Μέσι – Κριστιάνο: Τι έκαναν μέσα στο 2020... (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Μέσι – Κριστιάνο: Τι έκαναν μέσα στο 2020... (pics & vids)

bet365

Μέσι και Κριστιάνο ξετύλιξαν το δικό τους στόρι και για το 2020. Ο Αργεντινός φτάνοντας κοντά σε αποχώρηση – βόμβα που θα έμενε στα χρονικά και ο άλλος συνεχίζοντας να... διαφημίζει πολύ καλά το όνομά του. Γράφει ο Κώστας Ζάλιαρης

Όσα άσχημα συνέβησαν μέσα στο 2020 δεν θα μπορούσαν να σταματήσουν τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο από τη συνέχιση των κεφαλαίων που προσθέτουν ο καθένας στη δική του ιστορία στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Οι δύο τεράστιοι αστέρες και μεγάλοι αντίπαλοι έφτασαν σε νέα συνάντηση έπειτα από 2,5 χρόνια, με το ραντεβού να έχει έναν μεγάλο πρωταγωνιστή.

Τι συνέβη, όμως, γενικότερα μέσα στο έτος για τον Αργεντινό ηγέτη της Μπαρτσελόνα και τον Πορτογάλο καθοδηγητή της Γιουβέντους;

Λιονέλ Μέσι: Η ντροπή της 8άρας, το Burofax και το ρεκόρ

Τρία μεγάλα γεγονότα θα έχει να θυμάται ο Λιονέλ Μέσι από το 2020, το οποίο φρόντισε τουλάχιστον να κλείσει με μια τεράστια προσωπική επίδοση για την οποία θα μνημονεύεται και για την οποία τον συνεχάρη και ο Πελέ, άσχετα από τους ισχυρισμούς της Σάντος. Ο Αργεντινός ηγέτης της Μπαρτσελόνα αισθάνθηκε χειρότερα από ποτέ στην αγαπημένη του ομάδα μέσα στο τρέχον έτος. Δεν κατάφερε να κατακτήσει τίποτα. Ούτε πρωτάθλημα, το οποίο πήρε τελικά με άνεση η Ρεάλ του Ζιντάν με τρομερές εμφανίσεις μετά την επανεκκίνηση το καλοκαίρι, αποκλεισμός στο Κύπελλο από την μετέπειτα φιναλίστ Μπιλμπάο, Champions League με μια μεγάλη ντροπή και αλυσιδωτές εξελίξεις...

Ο Λιονέλ Μέσι φαίνεται πως δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει τις ευρωπαϊκές απογοητεύσεις των τελευταίων ετών και κυρίως αυτή την τεράστια κηλίδα που απέκτησε η Μπαρτσελόνα στην ιστορία της, φέτος, στο Final-8 της Λισαβόνας. Μετά τον αποκλεισμό από την Ρόμα το 2018, ήρθε το έπος της Λίβερπουλ το 2019 και φέτος η Μπάγερν Μονάχου διέλυσε ολοκληρωτικά τους «μπλαουγκράνα» με το τελικό ​8-2. Η βαυαρική μηχανή έφτασε μέχρι το τέλος κατακτώντας το τρόπαιο και προκαλώντας... σεισμό στην Μπαρτσελόνα.

Από αυτό τον σεισμό ο Μέσι αποφάσισε να... τα βροντήξει και να προκαλέσει το μεγαλύτερο στόρι των τελευταίων ετών στο ποδόσφαιρο με το επίσημο αίτημά του για αποχώρηση. Έχασε κάθε ελπίδα, κάθε χαρά στο παιχνίδι, κάθε χαμόγελο που τον συνόδευε όλα τα προηγούμενα χρόνια και οι «πληγές» ήταν πλέον τόσες πολλές που δεν άντεξε. Το είπε δημόσια. Το ανέφερε στη διοίκηση με τον πιο τυπικό τρόπο. Με Burofax ώστε να στέκει και νομικά το αίτημά του. «Οι δικηγόροι μου είπαν ότι αν πηγαίναμε δικαστικά θα είχαμε νικήσει αλλά δεν ήθελα να φύγω έτσι από την Μπαρτσελόνα» ανέφερε αρκετούς μήνες μετά για να συνεχίσει να ισχυρίζεται πως υπήρχε όρος στο συμβόλαιό του για αποχώρηση σε αντίθεση με όσα ανέφερε ο Μπαρτομέου περί μη έγκυρης προσπάθειας του Μέσι να φύγει ελεύθερος.

Κι αφού αποφάσισε να κάνει την τεράστια στροφή και τελικά να παραμείνει, ο Λιονέλ Μέσι άργησε μεν, αλλά βρήκε ξανά τη χαρά του παιχνιδιού και αρχίζει να συνεργάζεται πολύ καλύτερα με τον Ρόναλντ Κούμαν. Έφτασε, μάλιστα, λίγο πριν το φινάλε του 2020 να κατακτήσει ένα απίθανο ρεκόρ που διατηρούσε ακόμα ο Πελέ, για τα περισσότερα τέρματα ενός ποδοσφαιριστή με μόνο έναν σύλλογο! Ο Αργεντινός έφτασε στα 644 τέρματα στην καριέρα του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και έγινε κάτοχος του ρεκόρ που η αλήθεια είναι ότι θα περάσουν δεκαετίες για να φανεί αν θα υπάρξει κάποιος που θα πλησιάσει τα κατορθώματα του εμβληματικού αρχηγού των Καταλανών.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί το ρεκόρ του Μέσι δεν πρόκειται να σπάσει ΠΟΤΕ (pics)

Κριστιάνο Ρονάλντο: Πρωτάθλημα, κορονοϊός, θριαμβευτής και... ό,τι καλύτερο για τον 21ο αιώνα

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μάλλον θα έχει πολύ καλύτερες αναμνήσεις να κρατήσει από το 2020, σε αντίθεση με τον «αντίζηλό» του, αλλά και ποδοσφαιριστή τον οποίο έχει μάθει να σέβεται και να θέλει να δειπνήσει μαζί του, όπως έχει αναφέρει και στο παρελθόν. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Γιουβέντους μπορεί να έχει ακόμα απωθημένο το ευρωπαϊκό τρόπαιο με την ιταλική ομάδα και η αποστολή του να μην έχει ολοκληρωθεί με τους «μπιανκονέρι», όμως, μάλλον τα κατάφερε περίφημα για φέτος, με ένα μικρό... διάλειμμα λόγω του κορονοϊού με τον οποίο γνωρίστηκε και τον οποίο μίσησε.

O CR7 αναδείχθηκε γι' ακόμα μια χρονιά Πρωταθλητής Ιταλίας με την Γιουβέντους και το απόλαυσε, προσθέτοντας ακόμα ένα σημαντικό τρόπαιο στη συλλογή και το βιογραφικό του. Γι' αυτό, άλλωστε, πήγε στο Τορίνο, μέχρι να καταφέρει να παραδώσει στους «μπιανκονέρι» το μεγαλύτερο τρόπαιο και πιο λαμπερό. Αυτό του Champions League.

Ο Πορτογάλος ήρθε αντιμέτωπος και με τον κορονοϊό μέσα στη χρονιά όσο βρισκόταν με την εθνική ομάδα της πατρίδας του. Έκανε τεστ, βρέθηκε θετικός κι αναγκαστικά έπρεπε ν' απομονωθεί μέχρι να καταφέρει να βγάλει αρνητικό αποτέλεσμα και να επιστρέψει στη δράση.

Εξ αρχής δεν είχε συμπτώματα. Δεν απέκτησε ποτέ. Απλά γυμναζόταν και περίμενε τη μέρα που θα μπορούσε να επιστρέψει στο γήπεδο. Μίσησε τον Covid-19 γιατί δεν του επέτρεψε να παίξει και στο πρώτο ματς της Γιουβέντους με την Μπαρτσελόνα στο Τορίνο, χρειάστηκε περισσότερες από 15 μέρες για να είναι καθαρός και όταν τα κατάφερε, δεν μπορούσε να συνηθίσει την μάσκα! Την έβγαζε συνεχώς και του έκαναν παρατηρήσει στα γήπεδα όπου βρισκόταν, με αποτέλεσμα να γίνει θέαμα!

Όταν έφτασε η μεγάλη στιγμή της νέας συνάντησης με τον Λιονέλ Μέσι έπειτα από 2,5 χρόνια, με την μοίρα των δυο τους να τους έχει φέρει αντιμέτωπους στους φετινούς ομίλους του Champions League και πολλούς να κάνουν λόγο για το... Last Dance, ο αστέρας της ιταλικής ομάδας θριάμβευσε. Οι δυο τους είχαν θερμό εναγκαλισμό πριν από την έναρξη της αναμέτρησης στο «Καμπ Νόου», όμως, ο Ρονάλντο σκόραρε δυο φορές στη νίκη με σκορ 3-0 επί των «μπλαουγκράνα» και η ομάδα του Πίρλο πέρασε στα νοκ-άουτ του θεσμού ως πρωτοπόρος του γκρουπ αφού πήρε αυτό που ακριβώς χρειαζόταν από την Καταλονία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πορτογάλο.

Λίγες μέρες προτού τελειώσει το 2020, στο Ντουμπάι όπου βρέθηκε μαζί με την σύντροφό του, Χεορχίνα και τον μεγαλύτερο γιο του, παρέλαβε το βραβείο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή για τον 21ο αιώνα απέναντι στον Λιονέλ Μέσι, τον Μοχάμεντ Σαλάχ και τον Ροναλντίνιο! Κατάφερε ν' αναδειχθεί στον καλύτερο που έχει παρουσιαστεί στο ποδόσφαιρο την τελευταία 20ετία και μάλιστα με διαφορά από τον Αργεντινό «μάγο» της Μπαρτσελόνα στις ψήφους. Και κάπως έτσι έκλεισε θετικότατα το έτος, κερδίζοντας τις εντυπώσεις ακόμα και από την συνέντευξη που παραχώρησε ο Μέσι στην Sexta λέγοντας ότι... δεν ξέρει ακόμα τι θα κάνει το καλοκαίρι, όταν και μένει ελεύθερος...


 

Τελευταία Νέα