Χαιρέτα την Κιέβο που χάνεται...

Χαιρέτα την Κιέβο που χάνεται...

bet365

Ο Παναγιώτης Παλλαντζάς βλέπει ότι τα Ιπτάμενα Γαϊδούρια μάλλον δε θα καταφέρουν να τους βγάλουν και πάλι όλους τρελούς.

Το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε -και ευτυχώς ξεπέρασε- Ιταλός ποδοσφαιριστής πριν λίγα χρόνια, ο υπογράφων το έφερε βαρέως γιατί είχε "ευχηθεί" διάφορα σε ένα Γιουβέντους-Κιέβο. Πάντα με αυτούς, άλλωστε, τα νεύρα δοκιμάζονταν με μοναδικό τρόπο και συνήθως χάνατε. Εσύ την ψυχραιμία σου, η ομάδα βαθμούς. Αποδεχόμενοι επομένως, επειδή μας συμφέρει, το «αμαρτία εξομολογουμένη παύει να είναι αμαρτία», το καταθέτουμε για να έρθει η "συγχώρεση" μέσω της κατακραυγής και συνεχίζουμε. Προς το που; Προς τα μισά μιας σεζόν, την οποία μπορεί να θυμόμαστε στο μέλλον ως αυτή στην οποία είδαμε τον υποβιβασμό της Κιέβο. Και δεν ξέρουμε και αν θα την ξαναδούμε σύντομα στη Serie A...

Ο βασικός λόγος που βλέπουμε το κακό να έρχεται, είναι το γεγονός ότι η Κιέβο έπαψε Κιέβο να θυμίζει. Σε όλα, πλην της ελάχιστης προσέλευσης στα παιχνίδια της στο Bentegodi, εκτός κι αν αντίπαλος είναι ένας από τους μεγάλους. Οι Βερονέζοι πρέπει να κατάλαβαν από το καλοκαίρι ότι οι δυσκολίες θα ήταν πολύ μεγαλύτερες φέτος, αφού είδαν τον αθλητικό εισαγγελέα να τους απειλεί με -15 για για διάφορες παρατυπίες στα οικονομικά στοιχεία των μεταγραφών και πωλήσεων. Το -15 τελικά έγινε -3, αλλά κι αυτό αρκεί για να σταλεί ένα μήνυμα, το οποίο είναι απλό: Η Κιέβο δε θα έχει την παραμικρή βοήθεια φέτος από κανέναν και αν θέλει να σωθεί, θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό της.

Αυτό σημαίνει, γράφαμε κάποτε σε ένα αφιέρωμα για τη σεζόν που άρχιζε, ότι είναι ικανή να σωθεί ακόμη κι αν δεν έχει προπονητή στον πάγκο. Αλλο να το γράφεις όμως κι άλλο να το βλέπεις να γίνεται πράξη. Η τρίτη σερί ήττα με τον Τζαμπιέρο Βεντούρα στον πάγκο, μάλλον δείχνει ότι η επιλογή δεν ήταν σωστή. Κι αν δεν το δείχνουν τα αποτελέσματα, το δείχνουν οι δηλώσεις του, αφού όπως είπε μετά το 0-2 από τη Σασουόλο «είμαστε σε μια διαδικασία αλλαγής της ομάδας και για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε, στις νίκες, ίσως χρειαστεί να περάσουμε και από 4-5-6 ήττες». Είναι μια εξαγγελία την οποία ο Βεντούρα μπορεί όντως να κάνει πράξη, να μεγαλώσει το σερί ηττών δηλαδή, αλλά δυσκολεύεσαι να καταλάβεις πώς θα αλλάξει η ομάδα, πώς θα βελτιωθεί.

Αν δει κάποιος το ρόστερ της Κιέβο, θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν αρκετοί, ειδικά για... Κιέβο, που έχουν γεννηθεί από το 1993 κι έπειτα. Θεωρητικά αυτό είναι καλό, κάθε ομάδα θα ήθελε να έχει παίκτες τέτοιων ηλικιών, αλλά για τη συγκεκριμένη είναι κακό διότι ποτέ δεν έμαθε να ζει, να επιβιώνει έτσι. Τα Ιπτάμενα Γαϊδούρια στηρίζονταν πάντα σε ποδοσφαιριστές έμπειρους, σε τίμιους γυρολόγους ή σε παίκτες που κάποια στιγμή πέρασαν από μεγαλομεσαία ομάδα, το πάλεψαν όσο μπορούσαν και μετά πήγαν στο Bentegodi και έζησαν ευτυχισμένα το υπόλοιπο της καριέρας τους. Δίπλα σε αυτούς είχαν τον Σορεντίνο να κάνει μαγικά κόντρα σε κάθε μεγάλο, είχαν και τον Πελισιέ να κάνει τη δουλειά μπροστά και οι βαθμοί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έρχονταν.

Φέτος δεν έρχονται με τίποτα. Το κωμικοτραγικό αυτογκόλ του Τζακερίνι στο 0-2 από τη Σασουόλο, η απόγνωση ή παραίτηση του Σορεντίνο όταν είδε ότι η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα, μοιάζουν με τέλεια αποτύπωση της πραγματικότητας που ζουν φέτος στη Βερόνα. Με δύο ισοπαλίες και εννιά ήττες σε 11 αγωνιστικές, με τη χειρότερη επίθεση (8) και τη χειρότερη άμυνα (28) της κατηγορίας, με τη βαθμολογία να δείχνει 20η θέση και... -1, η Κιέβο θα πρέπει φέτος να ξεπεράσει και τα μαγικά που έκανε η ομάδα του Τζίτζι Ντελ Νέρι όταν την πρωτογνωρίσαμε, τη σεζόν 2001-02, για να αντιστρέψει την κατάσταση.

Γίνεται κάτι τέτοιο; Εξαιρετικά δύσκολο, ειδικά όταν διαβάζεις ότι η ομάδα που ποτέ δεν απασχόλησε με τα διοικητικά της, ποτέ δεν είχε τέτοιες προστριβές και γκρίνιες, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε αλλαγή τεχνικού διευθυντή αφού ο Τζανκάρλο Ρομαϊρόνε χρεώνεται τον φετινό μεταγραφικό σχεδιασμό που μάλλον δεν αποδίδει. Αλλαγή τεχνικού διευθυντή, αλλαγή προπονητή ήδη και σκέψεις ακόμη και για 2η (σύμφωνα με το Sky Italia ο Βεντούρα έχει χρόνο ως το τέλος του πρώτου γύρου), τιμωρία των χειρισμών του προέδρου από την εισαγγελία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, όλα αυτά είναι καταστάσεις ασυνήθιστες για την Κιέβο.

Και γι' αυτό μπορεί το τέλος της σεζόν να είναι κι αυτό ασυνήθιστο, αφού η αποφυγή του μοιραίου μοιάζει φέτος πιο απίθανη από ποτέ με όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και τα οποία, για τον πρόεδρο Λούκα Καπεντέλι, μπορούν να βάλουν δύσκολα και για το μέλλον. Αυτός είναι και ο λόγος που αν όντως η Κιέβο υποβιβαστεί, το να καταφέρει να επιστρέψει άμεσα δε θα είναι εύκολο, αλλά είναι κάτι που θα θες να της ευχηθείς. Χωρίς εισαγωγικά αυτή τη φορά...

 

Τελευταία Νέα