Οι πέντε μεγάλες στιγμές του Τσεχ!

Gazzetta team
Οι πέντε μεγάλες στιγμές του Τσεχ!

bet365

Ο Τσεχ κρεμάει τα γάντια του το καλοκαίρι και λέει αντίο σε μια καριέρα με απίθανους τίτλους, πολλά τρόπαια και στιγμές που δεν θα ξεχάσουν ποτέ οι οπαδοί της Τσέλσι!

«Η τρέχουσα, είναι η 20η μου σεζόν ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και έχουν περάσει 20 χρόνια από την εποχή που υπέγραψα το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο. Αισθάνομαι πως είναι η σωστή στιγμή να ανακοινώσω ότι θ' αποσυρθώ στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου» ήταν η δήλωση του Πετρ Τσεχ που έβαλε τέλος σε μια λαμπρή καριέρα! Μια σπουδαία καριέρα, γεμάτη τεράστιες επεμβάσεις και δεκάδες clean sheets! Αλλωστε, στην κορυφή της Premier League με τα περισσότερα clean sheets είναι ο Τσεχ με 202 (!), όταν ο δεύτερος γκολκίπερ, ο Χαρτ έχει 169! Παράλληλα, είναι και στο top των επεμβάσεων με 1006! Ποιος να συγκριθεί μαζί του; Πάμε να θυμηθούμε πέντε μεγάλες στιγμές ενός τεράστιου γκολκίπερ με 18 τρόπαια (με Τσέλσι, Αρσεναλ).

Κατάρριψη ρεκόρ το 2005
Στην πρώτη σεζόν του Μουρίνιο στην τεχνική ηγεσία της Τσέλσι οι Μπλε κατάφεραν να δεχθούν μόνο 15 γκολ στο πρωτάθλημα σε όλη την σεζόν στον δρόμο τους για τον τίτλο και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Τσεχ. Διέλυσε κάθε ρεκόρ παίζοντας 1.024 σερί λεπτά χωρίς να δεχθεί τέρμα στο ξεκίνημα του 2005. Το τελευταίο ματς σε αυτό το σερί ήταν το 1-0, νίκη εκτός έδρας με την Έβερτον τον Φλεβάρη. Πήρε βραβείο για τις τεράστιες επεμβάσεις του και φυσικά τα Χρυσά Γάντια της Premier League.

Η ματσάρα με τη Λίβερπουλ
Ήταν εκείνα τα ματς στα ημιτελικά του Champions League του 2005. Ο Τσεχ είχε μία τρομερή επέμβαση κρατώντας όρθια την Τσέλσι απέναντι στη Λίβερπουλ στο πρώτο ματς. Η απόδοσή του ήταν απίθανη στο 0-0, πολύ καλός και στο 2ο παιχνίδι, αλλά ένα γκολ... φάντασμα στέρησε την πρόκριση. Η Τσέλσι αποκλείστηκε, αλλά οι ποδοσφαιρικές μετοχές του Τσεχ εκτοξεύθηκαν, αφού βρέθηκε στους κορυφαίους γκολκίπερ της Ευρώπης!

Το νταμπλ του 2010
Η Τσέλσι βάδιζε για τον τίτλο του 2009-2010 με τον Κάρλο Αντσελότι. Οι Μπλε βρέθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου με την Πόρτσμουθ τον Μάιο και οι δύο ομάδες ήταν στο 0-0. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο και ο Τσεχ όποτε χρειάστηκε έσωσε την εστία του. Οι Πομπέις κέρδισαν πέναλτι στο 2ο μέρος, όμως χάρις στον Τσέχο γκολκίπερ έμεινε το 0-0. Ο Ντρογκμπά σκόραρε κι έτσι ήρθε το ιστορικό νταμπλ! Ο Τσεχ κέρδισε τον τίτλο του MVP και πέρασε στην ιστορία για το απίθανο νταμπλ του 2010.

Ο τελικός του Champions League το 2012
Τρομερή στιγμή για τον Τσεχ. Η εμφάνισή του και οι επεμβάσεις του χάρισαν το πρώτο Champions League ever στην Τσέλσι. Δεν ήταν μόνο το πέναλτι του Ρόμπεν που απέκρουσε στο πρώτο μέρος της παράτασης. Απέκρουσε και δύο πέναλτι στη ρώσικη ρουλέτα στέλνοντας τους Μπλε στους επτά ουρανούς. Ένας μεγάλος Θρύλος και εκείνος όπως και ο Ντρογκμπά που σκόραρε για την ισοφάριση και έβαλε το νικητήριο πέναλτι. Εάν δεν ήταν ο Ντρογκμπά ο Τσεχ θα ήταν MVP του ματς. Ηταν όμως ο κορυφαίος στις καρδιές των Λονδρέζων.

Ρεκόρ με την Εθνική
Ο Τσεχ έχει το ρεκόρ με τις πιο πολλές συμμετοχές στην Εθνική. Η πιο μεγάλη του στιγμή ήταν με την Εθνική U-21 το 2002. Ήταν 20 ετών όπου δέχθηκε μόνο ένα πέναλτι στην διαδικασία των πέναλτι στον τελικό του Euro με την Γαλλία. Χάρισε έτσι τον πρώτο τίτλο στην ιστορία στις μικρές Εθνικές της Τσεχίας. Ήταν μέλος της Εθνικής στο Ευρωπαϊκό του 2004 που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα