Οι μεγάλοι της Premier στη μάχη για το σεντόνι!

Gazzetta team
Οι μεγάλοι της Premier στη μάχη για το σεντόνι!

bet365

Η μάχη της πρώτης τετράδας στην Premier League είναι στο κόκκινο και ο Απρίλιος... καίει! Ολα όσα μπορούν να συμβούν στη μάχη για το σεντόνι...

Τότεναμ, Άρσεναλ, Γιουνάιτεντ και Τσέλσι έχουν την ευκαιρία να πάρουν ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, αλλά εάν δεν τα καταφέρουν έχουν οκτώ ματς για να διασφαλίσουν μία θέση στο Champions League της νέας σεζόν. Στη δε αγωνιστική που πέρασε η Τσέλσι έχασε βαθμούς με την ήττα της από την Έβερτον. ενώ αυτήν την στιγμή πίσω από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ και την 2η Σίτι είναι η 3η Τότεναμ, η 4η Άρσεναλ, η 5η Γιουνάιτεντ και η 6η Τσέλσι. Μάλιστα από την 3η θέση των 61 βαθμών της Τότεναμ η διαφορά με την 6η Τσέλσι είναι μόλις τέσσερις βαθμούς.

Είναι δύσκολο σε ένα τέτοιο σημείο και με τέτοιες διαφορές να προδικάσει κανείς το οτιδήποτε. Ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα στην Ευρώπη για αγγλική ομάδα προφανώς και είναι το ματς με την πρόκριση της Γιουνάιτεντ με την Παρί σε μία από τις πιο μεγάλες ανατροπές.

Φούλαμ - Λίβερπουλ 1-2

Φτάνουμε λοιπόν τώρα σε ένα σημείο με την διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων. Η τελευταία ευκαιρία παικτών και προπονητών να... καθαρίσουν το μυαλό τους, να αποφορτιστούν ψυχολογικά και να επανέλθουν στην συνέχεια των υποχρεώσεών τους ακόμα πιο δυνατοί. Όταν η Premier League θα αρχίσει ξανά στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου θα είναι ένα σημείο όπου θα πρέπει οι ομάδες να βρεθούν ξανά στην τοπ φόρμα τους και να έχουν τον κατάλληλο αγωνιστικό χαρακτήρα αλλά και την σωστή νοοτροπία.

Η πίεση στα πιο υψηλά στρώματα της βαθμολογίας με τις Λίβερπουλ και Σίτι να διεκδικούν τον τίτλο είναι τεράστια. Ακριβώς από κάτω υπάρχει υπάρχει μια διαφορετική πίεση από τις ομάδες που ακολουθούν. Πίεση για το εισιτήριο του Champions League της νέας χρονιάς. Οι Τότεναμ, Άρσεναλ, Γιουνάιτεντ και Τσέλσι έχουν αυτόν τον στόχο και θα κάνουν τα πάντα να τον πετύχουν.

Είναι μία δύσκολη και έντονη περίοδος για τις ομάδες που θα προσπαθήσουν να ισορροπήσουν ανάμεσα στις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα και σε εκείνες στην Ευρώπη. Δεν είναι εύκολο να διεκδικείς ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο αλλά και να είσαι στην τελική πρώτη τετράδα. Θα είναι βέβαια ακόμα πιο σκληρό όλο αυτό για όσους δεν τα καταφέρουν κυρίως. Με δεδομένο μάλιστα τον αριθμό των αγγλικών ομάδων που συνεχίζουν στην Ευρώπη υπάρχει το ενδεχόμενο ούτε η πρώτη τετράδα να διασφαλίζει θέση στο Champions League. Ο αριθμός είναι μάξιμουμ πέντε θέσεις. Εάν μία ομάδα της Premier κερδίσει το Champions League και τερματίσει εκτός της τετράδας και η Άρσεναλ ή η Τσέλσι πάρουν το Europa και μείνουν εκτός των τεσσάρων πρώτων θέσεων τότε θα ακολουθήσουν στο Champions League μόνο οι τρεις πρώτες ομάδες.

Στη λίστα της Ρεάλ Μαδρίτης ο Στέρλινγκ ενόψει καλοκαιριού

Τα ματς που απομένουν:

Τότεναμ

31/3 Λίβερπουλ (εκτός)
3/4 Πάλας (εντός)
7/4 Μπράιτον (εντός)
13/4 Χάντερσφιλντ (εντός)
20/4 Σίτι (εκτός)
27/4 Γουέστ Χαμ (εντός)
4/5 Μπόρνμουθ (εκτός)
12/5 Έβερτον (εντός)



Άρσεναλ

1/4 Νιουκάστλ (εντός)
7/4 Έβερτον (εκτός)
15/4 Γουότφορντ εκτός
21/4 Πάλας (εντός)
24/4 Γουλβς (εκτός)
29/4 Λέστερ (εκτός)
4/5 Μπράιτον (εντός)
12/5 Μπέρνλι (εκτός)



Μαν. Γιουνάιτεντ
30/3 Γουότφορντ (εντός)
2/4 Γουλβς (εκτός)
13/4 Γουέστ Χαμ (εντός)
21/4 Έβερτον (εκτός)
24/4 Σίτι (εντός)
28/4 Τσέλσι (εντός)
4/5 Χάντερσφιλντ (εκτός)
12/5 Κάρντιφ (εντός)



Τσέλσι

31/3 Κάρντιφ (εκτός)
3/4 Μπράιτον (εντός)
8/4 Γουέστ Χαμ (εντός)
14/4 Λίβερπουλ (εκτός)
22/4 Μπέρνλι (εντός)
28/4 Γιουνάιτεντ (εκτός)
4/5 Γουότφορντ (εντός)
12/5 Λέστερ (εκτός)

Αρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0

Με μόλις 4 πόντους να χωρίζουν τις ομάδες που είναι από την 3η έως την 6η θέση όλα μπορούν να γίνουν. Όλα είναι ανοιχτά. Η Τότεναμ δείχνει να έχει ένα αβαντάζ παρότι είχε φτάσει και στο δύσκολο σημείο να έχει πάρει έναν βαθμό στο πρωτάθλημα από τους δώδεκα που θα μπορούσε. Τόσο για τους Σπερς όσο και για τους υπόλοιπους υπάρχουν και δύσκολα τεστ μπροστά καθώς, τόσο εκείνοι όσο και η Γιουνάιτεντ θα κληθούν να παίξουν και με την Σίτι.

Η Άρσεναλ έχει προγραμματίσει μία μίνι διακοπή στο Ντουμπάι για τους παίκτες που δεν έχουν διεθνή ματς. Θα έχει το συν πως δεν θα βρει στο πρόγραμμά της στην συνέχεια καμία από τις ομάδες της τοπ εξάδας, γνωρίζοντας πάντως ότι εκτός έδρας δεν έχει την ίδια δυναμική. Υπάρχει και η Γιουνάιτεντ που μετά την ήττα από την Άρσεναλ έμεινε εκτός από το Κύπελλο από την Γουλβς και ο Σόλσκιερ περιμένει ξανά από τους παίκτες του να επανέλθουν σε καλά επίπεδα. Είναι το σημείο που πρέπει να βγάλουν πάλι ποδοσφαιρικό σφυγμό και αντίδραση.

Η Τσέλσι έχει μείνει πιο πίσω από όλους και είναι στο... κυνήγι των υπολοίπων. Ο ίδιος ο Αθπιλικουέτα μετέφερε την μεγάλη πίεση που υπάρχει και ότι η ομάδα του δεν μπορεί να χάσει τις θέσεις του Champions League. Η διακοπή ίσως λειτουργήσει ευεργετικά και δώσει την ευκαιρία στους "Μπλε" να συνέλθουν και ψυχολογικά και να ανακάμψουν.

 

Τελευταία Νέα