Κριστιάνο Ρονάλντο: Ρεκόρ, ηγέτης, έτοιμος...

Gazzetta team
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ρεκόρ, ηγέτης, έτοιμος...

bet365

Ο CR7 των γκολ σε 9 σερί εκτός έδρας ματς, το μήνυμα συσπείρωσης μέσω Ντιμπάλα και τα πόδια που λύνονται ενόψει Champions League.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που γιορτάζω τα γενέθλια μου εδώ. Το Τορίνο μου αρέσει πολύ, είναι μια όμορφη και ήρεμη πόλη. Η οικογένεια μου αισθάνεται υπέροχα στην Ιταλία και είμαι πραγματικά ευτυχισμένος εδώ, είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία», έλεγε στο JTV την προηγούμενη εβδομάδα ο Πορτογάλος γιορτάζοντας τα 34α γενέθλια του. Στην ίδια συνέντευξη, ο Κριστιάνο ρωτήθηκε και για την κατάσταση της ομάδας, απαντώντας: «Εχουμε ήδη κατακτήσει ένα τρόπαιο, είμαστε στην 1η θέση στο πρωτάθλημα και περιμένουμε τα νοκ-άουτ του Champions League. Εχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας, στον προπονητή μας, στη δουλειά που έχουμε κάνει τους τελευταίους μήνες, γιατί ξέρουμε πώς δουλέψαμε και με τι στόχο. Αισθανόμαστε και είμαστε καλά». Και η αλήθεια είναι ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο όντως αισθάνεται καλά, είναι καλά και το δείχνει...

Το απόγευμα της Κυριακής η Γιουβέντους πέρασε από το MAPEI Stadium με το 3-0 επί της Σασουόλο, επιστρέφοντας στο +11 από τη Νάπολι. Ο Πορτογάλος ήταν αυτός που έκανε το σουτ από το οποίο προήλθε το 0-1 του Κεντίρα, πέτυχε το 0-2 με κεφαλιά, έδωσε την ασίστ στον Εμρέ Τσαν για το 0-3. «Αυτή τη φορά ο Κριστιάνο διασκέδασε με το να κάνει χαρούμενους τους συμπαίκτες του», έγραψαν και είπαν οι Ιταλοί, οι οποίοι έχουν βρει... μπελά φέτος, αφού σχεδόν κάθε εβδομάδα ψάχνουν να βρουν τι ρεκόρ μπορεί να έχει κάνει ο Ρονάλντο. Η αναζήτηση τους είχε αποτέλεσμα τώρα, αφού το χθεσινό ήταν το 9ο σερί εκτός έδρας ματς στο οποίο βρήκε δίχτυα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για ένα πρωτάθλημα (ο Μπέπε Σινιόρι σκόραρε σε 10 συνεχόμενα εκτός έδρας αλλά δεν ήταν όλα στην ίδια σεζόν).

Ο CR7 είναι ο πιο αξιόπιστος σκόρερ της Γιούβε ή γενικά του ιταλικού πρωταθλήματος εκτός έδρας, έχοντας πετύχει περισσότερα γκολ (για την Serie A) μακριά από το Τορίνο (10) και λιγότερα στο Allianz Stadium (8), στο οποίο όμως παίζει περισσότερο για την ομάδα αφού εντός έδρας έχει τις 5 από τις 8 ασίστ του. Γενικά, με 18 γκολ και 8 ασίστ στο πρωτάθλημα, ο Ρονάλντο έχει συμμετοχή σε 26 από τα 49 γκολ των Μπιανκονέρι, δηλαδή στο 53% των τερμάτων που έχει βάλει η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Και το γεγονός ότι αυτά τα 18 γκολ και οι 8 ασίστ έχουν έρθει σε 1995 λεπτά, σημαίνει ότι κάθε 76,7 λεπτά, από τα πόδια του Κριστιάνο ξεκινάει ένα γκολ της Γιουβέντους. Είτε θα το βάλει αυτός, είτε θα είναι ασίστ.

Κάπως έτσι, με τη συχνότητα με την οποία εκτελεί ή δημιουργεί, είτε μιλάμε για εντός έδρας παιχνίδι είτε για εκτός, εξηγείται και το γεγονός ότι για ακόμη μία χρονιά πιάνει το ελάχιστο, για τα δικά του δεδομένα και όχι γενικά όλων, σε ό,τι αφορά τον αριθμό των γκολ. Αυτό επί της Σασουόλο ήταν το Νο20 με τη φανέλα της Κυρίας και είναι η 13η σεζόν που ο CR7 φτάνει τουλάχιστον τα 20, έχοντας πλέον το δικαίωμα να λέει ότι επιβεβαιώνει τον εαυτό του και σε τρίτη χώρα, την Ιταλία, μετά τις Αγγλία και Ισπανία. «Σε Μάντσεστερ, Μαδρίτη και Τορίνο, δεν έχει σταματημό από εκείνο το καλοκαίρι που η Ιταλία κατέκτησε το Μουντιάλ κι έπειτα», έγραψε η Gazzetta dello Sport, η οποία όμως δεν εστίασε τόσο στο καθαρά αγωνιστικό ή "εκτελεστικό" κομμάτι του παιχνιδιού του κόντρα στη Σασουόλο, αλλά στη συμπεριφορά του.

Η κίνηση του Κριστιάνο να πανηγυρίσει με την Dybala Mask, δείχνοντας τον Αργεντίνο στον πάγκο για να του αφιερώσει το γκολ, ήταν κάτι που εκτιμήθηκε όχι μόνο από τον Πάουλο αλλά και από όσους παρατηρούν την καθημερινότητα της Γιουβέντους. «Ο Κριστιάνο δεν εξήγησε την επιλογή του, η οποία παραμένει ξεχωριστή, αλλά η εξήγηση που δίνουν όλοι οδηγεί στην επιβεβαίωση ότι είναι ένας έξτρα αρχηγός: Δέκα μέρες πριν το ματς του Champions League, το Νο7 αφιέρωσε το γκολ στον συμπαίκτη του που είναι σε δύσκολη περίοδο», συνέχισε η GdS, ενώ η Mediaset αναφερόμενη στον πανηγυρισμό-αφιέρωση τόνισε ότι «ήταν μια κίνηση-μήνυμα. Μια κίνηση που δε δείχνει μόνο πόσο πρωταθλητής ή πόσο ταπεινός είναι ο Κριστιάνο, αλλά και πόσο ενωμένα είναι τα αποδυτήρια. Η Γιουβέντους μπαίνει στο πιο κρίσιμο της σεζόν με τα πόδια να αρχίζουν να λύνονται μετά τις δυνατές προπονήσεις του προηγούμενου δίμηνου και με τους παίκτες να είναι δεμένοι σαν μια γροθιά».

Και ότι τα πόδια λύνονται, είναι πάλι ο Πορτογάλος αυτός που το επιβεβαιώνει, τόσο με την παρουσία του στο γήπεδο και τις κινήσεις του, όσο και με τις δηλώσεις του. «Τις προηγούμενες εβδομάδες δεν ήμουν στο top, αλλά τώρα αισθάνομαι όλο και καλύτερα, έχουμε δουλέψει καλά και είμαστε ήρεμοι». Και αν είναι ήρεμος ο Ρονάλντο τώρα που πλησιάζει η αγαπημένη του περίοδος της σεζόν, στο Τορίνο μπορούν να χαμογελούν. Πονηρά, όπως γράφει και η Gazzetta dello Sport...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα