Ρόμα είναι, ό,τι θέλει κάνει...

Ρόμα είναι, ό,τι θέλει κάνει...

bet365

Μία μέρα μετά την ματσάρα και την ισοπαλία με την Ιντερ, ο Παναγιώτης Παλλαντζάς γράφει για τους Τζαλορόσι.

Το Ρόμα-Ιντερ αναμενόταν από πολλούς, αν όχι από τους περισσότερους, ως το ματς που θα σήμανε και το τέλος του Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο. Τελικά αυτός που έφυγε από τον πάγκο του, όχι μόνιμα αλλά στα τελευταία λεπτά λόγω αποβολής, ήταν ο Λουτσιάνο Σπαλέτι. Γεγονός που δείχνει ότι η βραδιά μάλλον πήγε καλύτερα για τους Ρωμαίους, αλλά και γεγονός που έγινε δεκτό με αποδοκιμασίες και πανηγυρισμούς από το Olimpico. Συναισθήματα που δεν έχουν κάποια λογική συνέπεια μεταξύ τους, αλλά η λογική ούτως ή άλλως είναι κάτι που δύσκολα βρίσκεις στην ιταλική πρωτεύουσα και ειδικά στη Τζαλορόσα πλευρά της...

Αυτό δεν είναι υπερβολικό αλλά η πραγματικότητα και αρκεί να δει κάποιος τι έγινε στην τελευταία εβδομάδα για να πειστεί. Την περασμένη Τρίτη η Ρόμα πρέπει να έγινε η πρώτη ομάδα στα χρονικά που αποδοκιμάστηκε έντονα από τον κόσμο της καθώς έφευγε από το γήπεδο τη βραδιά που εξασφάλισε την πρόκριση της στους "16" του Champions League και πέντε μέρες μετά κόντρα σε δυνατό αντίπαλο και με πολλές σημαντικές απουσίες, βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, αντέδρασε και τις δύο και στο τέλος της έμειναν και τα παράπονα για τον μη καταλογισμό πέναλτι στην ανατροπή του Τζανιόλο. Εκεί που περίμενες ένα ήρεμο βράδυ έγινε χαμός από τα σφυρίγματα, εκεί που περίμενες να έρθει η κατάρρευση είχαμε την αντίδραση μιας ομάδας με χαρακτήρα.

Παρεμπιπτόντως, τέτοιο δείχνει να έχει ο πιτσιρικάς που προαναφέραμε. Ο 19χρονος χαφ εντυπωσίασε με τη Ρεάλ και κόντρα στην Ιντερ έπεισε κι άλλο, με αποτέλεσμα οι Ιταλοί να αρχίζουν την τρέλα. Από predestinato, ο όρος που χρησιμοποιούν για να περιγράψουν κάποιον που προορίζεται για πολύ μεγάλη καριέρα, μέχρι παραλληλισμούς με τον Φραντσέσκο Τότι επειδή έλαμψε για πρώτη φορά στο Olimpico τη βραδιά (με τη Ρεάλ) της εισόδου του Capitano στο Hall of Fame, μπορεί να διαβάσει ο καθένας τα πάντα για τον Τζανιόλο. Κι αφού τα διαβάσει, καταλήγει στο γεγονός ότι το πιο σωστό το είπε ο Τότι: «Δε χρειάζεται να του λέμε τώρα κάθε μέρα πόσο καλός είναι, γιατί θα κινδυνέψει να χάσει τον δρόμο του. Κι αν συμβεί αυτό, θα φταίω εγώ».

Οπως και να έχει, η παρουσία του νεαρού χαφ ήταν μια καλή τονωτική ένεση για όλους στη Ρόμα αυτή την περίοδο και πάνω από όλα για τους Ντι Φραντσέσκο και Μόντσι. Τους δύο που κρίνονται κανονικά και με το νόμο φέτος, με τις μέχρι τώρα... ενδείξεις να μην είναι υπέρ τους. Οι αριθμοί δείχνουν ότι η Magica δεν είναι και τόσο Magica αφού πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημα της από τη σεζόν 2011-12, η πρώτη των Αμερικανών με τον Λουίς Ενρίκε στον πάγκο, γεγονός που εξηγείται εν πολλοίς από τη συγκομιδή των μόλις 7 βαθμών κόντρα στους έξι τελευταίους της κατάταξης... Για ομάδα που πέρασε εύκολα στους "16" του Champions League, η επίδοση είναι λίγο πιο τραγική από τραγική.

Χειρότερο από αυτό, είναι το γεγονός ότι έτσι μοιάζει αυτή τη στιγμή στα μάτια όλων στη Ρώμη -και αυτό περνάει εύκολα και στην ομάδα από το κλίμα που δημιουργείται από οπαδούς και Τύπο- η μεταγραφική καμπάνια του Μόντσι. Οι πωλήσεις των Ναϊνγκολάν και Στρούτμαν, επειδή έφυγαν και οι δύο κι όχι μόνο ο ένας, προκάλεσε νεύρα και αυτά έχουν γίνει μεγαλύτερα λόγω όσων (δεν) δείχνουν αυτοί που ήρθαν. Μια βόλτα να κάνει κανείς σε ιστοσελίδες που ασχολούνται εκτενώς με τους Τζαλορόσι, θα δει ότι τα συμπεράσματα που έχουν βγει μέχρι στιγμής δεν είναι και τα καλύτερα: Ο Παστόρε είναι περισσότερο εκτός με τραυματισμούς παρά διαθέσιμος, ο Κριστάντε δε φαίνεται παίκτης αυτού του επιπέδου, ο Κλάιφερτ είναι ένα μικρό μυστήριο, ο Μαρκάνο απλά υπάρχει και ο Στίβεν Ενζονζί προκαλεί θλίψη. Οπως και το γεγονός ότι ο 2ος σκόρερ της ομάδας είναι ο αριστερός μπακ Κολάροβ...

Η ομάδα του Ντι Φραντσέσκο έχει μεγάλο πρόβλημα στο γκολ αν δεν το βάλει ή δεν παίζει ο Τζέκο, αφού ο Σικ έχει τέτοια απόδοση ώστε πριν λίγες μέρες να ξεκινήσει... καμπάνια στα social media από τους τιφόζι για την επιστροφή του Ιτούρμπε... «Για το πρεστίζ μας, τον κόσμο μας, το γεγονός ότι είμαστε ομάδα της ιταλικής πρωτεύουσας, η πρόθεση μας είναι να έχουμε ένα project που θα οδηγήσει σε νίκες, επιτυχίες. Ξέρουμε τα βήματα που πρέπει να κάνουμε και πρέπει να τα κάνουμε ένα-ένα. Ηδη πέρυσι κάναμε σημαντικά. Χρειαζόμαστε χρόνο όμως, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς. Εχουμε ένα από τα πιο νεανικά ρόστερ στην Ιταλία και στο Champions League, σκεφτόμαστε το παρόν αλλά και το μέλλον», έλεγε στη Marca πριν μία εβδομάδα ο Μόντσι, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι τα πράγματα δεν έχουν πάει καλά ως τώρα και ότι η φετινή ομάδα θεωρείται δική του.

Και αυτή η ομάδα, προς το παρόν, χαρακτηρίζεται από τα εξής, σύμφωνα με τον ρωμαϊκό Τύπο: Λάθη στην τακτική, λάθος νοοτροπία, πρόβλημα στο γκολ και ατομικά λάθη στην άμυνα. Με λίγα λόγια, δυσκολεύεσαι να βρεις κάτι που να λειτουργεί καλά και αυτό το επιβεβαιώνουν, όπως αναφέραμε πιο πάνω, οι αριθμοί. Οι οποίοι αριθμοί, όμως, είναι και αυτοί που δίνουν πίστη για τη συνέχεια. Η Ρόμα που έχει κάνει το χειρότερο ξεκίνημα της εδώ και επτά χρόνια, η ομάδα που δεν νικάει αυτούς που δίνουν μάχη για την παραμονή, είναι μόνο στο -5 από την 4άδα και έχουμε μπροστά μας... έξι μήνες πρωταθλήματος.

Χρόνος, δηλαδή, υπάρχει πολύς. Αν υπάρξει στη συνέχεια και ένας αγωνιστικός μπούσουλας, αν οι μεταγραφές του Μόντσι προσαρμοστούν ή "ξυπνήσουν" και ο Ντι Φραντσέσκο καταφέρει να τους αξιοποιήσει, οι Τζαλορόσι ενδεχομένως να είναι και το φαβορί για την κατάληψη του 4ου εισιτηρίου (αν δεχθούμε ότι Γιούβε-Νάπολι-Ιντερ έχουν τα άλλα τρία) για το Champions League. Ποιος μπορεί να το πει και να το πιστεύει πραγματικά, όμως, ότι οι Ρωμαίοι θα βρουν σίγουρα μια (αγωνιστική) λογική;

 

Τελευταία Νέα