Champions League: Οι προπονητές με τις περισσότερες παρουσίες στα ημιτελικά

Champions League: Οι προπονητές με τις περισσότερες παρουσίες στα ημιτελικά

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τους τεχνικούς, που έχουν βρεθεί τις περισσότερες φορές στην ημιτελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Λουίς Φαν Χααλ (5)
Ο Ολλανδός τεχνικός μεγαλούργησε με τα τρομερά «μωρά» του Άγιαξ τη δεκαετία του ’90. Τρεις συνεχόμενες χρονιές (1995, 1996, 1997) έφτασε στους «τέσσερις» της διοργάνωσης, σηκώνοντας το τρόπαιο το 1995. Μάλιστα, τη σεζόν 1995-96, ο «Αίαντας» απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά, στερώντας από την ελληνική ομάδα την παρουσία της στον τελικό. Η συνέχεια βρήκε τον Φαν Χααλ στην Μπαρτσελόνα, την οποία οδήγησε τα ημιτελικά τη σεζόν 1999-2000. Από τότε, πέρασαν ακριβώς δέκα χρόνια μέχρι να τα καταφέρει ξανά. Τη σεζόν 2009-10 πέρασε από τα ημιτελικά με την Μπάγερν, όμως δεν κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο.

Κάρλο Αντσελότι (7)
Η πρώτη φορά που έφτασε στα ημιτελικά του Champions League ήταν με τη Γιουβέντους τη σεζόν 1998-99, αποκλείοντας τον Ολυμπιακό στους «οκτώ» με το περίφημο γκολ του Κόντε. Η πιο πετυχημένη περίοδος στην καριέρα του ήταν στον πάγκο της Μίλαν, την οποία οδήγησε τέσσερις φορές στα ημιτελικά και την οδήγησε σε δύο κατακτήσεις τροπαίων (2003, 2007). Μία ακόμη ομάδα που βρέθηκε στον πάγκο της ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης. Και μπορεί στο Μπερναμπέου να μην το μνημονεύουν τόσο συχνά, όμως στα δύο χρόνια παρουσίας του εκεί, ο Αντσελότι οδήγησε τη «βασίλισσα» σε ισάριθμες συμμετοχές στα ημιτελικά, με μία κατάκτηση κιόλας (2014).

Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (7)
Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του, όσο κανείς άλλος, με τη σύγχρονη ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι μοναδικές φορές που οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν βρεθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης ήταν τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, στο τότε κύπελλο πρωταθλητριών. Η άφιξη του «τσιχλάκια» στο Ολντ Τράφορντ έκανε και πάλι το σύλλογο πανίσχυρο σε Αγγλία και Ευρώπη. Συνολικά επτά φορές ο Φέργκιουσον οδήγησε τη Γιουνάιτεντ στα ημιτελικά του Champions League και στις δύο από αυτές στην κατάκτηση του τροπαίου (1999, 2008). Ενδεικτικό είναι πως από τη φυγή του Σκωτσέζου και μετά, η αγγλική ομάδα δεν έφτασε ποτέ πάλι στην τετράδα.

Ζοσέ Μουρίνιο (8)
Ο προπονητής που έχει φτάσει στα ημιτελικά με τις περισσότερες ομάδες. Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά τέσσερις διαφορετικές ομάδες έχει οδηγήσει στην τετράδα της διοργάνωσης ο “Special One”. Η αρχή έγινε με την Πόρτο τη σεζόν 2003-04 (κατέκτησε και το τρόπαιο), ενώ δύο φορές έφτασε στα ημιτελικά με την Τσέλσι, το 2005 και το 2007, γνωρίζοντας ισάριθμους αποκλεισμούς από τη Λίβερπουλ. Η πορεία του Μουρίνιο συνεχίστηκε στην Ίντερ, με την οποία τη σεζόν 2009-10 πέρασε από τα ημιτελικά και κατέκτησε το τρόπαιο. Οι τρεις επόμενες χρονιές το βρήκαν στο Μπερναμπέου, με τον Πορτογάλο να φτάνει ισάριθμες φορές μια ανάσα από τον τελικό. Όγδοη και τελευταία – μέχρι σήμερα - παρουσία του στα ημιτελικά ήταν το 2014 ξανά με την Τσέλσι.

Πεπ Γκουαρδιόλα (8)
Μετά από τρεις σερί αποκλεισμούς στα προημιτελικά, φέτος έφτασε για πρώτη φορά στους «τέσσερις» με τη Μάντσεστερ Σίτι και ταυτόχρονα έπιασε στην κορυφή της λίστας τον Ζοσέ Μουρίνιο. Και μπορεί με τους «πολίτες» να δυσκολεύθηκε ιδιαίτερα να τα καταφέρει, κάτι τέτοιο δεν ισχύει όσο ήταν στους πάγκους της Μπαρτσελόνα και της Μπάγερν. Στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στο Καμπ Νου, έφτασε ισάριθμες φορές στα ημιτελικά του Champions League. Εξίσου εντυπωσιακός ήταν και στο Μόναχο ο Γκουαρδιόλα, καθώς στα τρία χρόνια στον πάγκο των Βαυαρών έφτασε – επίσης – ισάριθμες φορές στα ημιτελικά. Δηλαδή, είχε το απόλυτο 7/7!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα