Τι τρέχει με τον Ισκο; Πρέπει να τον πουλήσει η Ρεάλ; (Poll)

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Τι τρέχει με τον Ισκο; Πρέπει να τον πουλήσει η Ρεάλ; (Poll)

bet365

Τεμπέλης ή παικταράς; Δακτυλοδεικτούμενος από το... σύστημα Πέρεθ ή φταίχτης; Να μείνει ή να φύγει; Ο Γιώργος Καραμάνος προσπαθεί να καταλάβει τι έχει συμβεί και άπαντες κατηγορούν τον Ισκο.

Οποιος έχει παρακολουθήσει προσεκτικά τη διαχρονική στάση του Φλορεντίνο Πέρεθ έπειτα από κάθε καταστροφή, αυτή είναι ξεκάθαρα πως θα πρέπει πάντοτε να υπάρχει κάποιος δακτυλοδεικτούμενος. Ενας υπεύθυνος για το κακό, στον οποίο φορτώνονται όλα τα δεινά, ώστε να μην στρέφεται η οργή του κοινού προς τον πρόεδρο. Μία συνταγή απλά και τόσο πετυχημένη. Από τον Κασίγιας, τον Οζίλ, τον Μουρίνιο, ακόμα και τον Κριστιάνο. Φέτος, η απομάκρυνση του Χουλέν Λοπετέγκι και μάλιστα με άσχημο τρόπο και σκληρά λόγια στην ανακοίνωση, δεν ήταν αρκετή. Τα προβλήματα συνεχίζονται και ήταν αναμενόμενο ότι θα υπήρχε κι άλλος φταίχτης: ο Ισκο.

Ο Ισπανός μέσος είναι αλήθεια ότι δεν παίζει βάσει των σπουδαίων δυνατοτήτων του. Ποιος το κάνει όμως στην τρέχουσα περίοδο της Βασίλισσας; Θα μπορούσε να στηθεί άραγε τέτοια ενορχηστρωμένη επίθεση από τον μαδριλένικο Τύπο για τον Σέρχιο Ράμος, που δεν μπορεί να μαρκάρει ούτε τη σκιά του, χάνει όλες τις σοβαρές φάσεις και παίζει στο όριο του αντιαθλητικού; Σε καμία περίπτωση. Μαρσέλο, Μπέιλ, Κρόος, ακόμα και ο Μόντριτς, δεν είναι καθόλου καλοί. Η όλη κουβέντα ωστόσο, περιστράφηκε γύρω από τον Ισκο.

Εκείνος ήταν που υποστήριξε δημόσια τον Λοπετέγκι και τώρα θα το πληρώσει με διαπόμπευση. Δεν ξεκίνησε καλά τη χρονιά, δεν έκανε καλή προετοιμασία, όπως όλη η ομάδα όμως, καθώς φαίνεται με τον Λοπετέγκι και η επέμβασή για σκωληκοειδίτιδα στα τέλη Σεπτέμβρη ήταν αρκετή για να τον αφήσει ξεκάθαρα πίσω. Ο Ισκο με τον πρώην προπονητή του έπαιξε στο 70% των αγώνων, ενώ απ' όταν έχει αναλάβει ο Σαντιάγο Σολάρι, το ποσοστό συμμετοχής του έπεσε δραματικά μόλις στο 32%. Ο Αργεντινός δεν δείχνει να τον θέλει, να τον εμπιστεύεται. Λέγεται ότι τεμπελιάζει στις προπονήσεις, με συνέπεια να μείνει ακόμα και εκτός αποστολής (στη Ρώμη). Οσες φορές πάντως έχει παίξει, είναι αρνητικός, όπως όλη ομάδα όμως.

Ωσπου φτάσαμε στην βραδιά της ντροπής. Το 0-3 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας την Τρίτη το βράδυ, ήταν η χειρότερη εντός ευρωπαϊκή ήττα στην ιστορία του club. Το κοινό λοιπόν, ακολουθώντας όλη τη φασαρία που έγινε εναντίον του, αποφάσισε να γιουχάρει διαρκώς τον Ισκο. Κι εκείνος απάντησε με ανεπίτρεπτη χειρονομία και κάτι... γαλλικά. Ενδεικτικό του πόσο άσχημα αισθάνθηκε, ήταν ότι όταν του έδωσε ο Μαρσέλο το περιβραχιόνιο, το αρνήθηκε και του είπε να το φορέσει στον Καρβαχάλ.

Και κάπως έτσι φτάσαμε τα Μέσα στην Ισπανία να γράφουν για πώλησή του το καλοκαίρι, ότι η Ρεάλ έχει πάρει την απόφαση να τον βγάλει στην αγορά. Πρόκειται δηλαδή για στροφή 180 μοιρών από τη διοίκηση, η οποία τον Σεπτέμβριο του 2017 τον θεώρησε αναπόσπαστο και βασικό μέλος της, του έδωσε συμβόλαιο έως το 2022 και τον έκανε τον έκτο καλύτερα πληρωμένο του ρόστερ. Τι έχει αλλάξει άραγε από τότε; Πολλά και τίποτα.

Ο Ισκο παραμένει ο τρελό παικταράς, που όμως υπάρχουν στιγμές που αφήνει την αίσθηση ότι δεν είναι ουσιαστικός. Τούτο συνέβαινε ανέκαθεν. Την ίδια στιγμή μπορεί να προσφέρει άπειρη μαγεία και έτσι να χρίζεται το επόμενο αφεντικό της Εθνικής Ισπανίας. Σίγουρα κάτι δεν κάνει καθόλου καλά και έχει στιγματιστεί. Αυτό είπαμε ωστόσο, πως θα έπρεπε να ισχύει σχεδόν για όλους του παίκτες φέτος. Το θέμα είναι ότι δεν στιγματίστηκε τυχαία και θα είναι δύσκολο να παραμείνει για την επόμενη σεζόν. Εκτός και εάν το καλοκαίρι που θα φύγει ο Σολάρι και θα αναλάβει κανονικός προπονητής, ζητήσει επιτακτικά να τον έχει κοντά του. Εάν όχι, η Ρεάλ θα τον βγάλει στο παζάρι και θα κάνει πολλούς χαρούμενους. Από την Μπαρτσελόνα, έως τη Γιούβε, τη Σίτι και κάθε καλό αγοραστή της εποχής μας.

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος