Τα 6 πράγματα που χρειάζεται πριν το Μουντιάλ ο Σάουθγκεϊτ

Gazzetta team
Τα 6 πράγματα που χρειάζεται πριν το Μουντιάλ ο Σάουθγκεϊτ

bet365

Στην εβδομάδα των εθνικών ομάδων ο Declan Warrington γράφει για όσα θέλει να δει πριν την έναρξη του Μουντιάλ ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας.

Τερματοφύλακα που θα αφήσει το σημάδι του
Τόσο στο Μουντιάλ 2014 όσο και στο Euro 2016 η Αγγλία είχε πολύ βάθος στη θέση του τερματοφύλακα, αλλά δεν υπήρχε ουσιαστικά αμφιβολία ότι ο Τζο Χαρτ θα είναι η πρώτη επιλογή. Οι Φρέιζερ Φόρστερ, Μπεν Φόστερ, Τζακ Μπάτλαντ και Τομ Χίτον αποτελούσαν έξτρα επιλογές. Οχι τώρα. Η ανικανότητα του Χαρτ να ξεπεράσει τα λάθη που έκανε πριν δύο καλοκαίρια, ο Φόρστερ που έχασε τη θέση του στη Σαουθάμπτον, ο Χίτον που είναι τραυματίας, συν το γεγονός ότι οι Φόστερ-Μπάτλαντ-Πίκφορντ δυσκολεύονται να δείξουν πράγματα, έχουν προκαλέσει πρόβλημα. Αυτό που έκανε ήταν δυνατό σημείο λόγω των πολλών επιλογών, είναι πλέον θέμα για την Αγγλία. Λίγη σημασία έχει αν ο Χαρτ θα ξαναβρεί τον εαυτό του ή αν οι Μπλάτλαντ ή Πίκφορντ θα αποδειχθούν άξιοι διάδοχοι του στο μέλλον. Ενας από αυτούς, οποιοσδήποτε, πρέπει να ξαναβρεί τη σιγουριά του ώστε να ξαναγίνει δύναμη πίσω από μια αβέβαιη άμυνα.

Να επιστρέψει έτοιμος ο Κέιν
Ο Ρόι Χόντσον ήταν κάποτε ευλογημένος με πολλές επιλογές μπροστά, ειδικά όταν οι Ντάνιελ Στάριντζ, Γουέιν Ρούνεϊ και Ντάνι Γουέλμπεκ ήταν στις επιλογές ενώ οι Χάρι Κέιν, Τζέιμι Βάρντι και Μάρκους Ράσφορντ διεκδικούσαν επίσης θέση. Από τότε, ο Κέιν έγινε αναμφίβολα ο καλύτερος, πιο πειστικός και πιο σταθερός Αγγλος σκόρερ ενώ οι Βάρντι και Ράσφορντ είναι οι μόνοι που δεν έχουν πέσει αρκετά. Ο επιθετικός της Τότεναμ είχε προβλήματα στο Euro 2016 αφού ήταν εξουθενωμένος έπειτα από δύο χρόνια χωρίς διακοπή, οπότε ο τραυματισμός του στον αστράγαλο μπορεί και να αποδειχθεί ευλογία μέσα στην ατυχία, αν επιστρέψει στα γκολ πριν το τέλος της σεζόν και δεν έχει άλλο πρόβλημα. Σε ενδεχόμενη απουσία του, οι Βάρντι και Ράσφορντ, ειδικά ο τελευταίος, δεν είναι το ίδιο καλές επιλογές.

Να παραμείνει υγιής και φορμαρισμένος ο Γουίλσιρ
Αν η σεζόν της Αρσεναλ δεν ολοκληρωθεί με την κατάκτηση του Europa League, τότε το sucess story για φέτος θα είναι η επιστροφή του Τζακ Γουίλσιρ σε φόρμα. Επαιξε το καλύτερο του ποδόσφαιρο μετά την καθιέρωση του στην πρώτη ομάδα το 2010 και αν είναι υγιής είναι ο κατάλληλος ποδοσφαιριστής για να δώσει στην Αγγλία τον ρυθμό που θέλει στο παιχνίδι της, ως ο playmaker στο κέντρο του Σάουθγκεϊτ. Το γεγονός ότι εκτιμήθηκε περισσότερο και για την ανασταλτική δουλειά του όσο ήταν δανεικός στη Μπόρνμουθ (κι ενώ η Αγγλία πειραματίστηκε με αυτόν στη βάση ενός κέντρου τριών) μπορεί επίσης να αποδειχθεί κρίσιμο. Μια συνεργασία Γουίλσιρ-Χέντερσον μπροστά από τον Ντάιερ μπορεί να δώσει ισορροπία, ενέργεια και πειθαρχία.

Μια σταθερή άμυνα που θα ξεχωρίσει
Ανεξάρτητα από το αν ο Σάουθγκεϊρ θα επιλέξει άμυνα τεσσάρων ή τριών -μπορεί να τα χρησιμοποιήσει και τα δύο αν χρειαστεί- το θέμα είναι ότι κατά τη διάρκεια της σεζόν έχει πάρει λίγα πράγματα για να εμπιστεύεται αυτούς που διεκδικούν θέσεις σε ένα ρόλο που ο ίδιος ξέρει καλά: Του κεντρικού αμυντικού. Σε οποιοδήποτε σύστημα, ο Κάιλ Γουόκερ θα είναι δεξιά ενώ οι Ντάνι Ρόουζ και Ράιαν Μπερτράντ θα ανταγωνίζονται αριστερά. Ο Ερικ Ντάιερ θα είναι είτε ο αμυντικός χαφ είτε στο κέντρο σε μια μεσαία γραμμή τριών παικτών. Από τους άλλους παίκτες που έχουν παίξει στο παρελθόν για την Αγγλία και διεκδικούν θέση στο κέντρο της άμυνας, μόνο ο Χάρι Μαγκουάιρ της Λέστερ βελτίωσε τη φήμη του φέτος. Ο Τζον Στόουνς έπεσε σε σχέση με πέρυσι, ο Φιλ Τζόουνς έλειπε με τραυματισμό, ο Τζο Γκόμες έπαιξε σαν πλάγιος μπακ, ενώ τα προβλήματα του Γκάρι Κέιχιλ τα ξεπέρασε, αριθμητικά, μόνο ο Μάικλ Κιν. Ποτέ μετά το Euro 2012, όταν έπαιζαν οι Τζον Τέρι και Τζολέον Λέσκοτ, η Αγγλία δεν είχε ένα πειστικό και σταθερό κέντρο άμυνας. Και φάνηκε.

Η Σίτι να πάρει το Champions League και η Τότεναμ το κύπελλο
Αν η Μάντσεστερ Σίτι κατακτήσει άμεσα το πρωτάθλημα, τότε οι Γουόκερ, Στόουνς, Φαμπιάν Ντελφ και Ραχίμ Στέρλινγκ θα μπορέσουν να ξεκουραστούν στα εντός συνόρων ματς αλλά να παραμείνουν σε ανταγωνιστική κατάσταση καθώς θα παλεύουν για την κατάκτηση και του Champions League. Τα ενδεχόμενα κέρδη μπορούν να είναι σημαντικά: Τρεις από τους πιθανούς αρχικούς 11 του Σάουθγκεϊτ θα βελτιωθούν με την αυτοπεποίθηση που νιώθεις όταν είσαι πρωταθλητής της χώρας σου αλλά και της Ευρώπης, χτίζοντας έτσι νοοτροπία νικητή. Αν η Τότεναμ καταφέρει να συνδυάσει είσοδο στην 4άδα με κατάκτηση του κυπέλλου, οι Ντάιερ Ρόουζ, Γουίνκς, Κέιν, Ντέλε Αλι και Κίεραν Τρίπιερ θα επωφεληθούν με τον ίδιο τρόπο.

Μια αλλαγή που θα κάνει τη διαφορά
Καθώς οδεύαμε για το Euro 2016, η προοπτική του Ράσφορντ που θα ερχόταν από τον πάγκο και θα έδινε ώθηση στην Αγγλία, ήταν ένας λόγος αισιοδοξίας αλλά και τακτικό πλεονέκτημα παράλληλα. Η τωρινή αύρα του, πάντως, δεν είναι όπως ήταν κάποτε, εξαιτίας κυρίως της προσέγγισης του Ζοσέ Μουρίνιο, πράγμα που σημαίνει ότι ο Ράσφορντ μπορεί ήδη να έχει δώσει τα καλύτερα που είχε να δώσει φέτος. Δεν υπάρχει βασικά αμφιβολία ότι ο Ράσφορντ μπορεί να διατηρήσει τις ικανότητες του, αλλά οι αλλαγές που κάνουν τη διαφορά, την κάνουν επειδή έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ο Ράσφορντ το είχε αυτό πριν δύο χρόνια αλλά μπορεί να ήταν δύσκολο για αυτόν να το διατηρήσει. Ενας ή περισσότεροι από τους Ράσφορντ (αν υποθέσουμε ότι δε θα είναι βασικός), Γουίνκς, Λόφτους-Τσικ, Στάριντζ, Ρος Μπάρκλεϊ, Ανταμ Λαλάνα ή Αλεξ Τσάμπερλεν θα πρέπει να είναι στα καλύτερα τους ερχόμενοι από τον πάγκο, αν θέλουν να πετύχει η Αγγλία.

 

Τελευταία Νέα