«Ο τελικός έχει πάντα ενδιαφέρον»

«Ο τελικός έχει πάντα ενδιαφέρον»

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γίνεται για λίγο... συνωμοσιολόγος και καταθέτει κάποιες σκόρπιες σκέψεις, με αφορμή μία ατάκα που άκουσε μετά την κλήρωση των ημιτελικών σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ.

Μία από τις αγαπημένες συνήθειες του ανθρώπου είναι οι θεωρίες συνωμοσίας. Σε κάθε πτυχή της κοινωνικής μας ζωής. Από το πώς ένας τραγουδιστής έκανε επιτυχία ή ένας επιχειρηματίας έβγαλε χρήματα, μέχρι τα όσα συμβαίνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου. Αφορμή για το τελευταίο στάθηκε η διάθεση εισιτηρίων της Ρόμα για τον ημιτελικό με την Λίβερπουλ, πριν καν γίνει η κλήρωση των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ και – πράγματι – οι «τζιαλορόσι» πέσουν με τους «κόκκινους». Η καχυποψία, που υπάρχει εδώ και χρόνια σχετικά με τις κληρώσεις των ευρωπαϊκών κυπέλλων, ξαφνικά «φούντωσε» και τα... παγωμένα μπαλάκια ήρθαν ξανά στη επιφάνεια. «Αν κάτι τέτοιο είναι αλήθεια, πρόκειται για μια θλιβερή μέρα για το ποδόσφαιρο», ήταν μία από τις ατάκες που γράφτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σάλκε - Ντόρτμουντ! Με υψηλές αποδόσεις και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Αν υπάρχει ένα επάγγελμα, που λατρεύει τις θεωρίες συνωμοσίας, το παρασκήνιο, το «μαγείρεμα» και όλα τα συναφή, αυτό του δημοσιογράφου είναι πρώτο με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο. Σε καθημερινό αθλητικό «καφενείο» που κάνω με κορυφαίο συνάδελφο, οι διάλογοί μας είναι πάντοτε... to the point και έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Την Παρασκευή, δε θα μπορούσαμε να μη σχολιάσουμε την κλήρωση σε Τσάμπιονς Λιγκ (πρωτίστως) και Γιουρόπα Λιγκ (δευτερευόντως), λέγοντας ο καθένας μας τις επιθυμίες του για το ποια ζευγάρια θα ήθελε να δει στον τελικό, από τη στιγμή που τα μεγαθήρια και στις δύο διοργανώσεις κληρώθηκαν μεταξύ τους, σε συνδυασμό και με την υπόθεση των εισιτηρίων της Ρόμα.

«Θες να σου πω τι μου είπε ο γιος μου για όλα αυτά;», μου λέει και συνεχίζει: «Μπαμπά, ο τελικός έχει πάντα ενδιαφέρον». Μία αυθόρμητη ατάκα ενός μικρού παιδιού, που είχε τόσο... ζουμί και φυσικά δεν άργησε να οδηγήσει σε μία επιπλέον (δημοσιογραφική-συνωμοσιολογική) σκέψη. «Οπότε γιατί τα μεγαθήρια να μην παίξουν μεταξύ τους δύο φορές και όχι μία, από τη στιγμή που ο τελικός συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα, όποιες ομάδες κι αν αγωνιστούν». Θεωρίες συνωμοσίας; Πιθανότατα. Ακραίο σενάριο; Εννοείται. Τεκμηριώνεται από πουθενά κάτι τέτοιο; Φυσικά και όχι. Ειλικρινά, όμως, ποιος άνθρωπος που ασχολείται με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν έχει μπει ποτέ σε αντίστοιχο «τριπάκι»;

Όπως ανέδειξε η κλήρωση της Παρασκευής, οι λάτρεις του ποδοσφαίρου θα απολαύσουν δύο φορές - και όχι μία - τις τιτανομαχίες Μπάγερν-Ρέαλ στο Τσάμπιονς Λιγκ και Άρσεναλ-Ατλέτικο στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ εις διπλούν θα είναι και τα έσοδα. Εκεί, είναι το «κλειδί» μιας τέτοιας σκέψης. Αν υπάρχει δόλος, δεν μπορεί να το αποδείξει κανείς, όμως – επειδή από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια – ποιος μπορεί να αγνοήσει τη φράση «ο τελικός έχει πάντα ενδιαφέρον»; Και για να συμπληρώσω, εμπορικό ενδιαφέρον...

 

Τελευταία Νέα