Τι συνέβη στην Ρεάλ;

Τι συνέβη στην Ρεάλ;

Τι συνέβη στην Ρεάλ;

bet365

Η Ρεάλ βρίσκεται σε σημείο που δεν υπάρχει επιστροφή και ο Γιώργος Κοντογεώργης ρίχνει μια ματιά στους λόγους που έφεραν σε αυτό το σημείο την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν.

Ηταν μέσα Αυγούστου όταν η Ρεάλ έκανε πλάκα ακόμα και με δέκα παίκτες στην Μπαρτσελόνα και της έπαιρνε επιβλητικά το Supercopa. Υστερα από την κατάκτηση δύο σερί Champions League κι ενός πρωταθλήματος, το να ξεκινάς με δύο νίκες κόντρα στον άμεσο αντίπαλό σου και να βλέπεις τον πάντα εριστικό, Πικέ, να παραδέχεται ότι «φέτος νιώθω ότι μας έχουν» σε ανεβάζει έστω και αν δεν θες. Τότε, δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς τι θα ακολουθήσει. Και αυτό ήταν μία σειρά από γεγονότα τα οποία συνέπεσαν και έφεραν τον Ζινεντίν Ζιντάν στην «πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας του» όπως έγραψε η Marca. Αν και στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, πάμε να δούμε κάποια πράγματα που έχουν φέρει την Ρεάλ στο -8 ύστερα από 10 αγωνιστικές, σε σημείο δηλαδή από το οποίο δεν έχει επιστρέψει ποτέ στην ιστορία της La Liga...

Μέχρι και τον αγώνα με την Χιρόνα, υπήρχε ίσως η αίσθηση ότι η Ρεάλ είναι σούπερ άτυχη με τις δύο ισοπαλίες και τη μία ήττα στην έδρα της και ότι δεν 'άξιζε' να βρίσκεται στο -5 από την Μπαρτσελόνα. Η διαφορά έμενε σε φυσιολογικά επίπεδα χάρη στο καλύτερο εκτός έδρας σερί στην ιστορία του Ισπανικού ποδοσφαίρου που έφτασε τις 13 διαδοχικές νίκες. Δυστυχώς για την ομάδα του Ζιντάν, όλα τελείωσαν στο Estadi Montilivi καθώς πέρα από το σερί, έχασε και την... οπτική επαφή με τους Καταλανούς. «Πρέπει να σηκωθούμε» είπε ο Γάλλος, αλλά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα πλέον.

Από μια άποψη είναι απόλυτα λογικό αυτό που συμβαίνει. Οταν μια ομάδα έχει συνηθίσει να βασίζεται έναν παίκτη που βάζει 60 γκολ κάθε σεζόν και καθαρίζει σχεδόν πάντα και αυτός διανύει τη χειρότερη φόρμα της καριέρας του, δεν το λες και σύμπτωση. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έλειψε στα πρώτα τέσσερα ματς πρωταθλήματος εξαιτίας τιμωρίας και από τη στιγμή που γύρισε μέχρι σήμερα έχει γράψει ένα στατιστικό που είναι να το βλέπεις και να μην το πιστεύεις. Από όλους τους παίκτες που έχουν έστω ένα γκολ στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, ο Πορτογάλος έχει το χειρότερο ποσοστό γκολ ανά προσπάθεια με μόλις 2.5%! Τρελό.

Στο τελευταίο ματς φάνηκε ξανά πόσο απομονωμένος μοιάζει να είναι ο CR7 από τους συμπαίκτες του, ενώ μαζί του σε πολύ κακή κατάσταση βρίσκεται όλο το BBC. Με τους Γκάρεθ Μπέιλ και Καρίμ Μπενζεμά να ταλαιπωρούνται συνέχεια από τραυματισμούς η επιθετική τριπλέτα που έκανε την Ρεάλ αχτύπητη, δεν υπάρχει σχεδόν ποτέ ταυτόχρονα και όπως έγραψε η As «χάνει βάρος». Η επίθεση όμως δεν είναι η μοναδική γραμμή που... χάνει πάντως στο club της πρωτεύουσας. Γιατί μπορεί η συγκεκριμένη επίθεση να είναι σπάνια πολυτέλεια, όμως όταν μια ομάδα μένει μακριά από την κορυφή, δεν μπορεί να μην φταίει η άμυνα.

Με τον Ράμος να μην μπορεί μόνος του να κάνει όλες τις δουλειές πίσω και να μην βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση, η Ρεάλ πλήρωσε δύο πράγματα. Το πρώτο έχει να κάνει με τους πλάγιους μπακ, από τους οποίους επίσης έχει συνηθίσει να παίρνει πολλά. Ο Μαρσέλο, που πέρυσι έδωσε 10 ασίστ στην La Liga, είναι σκιά του εαυτού του σε σημείο που ο Ζιντάν τον έβγαλε στον αγώνα με την Χιρόνα στο 66' ενώ χρειαζόταν γκολ και ο Ντάνι Καρβαχάλ αντιμετώπισε πρόβλημα στην καρδιά και έμεινε εκτός για περισσότερο από έναν μήνα αφήνοντας το δεξί άκρο της άμυνας στον 18χρονο, Ασράφ Χακίμι.

Το πρόβλημα στην άμυνα συνδέεται με μια γενικότερη απόφαση που πήρε το club το καλοκαίρι και ήταν να ξηλώσει τον πανάκριβο πάγκο του και να κάνει cash-in χωρίς να αντικαταστήσει έστω κάποια πρόσωπα. Η λύση του Πέπε, για να προωθηθεί ο Χεσούς Βαγιέχο, λείπει πάρα πολύ από τον Ζιζού, όπως σίγουρα του λείπουν οι Ντανίλο, Χάμες Ροδρίγες και Αλβαρο Μοράτα που κάθε φορά έμπαιναν πεινασμένοι και προσέφεραν ξεκούραστα αποτελέσματα, έστω σε χαμηλής επικινδυνότητας ματς πρωταθλήματος.

Χωρίς ιδέες και χωρίς φρεσκάδα, η Ρέαλ μοιάζει να περιμένει τα πάντα από τον Ισκο, ο οποίος, όπως γράφει ο Ισπανικός Τύπος, είναι ο μοναδικός που παίζει μπάλα. Το άσχημο ξεκίνημα και η διαφαινόμενη απώλεια του στέμματος από νωρίς, δεν πρέπει πάντως να απογοητεύει πάντως τους fans των Blancos. Η προσπάθεια Ισπανοποίησης και σταδιακά χρησιμοποίησης νεαρών παικτών, θα ήταν δύσκολο να περάσει χωρίς κραδασμούς και μέσα σε όλα είναι ένας λόγος που έχουν έρθει μαζεμένες απώλειες στην La Liga. Στην τελική, με το πρωτάθλημα 'χαμένο', το [τρίτο σερί] Champions League γίνεται ακόμα μεγαλύτερος στόχος στο Santiago Bernabeu και αν κάτι τέτοιο συμβεί, θα κάνει τη σεζόν να είναι κάτι περισσότερο από επιτυχημένη...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης