Γιουβέντους-Ρόμα με φαβορί για ρεκόρ

Gazzetta team
Γιουβέντους-Ρόμα με φαβορί για ρεκόρ

bet365

Το Planet Football του gazzetta.gr γράψει το preview της σαββατιάτικης μάχης των Μπιανκονέρι με τους Τζαλορόσι στο Τορίνο.

Η αναδρομή στο ντέρμπι-τίτλου το 1081, με το περιβόητο γκολ του Τουρόνε, ήταν ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε να ζήσει αυτές τις μέρες, περιμένοντας το ματς του Allianz Stadium, η Corriere dello Sport. Η Gazzetta dello Sport, από την πλευρά της, θυμήθηκε τις δηλώσεις του Ζντένεκ Ζέμαν, την "προδοσία" του Φάμπιο Καπέλο, τις δηλώσεις του Φραντσέσκο Τότι, την απάντηση του Τζίτζι Μπουφόν και γενικά τις φορές που οι τόνοι ανέβηκαν ανάμεσα σε Τορινέζους και Ρωμαίους. Και όλες οι βόλτες στο παρελθόν, κάτι επιβεβαιώνουν και κάτι αποδεικνύουν. Από τη μία, ανάμεσα σε Γιουβέντους και Ρόμα θα υπάρχει πάντα bad blood. Από την άλλη, μάλλον αυτή τη φορά, για αυτό το 90λεπτο, δεν υπάρχει τόση μεγάλη ένταση ή αγωνία όσο συνήθως...

Αυτό μάλλον φάνηκε και στη συνέντευξη Τύπου του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. «Η Ρόμα είναι μια ομάδα με πολλή τεχνική, ενώ είναι και η μοναδική, πλην της Γιούβε φυσικά, που παρέμεινε στο Champions League. Σε επίπεδο βαθμολογίας σίγουρα όλοι περίμεναν ότι θα τα πήγαιναν καλύτερα, αλλά όπως και να έχει μιλάμε για ένα Γιουβέντους-Ρόμα», ήταν τα λόγια του προπονητή των Μπιανκονέρι, απαντώντας έτσι στους δημοσιογράφους που τον ρωτούσαν για το αν το παιχνίδι είναι τόσο εύκολο ώστε να υπάρχει ο κίνδυνος να υποτιμήσουν τον αντίπαλο οι παίκτες του. Για μια ομάδα που έχει 15 νίκες και μία ισοπαλία σε 16 αγωνιστικές, η αλήθεια είναι ότι κάθε ματς μπορεί να μοιάζει εύκολο, αλλά επιδόσεις όπως η προαναφερθείσα έρχονται επειδή στο Τορίνο δεν υποτιμούν κανέναν και τίποτα.

Η Γιούβε έχει κυκλώσει στο ημερολόγιο την 29η Δεκεμβρίου και ο στόχος της είναι να πάει εκεί έχοντας διατηρήσει ή και αυξήσει το +8 από τη 2η Νάπολι. Για να συμβεί αυτό, είναι αυτονόητο ότι ο στόχος είναι η νίκη και μόνο, με την Κυρία να μετράει ήδη το καλύτερο ξεκίνημα που έγινε ποτέ στην Ευρώπη (μαζί με τις Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι) και να στοχεύει στο να κλείσει τον πρώτο γύρο με 55 βαθμούς, ισοπεδώνοντας κάθε ρεκόρ. Οι αναλύσεις δείχνουν ότι με τον ρυθμό που πάει η Γιουβέντους θα ολοκληρώσει το πρωτάθλημα με 109 βαθμούς, διαλύοντας το ρεκόρ των 102 από την σεζόν 2013-14, αλλά ο Αλέγκρι θεωρεί ότι δε χρειάζονται τόσοι παρά... μόνο 88-90 για να κατακτηθεί και το φετινό scudetto.

Ενα πρωτάθλημα που θα διεκδικούσαν με αξιώσεις ακόμη και οι αναπληρωματικοί των Μπιανκονέρι, όπως λένε οι αντίπαλοι τους κάθε εβδομάδα, με τον Αλέγκρι να απευθύνεται και σε αυτούς (στους αναπληρωματικούς), λέγοντας ότι ειδικά στο δεύτερο μισό της σεζόν θα χρειαστούν όλοι. Απευθύνεται στους αναπληρωματικούς του, πάντως, και μέσω των επιλογών του, αφού τα τελευταία ρεπορτάζ από Τορίνο λένε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στην άμυνα, όπου κατά πάσα πιθανότητα ο Μπενάτια θα δώσει ανάσες στον Μπονούτσι, ενώ ο Ντε Σίλιο θα κάνει ένα σερί τώρα λόγω της απουσίας του Ζοάο Κανσέλο και οι Ντάγκλας Κόστα-Μπερναρντέσκι ξέρουν ότι πλησιάζει η μέρα που θα επιλεγούν ξανά για την αρχική 11άδα.

Αλλαγές αναμένονται σίγουρα, από την άλλη πλευρά, στο αρχικό σχήμα της Ρόμα, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιες θα είναι αυτές. Ισως γιατί όσο ψάχνονται οι γύρω-γύρω για να καταλάβουν τι γίνεται, έτσι ψάχνεται και ο Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο για να βρει την ιδανική λύση στα προβλήματα των Τζαλορόσι. Προβλήματα αγωνιστικής συμπεριφοράς, νοοτροπίας, ψυχολογίας ή απουσιών, αφού υπάρχουν πάντα και οι τραυματισμοί. Οι Ντε Ρόσι, Τζέκο, Φλορέντσι, Περότι και Παστόρε έχουν διάφορα προβλήματα, ο Ουντέρ δεν είναι στο 100% και γενικά οι Ρωμαίοι προσπαθούν να βρουν τον τρόπο για να σταθούν στα πόδια τους και να μην περάσουν μαύρα Χριστούγεννα.

«Παίζουμε με τη Γιουβέντους στο Τορίνο και δεν ζούμε όπως θα έπρεπε την αναμονή ως το Σάββατο. Εχουμε τόση πίεση, τόσο βάρος στην πλάτη μας... Είμαστε σε μια κατάσταση, στην οποία ξέρουμε ότι όλοι κρινόμαστε, συμπεριλαμβανομένου και του προπονητή. Και όλα αυτά, ενώ έχουμε μπροστά μας ένα ματς κόντρα στους πιο δυνατούς», ήταν τα λόγια του αρχηγού, στα οποία έδωσε συνέχεια ο Ντι Φραντσέσκο: «Πρέπει όλοι να δώσουμε περισσότερα από ό,τι ως τώρα. Δεν είμαστε στο επίπεδο της Γιουβέντους, αλλά μπορούμε να τα πάμε καλύτερα. Ειλικρινά δεν περίμενα ότι θα είχαμε τέτοια διαφορά από τη Γιούβε μετά τις πρώτες 16 αγωνιστικές (46-24) αλλά όχι επειδή αυτοί νικάνε συνεχώς, αυτό το περίμενα. Αυτό που δεν περίμενα ήταν ότι θα χάναμε εμείς τόσους βαθμούς, άρα έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας».

Προς το παρόν, οι Τζαλορόσι έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους προκειμένου να πάρουν αποτέλεσμα στο Τορίνο, όπου αναμένεται να παραταχθούν με 4-2-3-1, έχοντας τον Σικ στην κορυφή αντί του Τζέκο ενώ παίζονται δύο θέσεις στην άμυνα: Φλορέντσι ή Σαντόν και Φάσιο ή Ζουάν Ζέσους. Οποιοι κι αν επιλεγούν, η δουλειά τους δε θα είναι εύκολη, όπως δεν είναι γενικά εύκολο της Ρόμα. Και αυτό δεν αφορά μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και στη νοοτροπία της, όπως παραδέχεται και ο Ντι Φραντσέσκο.

«Ξέρουμε όλοι τι σημαίνει Κριστιάνο Ρονάλντο, ξέρουμε ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να κρίνει ένα ματς από το πουθενά. Προσωπικά, πάντως, παίρνω ως παράδειγμα τον Μάντζουκιτς, ο οποίος μπορεί να γίνει τρίτος στόπερ, μπορεί να γίνει εξτρέμ, μπορεί να κάνει τα πάντα για την ομάδα. Είναι θέμα νοοτροπίας και σε αυτό η Γιουβέντους είναι διαφορετική από κάθε άλλη ιταλική ομάδα», ήταν τα λόγια του προπονητή της Ρόμα, τον οποίο τα ρεπορτάζ θέλουν να απολύεται αν φύγει ηττημένος από το Allianz Stadium, όπου θα γίνει ένα ματς που μπορεί να σημαδέψει τη σεζόν των Ρωμαίων, κατά τον Φραντσέσκο Τότι.

«Εχουμε μπροστά μας είναι πολύ περίπλοκο, δύσκολο παιχνίδι. Βλέπουμε τι κάνει η Γιουβέντους, ξέρουμε τι προβλήματα έχει η Ρόμα, αλλά πρέπει να ξέρουμε και ότι ένα θετικό αποτέλεσμα σε αυτό το παιχνίδι μπορεί να μας δώσει τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να σταθούμε στα πόδια μας και να αντιστρέψουμε το κλίμα και την κατάσταση», λέει ο Capitano...

 

Τελευταία Νέα