Τότεναμ, Dr. Jekyll and Mr. Hyde

Τότεναμ, Dr. Jekyll and Mr. Hyde

Gazzetta team
Τότεναμ, Dr. Jekyll and Mr. Hyde

bet365

Η Τότεναμ... καταστρέφει εντός συνόρων ότι προσπαθεί να χτίσει στο Champions League. Τι φταίει; Απουσία ηγετών, προβλήματα στην άμυνα, γκρίνια για τα συμβόλαια, ίσως είναι κάποιες από τις αιτίες για το πισωγύρισμα.

Διασύρει τη Ρεάλ εντός, περνάει από τη Βεστφαλία χωρίς απώλειες, αλλά δεν μπορεί να κερδίσει τη Γουέστ Μπρομ, τη Λέστερ και τη Γουότφορντ. Οι Σπερς πέταξαν 13 βαθμούς στα έξι τελευταία ματς κι από αρχές Δεκέμβρη απώλεσαν το στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Τα οκτώ πιο πρόσφατα παιχνίδια ακολουθούν μια ιστορία Dr Jekyll και Mr Hyde. Τη στιγμή που η Τότεναμ κάνει μια απίθανη ευρωπαϊκή πορεία έχει... καταφέρει να είναι εκτός τετράδας στην Premier League. Ποια είναι τα προβλήματα όμως που αντιμετωπίζει ο Ποκετίνο;

Ο Αργεντίνος είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, διαθέτει μια ομάδα με αρκετούς νεαρούς σταρ, τους οποίος ξέρει να διαχειρίζεται ιδανικά. Ωστόσο, η Τότεναμ στερείται ηγετών που θα την πάρουν από το χέρι σε περιόδους που τα αστέρια της «κολλάνε». Αλλωστε, μόνο η Νιούκαστλ έχει παρουσιάσει ενδεκάδα με μικρότερο μέσο όρο ηλικίας. «Πρέπει να βελτιώσουμε τα λάθη μας και πιστεύω πως η εμπειρία των απωλειών θα μας βοηθήσει να βγούμε πιο δυνατοί».

Ο Αργεντίνος δεν έχει καταφέρει ακόμα να διαμορφώσει τους χαρακτήρες των παικτών του, ελπίζοντας όμως πως σύντομα θα καταφέρουν οι Κέιν, Αλι, Ερικσεν, Ντάιερ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων!

Ο Τόμπι Αλντερβάιρελντ θα μείνει αρκετές εβδομάδες εκτός, ο Σάντσες είναι εκτός κλίματος (και τιμωρημένος για τα επόμενα τρία ματς) και οι Σπερς είναι πιο ευάλωτοι από ποτέ. Οι λύσεις για τον Ποκετίνο είναι ελάχιστες και το να αλλάξει θέση στον Ντέιβις δεν είναι κάτι που τον ενθουσιάζει. Μπορεί ο Αλντερβάιρελντ να μην κάνει μια εξαιρετική σεζόν, αλλά παραμένει στους πιο σταθερούς στόπερ του πρωταθλήματος και η απουσία του είναι κάτι παραπάνω από αισθητή. Στο ματς με τη Λέστερ η αμυντική λειτουργία της ομάδας ήταν κάκιστη και οι λύσεις ανάγκης για να καλυφθεί το κενό του Βέλγου, απλά δεν έπεισαν.

Ο Ντέλε Αλι με την εμφάνισή του κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης έστρεψε πάνω του τα βλέμματα όλης της Ευρώπης. Ωστόσο, οι εμφανίσεις στα τελευταία παιχνίδια εντός συνόρων δεν ήταν πειστικές, δεν ήταν αυτές που περιμένουν οι φίλοι των Σπερς. Κόντρα στη Γουότφορντ ήταν στους χειρότερους της ομάδας του, αποχώρησε με κατεβασμένο κεφάλι. Οι αναλυτές τονίζουν πως η πίεση που αισθάνεται είναι μεγάλη, τον λυγίζει και ο 21χρονος διεθνής καλείται να αποδείξει πως μπορεί εκτός από ταλαντούχος να γίνει και ηγέτης!

Τι συμβαίνει με τον Ντάνι Ρόουζ; Το καλοκαίρι ο 27χρονος αριστερός μπακ είχε τονίσει πως αξίζει περισσότερα χρήματα, είναι παίκτης που πρέπει να έχει ένα καλύτερο συμβόλαιο. Αλλωστε, ο διεθνής Αγγλος παραμένει ψηλά στη λίστα της Γιουνάιτεντ. Ο Μουρίνιο είχε ενδιαφερθεί το προηγούμενο καλοκαίρι, θα το κάνει ξανά και το ερχόμενο.

Ο χειρισμός της κατάστασης του Ρόουζ ήταν περίεργος. Επέστρεψε από μακροπρόθεσμο τραυματισμό στα μέσα Οκτωβρίου στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ, αλλά πότε ξεκίνησε μόλις τέσσερις φορές βασικός... Ο παίκτης οδηγείται στην έξοδο, ενώ η ομάδα του χάνει μια εξαιρετική λύση στα αριστερά της άμυνας. Ποιος φταίει γι αυτόν τον χειρισμό; Η διοίκηση ή ο Ποκετίνο;

Μπορεί η Τότεναμ να έχει μπει πλέον στο κλαμπ των μεγάλων της Premier League, μπορεί να πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία στο Champions League, αλλά όλοι ξέρουν πως οι παίκτες της θα μπορούσαν να κερδίσουν αλλού περισσότερα χρήματα... Τα συμβόλαια δεν είναι τεράστια και οι Λονδρέζοι αν δεν αλλάξουν τακτικοί θα χάσουν πολλά...

 

Τελευταία Νέα