο Βραζιλιάνος έχει λαμπρό μέλλον και δείχνει ήδη τι μπορεί να κάνει στους αμυντικούς, οι οποίοι προσπαθούν να μαντέψουν από πού θα πάει. Ο Βινίσιους δεν έχει βρει ακόμη το scoring touch, αλλά όσο θα μπορεί να προσφέρει έναν καλό αριθμό γκολ και παράλληλα να φτιάχνει ευκαιρίες σχετικά εύκολα, θα είναι αναντικατάστατος μέλος. Η πολυαναμενόμενη άφιξη του Εντέν Αζάρ στο Bernabeu όμως θέτει ένα ερώτημα: Πώς θα συνυπάρξουν ο Βέλγος και ο Βραζιλιάνος; Σε ό,τι αφορά τη θέση, κινούνται στον ίδιο χώρο, κόβοντας από αριστερά. Ο Ζιντάν θα πρέπει να μεταθέσει στο κέντρο έναν εκ των δύο (ο Αζάρ μπορεί, στη χειρότερη, να παίξει εκεί) ή να αφήσει τον Βινίσιους στον πάγκο. Κάτι που μάλλον δεν θα είναι το ιδανικό σενάριο.

ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΟ BUILD-UP

Ενα από τα μεγαλύτερα θέματα της Ρεάλ φέτος σε επίπεδο τακτικής, ήταν η ανικανότητα της να ξεφύγει από το πρέσινγκ ψηλά. Ηταν πρόβλημα υπό τον Χουλέν Λοπετέγκι και τον Σαντιάγο Σολάρι, είναι ακόμη πρόβλημα υπό τον Ζιντάν. Ο Γάλλος κλήθηκε και στο παρελθόν να λύσει τέτοια προβλήματα, όταν είχε σε φόρμα κορυφαίους τεχνικά παίκτες όπως οι Μαρσέλο, Τόνι Κρος, Ισκο και άλλοι. Η ομάδα όμως τώρα είναι σκιά του εαυτού της. Ο Ζιντάν, επομένως, θα πρέπει να φτιάξει το build-up ενόψει της νέας σεζόν. Δεν είναι, άλλωστε, ότι η Ρεάλ δυσκολεύτηκε μόνο κόντρα σε αυτόν τον τρομερό Αγιαξ. Η Βασίλισσα είχε προβλήματα με Εϊμπάρ, Ουέσκα, Σεβίλλη, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ράγιο Βαγεκάνο και πολλές άλλες που επέλεξαν να πρεσάρουν ψηλά. Ο Ζιντάν θα πρέπει να βρει κάποιες νέες και δημιουργικές επιθετικές ιδέες. Του αρέσει ακόμη να σεντράρει η ομάδα του, μια τέλεια επιλογή όσο ήταν εκεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Πολύ συχνά, όμως, οι αντίπαλοι επιλέγουν να κλειστούν στην περιοχή και να καθαρίσουν σέντρες που ξέρουν ότι θα έρθουν, την ώρα που ο μοναδικός που μαρκάρουν είναι ο Λούκας Βάθκεθ. Οχι και ό,τι καλύτερο.

ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΣΕΛΟ

Ακόμη και για τα στάνταρντ του Μαρσέλο, η αμυντική του παρουσία δέχθηκε τεράστιο πλήγμα φέτος. Υπήρξε καθαρά μια απώλεια συγκέντρωσης και σταθερότητας όταν στην αριστερή πλευρά της Ρεάλ ο Μαρσέλο πήρε πίσω τη θέση από τον Ρεγκιλόν. Στα προηγούμενα χρόνια, η επιθετική δύναμη του Μαρσέλο κάλυπτε τα θέματα του στην άμυνα, αλλά ο Βραζιλιάνος δεν είναι φέτος τόσο δημιουργικός ή καθοριστικός όσο συνήθως. Από την ημέρα που επέστρεψε, ο Ζιντάν επιμένει ότι ο Μαρσέλο είναι η πρώτη του επιλογή για τη θέση του αριστερού μπακ. Αν είναι να παραμείνει βασικός και την επόμενη σεζόν, θα πρέπει ο Γάλλος προπονητής του, να του βρει την εκπληκτική φόρμα των προηγούμενων χρόνων.

ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ

Η βασιλεία του Σαντιάγο Σολάρι στο κλαμπ ήταν σύντομη και δεν θα τη θυμούνται ιδιαίτερα. Αλλά έπεσε, με μια κληρονομιά: Ηταν ο άνθρωπος που έχτισε την επίθεση γύρω από τον Βινίσιους, ο άνθρωπος που άφησε εκτός τον θρυλικό μαρσέλο για να ένα αριστερό μπακ από την Castilla, ο άνθρωπος που έδωσε θέση βασικού στον Μάρκος Γιορέντε σε ένα μεγάλο εκτός έδρας ματς Champions League στη Ρώμη. Και τα τρία στοιχήματα, πλήρωσαν. Ηταν ανάμεσα στα φωτεινά σημεία μιας κατά τα άλλα γκρίζας σεζόν. Ο Βινίσιους ήταν φωτιά σε μια σεζόν που το κλαμπ χρειαζόταν απεγνωσμένα βοήθεια στην επίθεση, ο Ρεγκιλόν ήταν σταθερός επιθετικά και αμυντικά πλάγιος μπακ, ο Γιορέντε έδειξε ότι είναι σταθερός στο να πρεσάρει και προικισμένος τεχνικά, λύνοντας πολλά από τα θέματα της Ρεάλ στο build-up. Και οι τρεις έχουν λαμπρό μέλλον αλλά δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει με αυτούς τώρα. Υπάρχουν ρεπορτάζ ότι ο Γιορέντε μπορεί να παραχωρηθεί στη Σεβίλλη και ο Ρεγκιλόν έχει χάσει τη θέση του μετά την επιστροφή του Ζιντάν. Θα ήταν μεγάλο λάθος να χάσει χρόνο συμμετοχής ο Βινίσιους με βάση το πόσο εντυπωσίασε. Το να χάσει έναν παίκτη όπως ο Γιορέντε, μπορεί να είναι κάτι που θα βρει μπροστά της η Ρεάλ. Τα προβλήματα της είναι πολλά και ο Ζιντάν έχει πολλά να φτιάξει. Τόσο στην τακτική, όσο και στη μεταγραφική περίοδο.

ΠΗΓΗ: FourFourTwo

 

Τελευταία Νέα