Οι λόγοι της πτώσης της Λίβερπουλ

Οι λόγοι της πτώσης της Λίβερπουλ

Gazzetta team
Οι λόγοι της πτώσης της Λίβερπουλ

bet365

Πριν μερικές εβδομάδες η Λίβερπουλ πατούσε στο +7, όμως πλέον είναι ισόβαθμη με την Μάντσεστερ Σίτι. Ακολουθούν οι λόγοι που οι Reds έχασαν τη διαφορά ασφαλείας.

Μετά την ήττα της Σίτι από την Νιούκαστλ, η Λίβερπουλ κόντρα στην Λέστερ είχε την ευκαιρία να πάει τη διαφορά ξανά στους επτά βαθμούς, όμως παρότι προηγήθηκε νωρίς, δεν μπόρεσε να πάρει κάτι περισσότερο από την ισοπαλία. Ακολούθησε η νέα απώλεια με την Γουέστ Χαμ και με τους Πολίτες να νικούν εκτός την Εβερτον πλέον οι δύο ισοβαθμούν στους 62 και οι Reds έχουν έναν αγώνα λιγότερο - κόντρα στην Μπόρνμουθ πριν παίξουν away με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεκατρείς αγωνιστικές πριν το φινάλε, η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ δείχνει να μην πατάει καλά και να μην μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση και από κάτω είναι οι λόγοι που έχουν παίξει ρόλο στην απώλεια του πλεονεκτήματος...

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ
Η γενικότερη πτώση και οι δύο σερί ισοπαλίες μπορούν να βρουν εύκολα απάντηση στους τραυματισμούς που έχουν πλήξει την ομάδα. Πέντε παίκτες-κλειδιά ήταν εκτός το βράδυ της Δευτέρας (05/01) στον αγώνα με την Γουέστ Χαμ, με τους Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Λόβρεν, Αρνολντ, Γκόμες να μην είναι στη διάθεση του Κλοπ, όπως επίσης και ο μακροχρόνια τραυματίας, Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν. Ο Χέντερσον ξεπέρασε τον μυικό τραυματισμό και αναμένεται να είναι έτοιμος για τον εντός έδρας αγώνα του Σαββάτου (09/01) κόντρα στην Μπόρνμουθ, όμως ο Γίργκεν Κλοπ θα προτιμούσε περισσότερο να έχει τον Αρνολντ, που ταλαιπωρείται από πρόβλημα στο γόνατο.

Η απουσία ενός δεξιού μπακ σημαίνει ότι ένας εκ των Μίλνερ, Χέντερσον θα κληθούν να καλύψουν το κενό και αυτό δημιουργεί πρόβλημα στο κέντρο της Λίβερπουλ, η οποία δεν έχει καταφέρει να ελέγξει το ματς στους δύο τελευταίους αγώνες. Αυτή η κατάσταση φέρνει ξανά σε πρώτο πλάνο την απόφαση του Κλοπ να δώσει τον Κλάιν στην Μπόρνμουθ χωρίς να πάρει αντικαταστάτη, ενώ και ο Τζο Γκόμες, που μπορούσε να παίξει εκεί, τέθηκε νοκ-άουτ και δεν μπορεί να βοηθήσει. Ο Γερμανός ένιωσε ότι πρέπει να είναι δίκαιος απέναντι στον Αγγλο, που δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής, όμως η παραχώρησή του χωρίς να πάρει backup, ήταν ένα στοίχημα που ο Γερμανός δεν είχε λόγο να παίξει και όφειλε να βάλει το club πάνω από έναν παίκτη.

ΒΑΘΟΣ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
Ολοι αυτοί οι τραυματισμοί, έχουν βγάλει στην επιφάνεια την έλλειψη βάθους στο ρόστερ της Λίβερπουλ. Οταν όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι, το πρόβλημα αυτό δεν φαίνεται, όμως υπάρχει μεγάλη διαφορά σε κάποιες θέσεις όταν χρειάζεται να παίξει ο αναπληρωματικός. Οταν δεν παίζει ο Ρόμπερτσον, τη θέση του παίρνει ο Μορένο, στην επίθεση, αντί του Φιρμίνο παίζουν Στάριτζ ή Οριζί, ενώ στο κέντρο της άμυνας μετά τον Τζο Γκόμες επόμενη λύση είναι οι Μάτιπ, Λόβρεν. Με απλά λόγια, η Λίβερπουλ δεν έχει στον πάγκο της την ποιότητα της Μάντσεστερ Σίτι. Ο πάγκος των Πολιτών στον αγώνα με την Αρσεναλ ήταν αξίας 200 εκατ. λιρών με παίκτες όπως Τζον Στόουνς, Ριγιάντ Μαχρέζ, Γκαμπριέλ Ζεσπύς, Ντανίλο και Λιρόι Σανέ. Το πλάνο για την Λίβερπουλ είναι να πάει 'συντηρητικά' στις επόμενες μεταγραφικές περιόδους λόγω Financial Fair Play, όμως ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ χρειάζεται δίπλα του έναν παίκτη κλάσης.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΓΚΟΛ
Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο τα πήγαν εκπληκτικά την περασμένη σεζόν, όμως το ότι η ομάδα βασίζεται πάντα σε αυτούς, φαίνεται να έχει απογοητεύσει τον Κλοπ. Η κεφαλιά του Φαμπίνιο στο 4-0 των Reds σε βάρος της Νιούκαστλ την Boxing Day ήταν η τελευταία φορά που σκόραρε κάποιος εκτός των τριών και από τότε έχουν σημειωθεί 13 γκολ σε 6 αγώνες. Οι αντίπαλοι έχουν μάθει πλέον τον τρόπο που μπορεί να τους χτυπήσει η τριπλέτα, δεν δίνουν χώρους για κόντρες και έτσι Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικοί με πέρυσι. Αν και σε σχέση με το 2017-18 έπειτα από 25 αγωνιστικές η Λίβερπουλ είναι μόλις ένα γκολ κάτω (56 - 57), έχει την ανάγκη να πάρει περισσότερα πράγματα από τους μέσους της. Ο Ναμπί Κεϊτά έχει δώσει τα αναμενόμενα μετά τη μεταγραφή των 53 εκατ. ευρώ από την Λειψία, όμως κόντρα στην Γουέστ Χαμ έδειξε ότι μπορεί να δημιουργήσει κάτι. Οι Reds δεν έχουν καταφέρει να υπερασπιστούν το προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο σε κανένα από τα φετινά ματς και οι παίκτες δείχνουν να χάνουν την ενέργειά τους στο τελευταίο κομμάτι των αγώνων.

ΚΑΤΟΧΗ
«Οχι, δεν είδα ένα καλό ματς» είπε ο Κλοπ μετά τον αγώνα της Δευτέρας (04/01). «Κάποιοι παίκτες δεν έπαιξαν σε υψηλό επίπεδο, όμως αυτό έχει συμβεί στο παρελθόν και θα συμβεί ξανά στο μέλλον». Ο Φιρμίνο ήταν εκτός αγώνα κερδίζοντας το 37.5% των μονομαχιών και έχοντας 76.9% στις μεταβιβάσεις. Συνολικά, το descision-making της Λίβερπουλ δεν ήταν καλό και οι πάσες ήταν κακές καθώς έχασαν 109 από τις 692 που επιχείρησαν, στατιστικό που λέει ότι ήταν η 5η χειρότερη εμφάνιση φέτος. Οι διαδοχικές αλλαγές στα πρόσωπα είναι μια δικαιολογία, όμως αν κάποιος είδε το παιχνίδι με την Γουέστ Χαμ θα παρατήρησε ότι υπήρχαν πολλά τσιμπήματα της μπάλας και τακουνάκια με την ελπίδα ότι θα βγει κάτι. Κόντρα στην Μπόρνμουθ, η Λίβερπουλ έχει απόλυτη ανάγκη μεγαλύτερη σιγουριά και ευθύνη από τους παίκτες της.

ΠΙΕΣΗ
Στην Λίβερπουλ επιμένουν ότι δεν αισθάνονται πίεση για το ότι κυνηγούν το πρώτο πρωτάθλημα του club από το 1990, όμως το ίδιο πράγμα δεν μπορούν να το πουν στο γήπεδο με πράξεις. Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε την Εβερτον και εκμεταλλεύτηκε το ότι οι Reds έχασαν βαθμούς σε κολλητούς αγώνες για πρώτη φορά φέτος, με τους παίκτες του Γκουρδιόλα, όπως οι Στέρλινγκ και Γουόκερ να δείχνουν μέσω των posts στα social media ότι πλέον πιστεύουν στην ανατροπή και την κατάκτηση του τίτλου...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα