Τα 5 πράγματα που σημειώσαμε από τις εντυπωσιακές νίκες της Αγγλίας

Gazzetta team
Τα 5 πράγματα που σημειώσαμε από τις εντυπωσιακές νίκες της Αγγλίας

bet365

Τα Λιοντάρια μοίρασαν 5άρες σε Τσεχία και Μαυροβούνιο, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Ποια είναι όμως τα πέντε πράγματα που ξεχωρίσαμε;

ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΝΕΑΝΙΚΗ

Η αρχική 11άδα της Αγγλίας κόντρα στην Τσεχία είχε μέσο όρο ηλικίας τα 25 χρόνια, ενώ η 11άδα κόντρα στο Μαυροβούνιο έπεσε στα 24. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν ήταν 28 ετών. Εντυπωσιακό ξεκίνημα για τους Τζέιντον Σάντσο και Καλούμ Χάντσον-Οντόι, όπως και για τον 20χρονο Ντέκλαν Ράις, κάτι που σημαίνει ότι θα πάρουν κι άλλες συμμετοχές, με αποτέλεσμα αυτή η ομάδα να γίνεται όλο και πιο νεανική.

ΜΠΑΡΚΛΕΪ ΚΑΙ ΧΑΝΤΣΟΝ-ΟΝΤΟΪ... ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ ΣΤΟΝ ΣΑΡΙ

Ο Ρος Μπάρκλεϊ έχει παίξει ολόκληρο 90λεπτο μόνο δύο φορές στη φετινή Premier League, ενώ ο Καλούμ Χάντσον-Οντόι δεν έχει αρχίσει ακόμη σε κάποιο ματς. Οι πολύ καλές εμφανίσεις τους για την εθνική ομάδα αυτή την εβδομάδα θα προκαλέσουν μια κάποια ντροπή στο Stamford Bridge, όπου οι αποφάσεις του Μαουρίτσιο Σάρι αμφισβητούνται εδώ και καιρό.

ΒΑΘΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ
Ντέλε Αλι, Τζόρνταν Χέντερσον και Τζέσε Λίνγκαρντ ήταν οι πρώτες επιλογές για τη μεσαία γραμμή το περασμένο καλοκαίρι στο Μουντιάλ, με τους Ερικ Ντάιερ και Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ να προσφέρουν βάθος. Η εμφάνιση του Ρος Μπάρκλεϊ κόντρα στο Μαυροβούνιο ήταν η καλύτερη του με τη φανέλα της Αγγλίας, ενώ ήταν πολύ καλός και στο ματς με την Τσεχία, όταν μπήκε ως αλλαγή νωρίς. Ο Ντέκλαν Ράις έδειχνε άνετος στις πρώτες του συμμετοχές με τα Λιοντάρια, ενώ η απόδοση του Τζέιμς Γουόρντ-Πράουζ στην Premier League είχαν ως αποτέλεσμα να επιβραβευθεί μπαίνοντας ως αλλαγή στην Ποντγκόριτσα. Και πέρα από όλους αυτούς, υπάρχουν και οι Χάρι Γουίνκς, Τζέιμς Μάντισον και Φιλ Φοντέν, οι οποίοι ελπίζουν να μπουν στο... ραντάρ του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Με τον Χέντερσον να είναι ο μεγαλύτερος ηλικιακά από αυτούς αλλά μόλις 28 ετών, ο Σάουθγκεϊτ έχει πολλές επιλογές για το παρόν και το μέλλον.

ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΤΡΙΑΔΑ;
Η επιλογή του Σάουθγκεϊτ να παίξει με 3-5-2 στο Μουντιάλ του περασμένου καλοκαιριού έκανε δύσκολη τη ζωή του Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος ήταν συνεχώς στον πάγκο προκειμένου να παίζουν οι Χάρι Κέιν και Ραχίμ Στέρλινγκ στην επίθεση. Η αλλαγή σε 4-3-3, επομένως, θα έπρεπε να είναι καλά νέα για τον ταχύ επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού "άνοιξε" ακόμη μία θέση στην επιθετική γραμμή. Ο τραυματισμός στον αστράγαλο, όμως, που τον άφησε εκτός, μπορεί να του κοστίσει αρκετά. Εν τη απουσία του, οι Τζέιντον Σάντσο και Κάλουμ Χάντσον-Οντόι πήραν αυτή τη θέση και εντυπωσίασαν αμφότεροι. Δεν θα αποτελέσει έκπληξη, λοιπόν, αν ο Σάντσο γίνει αυτομάτως ο κάτοχος αυτής της έξτρα θέσης στην επίθεση από εδώ και πέρα.

ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ Η 1η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ;

Μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές, η Αγγλία έχει ήδη ένα προβάδισμα τεσσάρων βαθμών, αφού καμία άλλη ομάδα του ομίλου δεν έχει κάνει ακόμη νίκη. Σύμφωνα με το world ranking της FIFA -όσο αναξιόπιστος "οδηγός" κι αν μπορεί να είναι αυτό- η Τσεχία (44η θέση) και το Μαυροβούνιο (46η θέση) θα πρέπει να είναι οι δύο πιο δυνατοί αντίπαλοι της Αγγλίας στον όμιλο. Η Βουλγαρία (48η θέση) είναι πίσω τους, ενώ το Κόσοβο είναι πολύ χαμηλά (130η θέση). Πόσο σύντομα μπορούν να εξασφαλίσουν την πρόκριση στο Euro 2020 τα Λιοντάρια; Τα επόμενα παιχνίδια που θα δώσουν στο γκρουπ είναι τον Σεπτέμβριο και η αλήθεια είναι ότι δεν μοιάζει και υπερβολικά φιλόδοξο να περιμένει κανείς ότι όταν έρθει η ώρα να επισκεφθούν το Κόσοβο τον Νοέμβριο, όλα θα έχουν κριθεί ουσιαστικά.

ΠΗΓΗ: FourFourTwo

 

Τελευταία Νέα