Serie A: Η μάχη του Champions League και ο ρυθμιστής Γιουβέντους

Gazzetta team
Serie A: Η μάχη του Champions League και ο ρυθμιστής Γιουβέντους

bet365

Στη Serie A γίνεται πανικός για την 4άδα και τις θέσεις της Ευρώπης, με τους πρωταθλητές Μπιανκονέρι να κρίνουν πολλά.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Αλαβές - Μπαρτσελόνα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Η μάχη του τίτλου κρίθηκε από νωρίς, αν υποθέσουμε ότι υπήρξε ποτέ, αφού άπαντες ήξεραν από το καλοκαίρι πού θα καταλήξει η κούπα. Η μάχη της παραμονής δείχνει, επίσης, να ξεκαθαρίζει, αφού οι δύο από τις τρεις που θα πέσουν είναι γνωστές και περιμένουν την Εμπολι. Ολο το ενδιαφέρον, επομένως, εστιάζεται στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη και ειδικά για το Champions League, αφού πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος γίνεται χαμός. Εξι ομάδες διεκδικούν δύο θέσεις και αν δεχθούμε ότι η Ιντερ είναι σχεδόν σίγουρη για την 3η, για την 4η αναμένεται ένας... πόλεμος, με τη Γιούβε να παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό, αφού θα αντιμετωπίσει τις τέσσερις από τις έξι ομάδες που "καίγονται".

ΙΝΤΕΡ (61)

Οι Νερατζούρι θα μπορούσαν να καθαρίσουν την υπόθεση και να είναι σίγουροι για τη συμμετοχής τους στους ομίλους, αν είχαν νικήσει τη Ρόμα. Δεν το έκαναν αλλά έχουν το προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων και έχουν μια νέα ευκαιρία το Σάββατο. Το 90λεπτο με τη Γιουβέντους δεν είναι ποτέ όπως όλα τα άλλα για την Ιντερ, η οποία έχει πολύ πιο δυνατό κίνητρο, όπως έχει γενικά καλό πρόγραμμα: Η Γιουβέντους είναι αδιάφορη, ενώ τα ματς με Κιέβο (καταδικασμένη) και Εμπολι (τελευταία αγωνιστική) στο Meazza σημαίνουν έξι βαθμοί. Γενικά, για να μην είναι στο Champions League η Beneamata θα πρέπει να αυτοκτονήσει.

ΜΙΛΑΝ (56)

Ο Τζενάρο Γκατούζο έλεγε συνεχώς ότι ο στόχος ήταν να φτάσει η Μίλαν στις τελευταίες αγωνιστικές διεκδικώντας με καλές πιθανότητες την έξοδο στο Champions League. Και τώρα που έφτασε σε αυτό το σημείο, δείχνει να μην είναι έτοιμη 100%. Οι εμφανίσεις των Ροσονέρι δεν είναι πειστικές και το ματς που ακολουθεί με την Τορίνο εκτός έδρας θα κρίνει πολλά. Ενδεχόμενη νίκη, θα δώσει στους Μιλανέζους όχι μόνο τρεις βαθμούς αλλά και την τελευταία ώθηση που χρειάζονται. Ενδεχόμενη ήττα, μπορεί να "πνίξει" πρώτα ψυχολογικά, άρα κατά πάσα πιθανότητα και αγωνιστικά-βαθμολογικά, μια άπειρη ομάδα που πριν λίγες εβδομάδες ένιωθε ότι ήλεγχε το θέμα και τώρα έχει αμφιβολίες.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ (56)

Η νίκη επί της Νάπολι στο San Paolo την έφερε ισόβαθμη της Μίλαν και έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους για να υποδεχθούν τον Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι και τους παίκτες του. Με βάση την εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, οι Μπεργκαμάσκι μάλλον είναι η καλύτερη ομάδα -σίγουρα στο μάτι- από όσες διεκδικούν την έξοδο στο Champions League. Το πρόγραμμα, πάντως, δεν είναι και το καλύτερο, αφού το εντός έδρας που ακολουθεί με την Ουντινέζε είναι... πονηρό ματς λόγω της ανάγκης των φιλοξενούμενων για βαθμό, ενώ έχει εκτός έδρας τις Λάτσιο και Γιουβέντους. Επιπλέον, η Αταλάντα θα πρέπει μέσα σε αυτό το κλίμα ενθουσιασμού να αντιμετωπίσει και έναν ημιτελικό του Coppa Italia.

ΡΟΜΑ (55)

«Είναι ικανή να κάνει πέντε νίκες, αλλά και πέντε ήττες. Θα μπορούσα να τη δω σαν φαβορί, αλλά βλέπω μια ομάδα που δεν είναι αξιόπιστη», είπε στη Gazzetta dello Sport ο Αρίγκο Σάκι, κάνοντας τις εκτιμήσεις του για τις ομάδες που μάχονται για την 4άδα. Το θετικό για τους Τζαλορόσι είναι ότι στα πέντε ματς που έχουν μπροστά τους, οι τέσσερις αντίπαλοι (Κάλιαρι εντός, Γιουβέντους εντός, Σασουόλο εκτός, Πάρμα εντός) είναι αδιάφοροι και μόνο η Τζένοα στη Γένοβα θα έχει βαθμολογικό κίνητρο. Αν ο Κλαούντιο Ρανιέρι καταφέρει να διατηρήσει ήρεμα τα αποδυτήρια και ο Τζέκο είναι ζεστός, οι πιθανότητες της Ρόμα θα είναι πολύ καλές.

ΤΟΡΙΝΟ (53)

Το αουτσάιντερ που "κερδίζει" την κοινή γνώμη ή τον Τύπο και ιντριγκάρει με την παρουσία του σε αυτή τη μάχη. «Οι οπαδοί θέλουν το Champions League; Ας τους το δώσουμε», είπε ο Βάλτερ Ματσάρι μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Τζένοα, η οποία έφερε την Τορίνο στο -3 από την 4η Μίλαν. Και ποιο είναι το επόμενο ματς; Τορίνο-Μίλαν! Με σοβαρή ανασταλτική συμπεριφορά, δεμένο σύνολο, αυτοπεποίθηση και τον κόσμο να την σπρώχνει προς μια επιτυχία που θα αποκτήσει ιστορικές διαστάσεις, η Γκρανάτα έχει την ευκαιρία να τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο τη μνήμη της Grande Torino στη συμπλήρωση 70 χρόνων από την τραγωδία της Superga. Αντέχει το βάρος; Θα φανεί...

ΛΑΤΣΙΟ (52)

Πέρυσι έχασε την έξοδο στο Champions League στα τελευταία λεπτά του πρωταθλήματος. Φέτος, μάλλον αυτοκτόνησε ξανά, με τρόπο που δεν περίμενε κανείς. Μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Ιντερ, οι Λατσιάλι έπαιξαν με Σπαλ (εκτός), Σασουόλο (εντός), Μίλαν (εκτός), Ουντινέζε (εντός), Κιέβο (εντός) και πήραν μόνο 4 βαθμούς... Στο -4 από την 4η θέση και έχοντας να παίξει με Σαμπντόρια (εκτός), Αταλάντα (εντός) και Τορίνο (εκτός) στις πέντε αγωνιστικές που απομένουν, ο Σιμόνε Ιντσάγκι και οι παίκτες του μάλλον δεν έχουν σοβαρές ελπίδες, πράγμα που σημαίνει ότι βασικός τους στόχος πρέπει να είναι το Coppa Italia.

 

Τελευταία Νέα