Μιλάνο vs Ρώμη: Πόλεμος των άστρων

Gazzetta team
Μιλάνο vs Ρώμη: Πόλεμος των άστρων

bet365

Μίλαν, Ιντερ, Ρόμα, Λάτσιο διεκδικούν δύο εισιτήρια για τα αστέρια και το Planet Football καταγράφει τα δεδομένα.

Η επιστροφή της Ιντερ στο Champions League φέτος, για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2011-12, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον ιταλικό Τύπο. Δεν έγινε δεκτό ως αρκετό όμως. Ο πρώην πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας άλλωστε, Κάρλο Ταβέκιο, το είχε πει... χύμα ότι πρέπει να επιστρέψει στην κορυφαία διοργάνωση και η Μίλαν, κάτι που μπορεί να συμβεί φέτος. Με 12 στροφές να απομένουν για το τέλος της Serie A, οι δύο από το Μιλάνο είναι σε 3η και 4η θέση, έχοντας πίσω τους τις δύο από τη Ρώμη, αφού μετά τη νίκη επί της Ρόμα, (ξανα)μπήκε στη μάχη και η Λάτσιο που έχει ένα ματς λιγότερο. Κι από εδώ και πέρα, κάθε νίκη θα μετράει διπλά και κάθε λάθος θα στοιχίζει πολύ περισσότερο...

ΜΙΛΑΝ (48)

«Απομένουν 12 τελικοί πλέον. Η 3η θέση είναι η ανταμοιβή για τη δουλειά μας, αλλά δεν έχει κριθεί τίποτα. Είπα στους παίκτες μου όταν αν συνεχίσουμε όπως στα τελευταία 2-3 παιχνίδια, δε θα είναι αρκετό. Αλλά είναι λογικό να υπάρχει κούραση σε κάποιους, αφού λόγω τραυματισμών έπαιζαν συνεχώς», είπε ο Τζενάρο Γκατούζο μετά τη νίκη επί της Σασουόλο, περιγράφοντας την κατάσταση της Μίλαν. Οι Ροσονέρι έβγαλαν ένα δύσκολο πρόγραμμα όχι απλά παραμένοντας κοντά στην 4η θέση αλλά πατώντας στην 3η, γεγονός που τους δίνει αυτή τη στιγμή τον τίτλο του φαβορί για έξοδο στο Champions League. Η επιστροφή όχι μόνο του κόσμου αλλά και της... ατμόσφαιρας στο San Siro, δείχνει ότι η Μίλαν μπαίνει στην τελική ευθεία συσπειρωμένη και "ενισχυμένη" από τις επιστροφές όσων έλειπαν λόγω τραυματισμών. Και με τον Τύπο να στηρίζει τη διοίκηση, σε αντίθεση με ό,τι γινόταν με αυτή των Κινέζων, καταλαβαίνει κανείς ότι όντως αυτή τη στιγμή ο αέρας φυσάει προς την πλευρά του Diavolo.

Τι πρέπει να φοβάται: Τον Γκατούζο ή τον Πιόντεκ. Ο προπονητής προφανώς πιστώνεται το γεγονός ότι η ομάδα έχει δέσει αμυντικά και αυτό φέρνει αποτελέσματα, αλλά για να γίνει το τελευταίο βήμα και να εξασφαλιστεί η έξοδος στο Champions League, θα χρειαστούν νίκες. Δηλαδή γκολ. Δηλαδή να σκοράρει σταθερά ο Πιόντεκ, ο οποίος στο 1-0 επί της Σασουόλο για πρώτη φορά δεν βρήκε δίχτυα ως βασικός. Αν ο Πολωνός είναι όντως τόσο καλός ή αν είναι καλός και έχει τόση ρέντα, θα φανεί στην πορεία της καριέρας του. Προς το παρόν, τη Μίλαν την ενδιαφέρει απλά να πάει η μπάλα στα δίχτυα, γιατί αν δεν το κάνει αυτός, μπορεί να υπάρξει πρόβλημα με το στυλ παιχνιδιού του προπονητή. Ειδικά με τον Κουτρόνε να σκέφτεται τα πάντα για το μέλλον του, λόγω του μόνιμου πάγκου, σύμφωνα με τον μάνατζερ του.

ΙΝΤΕΡ (47)

Οταν έφευγε το 2018, στην Νερατζούρα πλευρά του Μιλάνο δεν πίστευαν ότι θα έμπαιναν φέτος σε μάχη για την έξοδο στο Champions League, γιατί η 3η θέση έμοιαζε σίγουρη και η 2η δεν ήταν πολύ μακριά. Μέχρι που ήρθε ο Ιανουάριος και η Ιντερ, όπως το συνηθίζει για κάποιο λόγο, κόλλησε... Το προβάδισμα που είχε η Beneamata χάθηκε, η προσπέραση από τη Μίλαν κάνει πιο βαρύ το κλίμα και η υπόθεση Ικάρντι απειλεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα, εκτός κι αν υπάρξουν αμοιβαίες υποχωρήσεις άμεσα. Το πρόβλημα για τους Νερατζούρι είναι ότι η φετινή σεζόν κινδυνεύει να καταγραφεί σαν "χαμένη" ακόμη κι αν πάρουν το εισιτήριο για την κορυφαία διοργάνωση, αφού ο στόχος ήταν η... χαλαρή 3άδα. Δεν έγινε έτσι όμως, οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί οι Ζιανγκ και Μαρότα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ετοιμάζουν αρκετές αλλαγές για το καλοκαίρι. Με πρώτη αυτή του προπονητή.

Τι πρέπει να φοβάται: Μέσα στα 12 ματς που απομένουν, είναι και τα εξής: Μίλαν-Ιντερ, Ιντερ-Λάτσιο, Ιντερ-Ρόμα, Ιντερ-Γιουβέντους, Νάπολι-Ιντερ. Για την ομάδα του πρώτου γύρου, το πρόγραμμα θα ήταν δύσκολο. Για την ομάδα του δεύτερου γύρου, μοιάζει με καταστροφή...

ΡΟΜΑ (44)

«Από την στιγμή που θα γίνει το γήπεδο, θα έχει ανοίξει ο δρόμος για να καθιερωθεί η Ρόμα στις 7-8 καλύτερες ομάδες του κόσμου», λέει και ξαναλέει ο Τζέιμς Παλότα, ο οποίος δε θέλει να σκέφτεται καν το ενδεχόμενο απουσίας από το Champions League της επόμενης σεζόν. Οι Τζαλορόσι, οι οποίοι σε λίγα 24ωρα θα επιχειρήσουν να αποκλείσουν την Πόρτο και να πάνε για ακόμη μία φορά στους "8", θεωρητικά είναι ομάδα καλά προετοιμασμένη για να μπει στην 4άδα της Serie A, αλλά πρακτικά δεν αποδεικνύεται τέτοια. Ο Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο θεωρεί, όπως είπε και μετά την ήττα από την Λάτσιο, ότι είναι θέμα συγκέντρωσης και του πώς αυτή χάνεται για ένα διάστημα σε κάθε ματς, την ώρα που ο Τύπος πιστεύει ότι είναι θέμα προπονητή ή ακόμη περισσότερο θέμα Μόντσι και μεταγραφικών επιλογών. Οπως και να έχει, όποιο κι αν είναι το πρόβλημα, στη Ρόμα δεν έχουν χρόνο. Θα πρέπει, απλά, να το λύσουν άμεσα.

Τι πρέπει να φοβάται: Το περιβάλλον της. Με τον πρόεδρο Παλότα να είναι μονίμως στο στόχαστρο, τον τεχνικό διευθυντή Μόντσι να αμφισβητείται από κόσμο-ΜΜΕ ενώ παράλληλα εμφανίζονται σενάρια για το μέλλον του, τον προπονητή Ντι Φραντσέσκο να προσπαθεί να κρατήσει τον έλεγχο και τους παίκτες να έχουν να αντιμετωπίσουν και την παραδοσιακή γκρίνια, η Ρόμα είναι εύκολα -από τις τέσσερις που διεκδικούν τις δύο θέσεις- η πιο ευάλωτη ψυχολογικά και επικοινωνιακά. Και συνήθως αυτό επηρεάζει και αγωνιστικά την Magica...

ΛΑΤΣΙΟ (41*)

Η νίκη επί της Ρόμα ήταν ό,τι καλύτερο για την ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι, ο οποίος έκανε λόγο για μία βραδιά από αυτές που μένουν στην ιστορία του derby della Capitale. Οι Λατσιάλι έσπασαν το κακό σερί των τελευταίων αναμετρήσεων με την συμπολίτισσα, όπως και γενικά την κατάρα που υπήρχε τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά τα μεγάλα ματς. Αυτό, μάλιστα, θα μπορούσε να είχε συμβεί εδώ και λίγες εβδομάδες, στο εντός έδρας ματς με τη Γιουβέντους, όταν η Λάτσιο ήταν εμφανώς καλύτερη αλλά τελικά ηττήθηκε. Καλύτερη, αν και δεν νίκησε, ήταν και στον πρώτο ημιτελικό του Coppa Italia με τη Μίλαν πριν λίγες μέρες, οπότε μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα ο Ιντσάγκι είδε την ομάδα του να ανταποκρίνεται σωστά ως απόδοση -ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα- σε αγώνες που ήταν η αχίλλειος πτέρνα της. Αν οι Μπιανκοτσελέστι το διατηρήσουν αυτό, τότε για δεύτερη σερί σεζόν θα τη δώσουν τη μάχη τους μέχρι τέλους.

Τι πρέπει να φοβάται: Τους τραυματισμούς, τις τιμωρίες, γενικά την κούραση. Η Λάτσιο έχει το λιγότερο ποιοτικό ή γεμάτο ρόστερ από τις άλλες τρεις, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Αν όχι, η ομάδα του Ιντσάγκι θα κερδίσει και φέτος την αναγνώριση για τη δουλειά και την προσπάθεια της, αλλά δεν θα είναι αρκετό στο τέλος.

* Η Λάτσιο έχει ένα ματς λιγότερο.

 

Τελευταία Νέα