Νάπολι-Ρόμα: Τρέλα

Νάπολι-Ρόμα: Τρέλα

bet365

Παρτενοπέι εναντίον Τζαλορόσι στο San Paolo την Κυριακή και ο Παναγιώτης Παλλαντζάς μπαίνει σε κλίμα pregame.

Οταν τελείωνε η περσινή σεζόν, το κλίμα στον νότο και στην πρωτεύουσα της Ιταλίας ήταν διαφορετικό. Οχι κλιματολογικά, αλλά ποδοσφαιρικά. Οι Ναπολιτάνοι ανησυχούσαν για το μέλλον του Μαουρίτσιο Σάρι και εκνευρίζονταν με τον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις επειδή υποπτεύονταν ότι ο πρόεδρος για ακόμη μία φορά δε θα σπρώξει πολύ χρήμα για μεταγραφές, την ίδια ώρα που στον βορρά τρελαίνονταν με τα σενάρια για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι Ρομανίστι, από την άλλη, έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας για την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας τους, έβλεπαν τον Μόντσι να κινείται γρήγορα στα μεταγραφικά και πίστευαν ότι επιτέλους ήρθε η ώρα για σταθερότητα και σταδιακά βήματα μπροστά. Μέχρι που άρχισε η φετινή σεζόν και το κλίμα αντιστράφηκε ξανά...

«Αυτοί οι παίκτες ένιωθαν φόβο για τον αντίπαλο, τώρα καταφέρνουμε να διαχειριζόμαστε τις καταστάσεις. Θα ωριμάσουμε ως ομάδα όταν αποκτήσουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση», είπε ο Κάρλο Αντσελότι από τα γραφεία της Il Mattino, εφημερίδα της Νάπολη, όπου ήταν καλεσμένος δύο μέρες μετά το 2-2 με την Παρί Σεν Ζερμέν στη Γαλλία. Μια ισοπαλία που άφησε και πίκρα στο τέλος, γεγονός που αποδεικνύει την πρόοδο που σημειώνουν οι Παρτενοπέι. Η ομάδα που μέχρι και πέρυσι θυσίαζε όλες τις άλλες διοργανώσεις για να συγκεντρωθεί στο πρωτάθλημα, το οποίο αποτελεί το μεγάλο όνειρο, φέτος "χτυπάει" κανονικά τα πάντα και παράλληλα "χτυπάει" και τους αντιπάλους της. Και τους χτυπάει όπως πρέπει.

Με ωραίο ποδόσφαιρο, με συμπεριφορά μεγάλης ομάδας όταν πρέπει να διαχειριστεί το ματς, με ρόστερ ομάδας που θέλει να διακριθεί παντού γιατί ο Καρλέτο έχει καταφέρει να κάνει αυτό που φοβόταν ο Μαουρίτσιο Σάρι: Να δείξει εμπιστοσύνη σε όλους όσοι είναι στη διάθεση του. Η Gazzetta dello Sport, για παράδειγμα, στάθηκε στον Ρογκ και στο πώς η Νάπολι φαίνεται να τον "κερδίζει" μετά την περσινή σεζόν που έμοιαζε χαμένος, ξεχασμένος. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό το παράδειγμα που μπορεί να φέρει κάποιος για να αναδείξει τη δουλειά που κάνει ως τώρα ο Αντσελότι. Μια δουλειά που αναδεικνύει και τις μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι και οι οποίες πέρασαν απαρατήρητες, όπως για παράδειγμα αυτή του Φαμπιάν Ρουίθ που κόστισε 30 εκατ. ευρώ.

Στο Castel Volturno δουλεύουν, πλέον, γνωρίζοντας άπαντες ότι υπολογίζονται κανονικά και αυτό φαίνεται και στους αγώνες, αφού η ομάδα παίζει το ίδιο καλά όποιοι κι αν είναι στην 11άδα. Και αυτό, αν μη τι άλλο, πιστώνεται στον προπονητή πρώτα και πάνω απ' όλα. Αυτόν τον προπονητή που μετατρέπει το 4-3-3 του Σάρι σε 4-4-2 αν χρειαστεί και η ομάδα αποδίδει το ίδιο καλά ή και καλύτερα, έχοντας για ηγέτη πλέον τον Λορέντσο Ινσίνιε. «Ο καλύτερος Ιταλός ποδοσφαιριστής αυτή τη στιγμή», σύμφωνα με τον Σάρι, «ένας ποδοσφαιριστής που έχει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης ακόμη, ειδικά όταν έρθει και η εμπειρία, η ωρίμανση», σύμφωνα με τον Αντσελότι. Και όταν έρθει αυτή η εμπειρία, η ωρίμανση συνολικά στην ομάδα, τότε αυτή θα είναι έτοιμη να πετύχει τους στόχους της.

«Ακόμη είναι νωρίς, έχει δίκιο ο Αλέγκρι σε αυτό. Την άνοιξη θα είναι μια άλλη σεζόν», λέει ο Καρλέτο, αλλά προς το παρόν απολαμβάνει να ακούει στις ιταλικές εκπομπές ή να διαβάζει στη La Repubblica ότι «αυτή τη στιγμή, από όσα έχουμε δει στο Champions League, μόνο η Γιουβέντους είναι πιο δυνατή από τη Νάπολι». Υπερβολικό ενδεχομένως, αλλά καθόλου υπερβολικό το να ανεβάζει το βαθμό προσοχής, τη διάθεση για δουλειά και την αυτοπεποίθηση όλων ο πολύπειρος allenatore λέγοντας πως «είμαι ικανοποιημένος από το πώς παίζει η ομάδα, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εκεί. Είναι καιρός να νικήσουμε, είναι καιρός να ξαναφέρουμε το scudetto στον νότο».

Στη Ρόμα τέτοιες δηλώσεις δεν κάνουν επειδή ξέρουν ότι δεν μπορούν να έχουν αυτόν τον στόχο. Βασικά, ο στόχος που πρέπει να έχουν αυτή τη στιγμή είναι το να αποκτήσουν μια σταθερότητα και να αρχίσουν να καταλαβαίνουν ποια είναι η πραγματική Ρόμα. Αυτή που έρχεται ισόπαλη 2-2 με την Κιέβο από το 2-0 ή αυτή που εμφανίζεται απολύτως σοβαρή στην Ευρώπη; Αυτή που χάνει από Μπολόνια και Σπαλ ή αυτή που νικάει την Λάτσιο; Οι Τζαλορόσι έχουν στο DNA τους το να κάνουν τρελά πράγματα, με την καλή ή την κακή έννοια, αλλά αυτό έχει αρχίσει να κουράζει τους τιφόζι και να εκνευρίζει τον Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο, ο οποίος ψάχνει να βρει τη λύση.

«Η Ρόμα είναι μια απρόβλεπτη ομάδα και αυτό σημαίνει ότι πρέπει όλοι να μας φοβούνται γιατί είμαστε ικανοί για τα πάντα όταν είμαστε στη μέρα μας», είπε ο προπονητής μετά τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπου οι Ρωμαίοι ήταν όπως πέρυσι. Το κακό είναι ότι κανείς δεν παίρνει όρκο ότι θα είναι και στο επόμενο παιχνίδι της. «Η διαφορά στην απόδοση μας ανάμεσα στο πρωτάθλημα και στο Champions League είναι ανεξήγητη, αλλά θα τη βρούμε την άκρη», είπε από την πλευρά του ο αρχηγός Ντανιέλε Ντε Ρόσι, ο οποίος έδωσε και το σύνθημα για αποτέλεσμα στο San Paolo, όχι μόνο για λόγους γοήτρου ή ψυχολογικούς, αλλά και για βαθμολογικούς.΄

Οι Τζαλορόσι είναι στο -4 από την 4άδα και η ήττα απαγορεύεται αν δε θέλουν να χάσουν κι άλλο έδαφος, το οποίο θα φέρει επιπλέον γκρίνια ή απογοήτευση, με συνέπεια το κλίμα να γίνει πιο βαρύ για τον προπονητή ή για τον Μόντσι, ο οποίος επιμένει ότι θα δικαιωθεί για τις καλοκαιρινές επιλογές του. Προς το παρόν, πάντως, τα ρεπορτάζ θέλουν τον Ντι Φραντσέσκο να σχεδιάζει να εμπιστευτεί τους "παλιούς" στο San Paolo, περιμένοντας από αυτούς να δουν το ματς σαν... ματς Champions League. Θεωρητικά δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τη Ρόμα, η οποία βλέπει τον Παστόρε να βγάζει προβληματάκια με τους τραυματισμούς, το να πάει στην έδρα της Νάπολι αυτή τη στιγμή, αλλά πρακτικά μπορεί να αποδειχθεί ό,τι καλύτερο, αν καταφέρει να φύγει με αποτέλεσμα.

Σε μια τέτοια περίπτωση, οι Ρωμαίοι θα κερδίσουν πολλά περισσότερα από τους τρεις βαθμούς ενώ παράλληλα θα επιβεβαιώσουν δύο πράγματα. Το πρώτο, ότι είναι Magica. Το δεύτερο, ότι στα παιχνίδια ανάμεσα στη Νάπολι και τη Ρόμα μπορείς να κάνεις ό,τι πρόβλεψη θέλεις, αλλά συχνά διαψεύδεσαι γιατί έχεις να κάνεις με δύο ομάδες που παραδοσιακά είναι... τρελές. Τόσο, ώστε οι Παρτενοπέι να αλλάζουν προπονητή, να χάνουν τον Ζορζίνιο, να μην κάνουν κάποια δυνατή μεταγραφή αλλά να μοιάζουν καλύτεροι και πιο σοβαροί από ποτέ τα τελευταία χρόνια ή οι Τζαλορόσι να διατηρούν τον ίδιο προπονητή, να αρχίζουν τη σεζόν με θετικό feeling μετά την περσινή πορεία ως τους "4" του Champions League και τελικά να μοιάζουν, τουλάχιστον προς το παρόν, χειρότεροι και πιο αψυχολόγητοι...

 

Τελευταία Νέα