Μέσι vs Ρονάλντο: Οι μονομαχίες τους στο Champions League

Μέσι vs Ρονάλντο: Οι μονομαχίες τους στο Champions League

bet365

Μπαρτσελόνα εναντίον Γιουβέντους απόψε στο Καμπ Νου και οι δύο αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα τεθούν αντιμέτωποι σε αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για έκτη φορά στην καριέρα τους. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τις έγινε στις προηγούμενες πέντε.
Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Δεκάδες ειδικά για πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, εύστοχα τρίποντα. Συναρπαστική εμπειρία στοιχήματος! |21+

Σχεδόν δέκα χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία φορά που ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναμετρήθηκαν σε αγώνα Champions League. Η αρχή είχε γίνει κάποια χρόνια νωρίτερα και συγκεκριμένα τη σεζόν 2007-08, με την Μπαρτσελόνα και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το πρώτο ματς έγινε στο Καμπ Νου και έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα, με τον Μέσι να αγωνίζεται για 60 λεπτά, αντίθετα με τον Κριστιάνο που έμεινε όλο το 90λεπτο στο γήπεδο. Μια λευκή ισοπαλία, που μέχρι και σήμερα παραμένει η μοναδική, όσο βρίσκονται ταυτόχρονα στον αγωνιστικό χώρο οι δύο σούπερ σταρ.

Μία εβδομάδα αργότερα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα έλυσαν τις διαφορές τους στον επαναληπτικό του Ολντ Τράφορντ, με τους δύο παίκτες να αγωνίζονται σε όλο το ματς. Το αστέρι τους μπορεί να είχε ήδη λάμψει (20 χρονών ο Μέσι και 23 ο Ρονάλντο), όμως στις δύο ομάδες υπήρχαν πιο έμπειροι παίκτες, που πρωταγωνιστούσαν επίσης. Ένας από αυτούς ήταν ο Πολ Σκόουλς, ο οποίος με μία «οβίδα» έδωσε τη νίκη στην αγγλική ομάδα με 1-0 και ταυτόχρονα την πρόκριση στον τελικό.

Την αμέσως επόμενη σεζόν, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν ξανά στο Champions League, αυτή τη φορά στον τελικό της Ρώμης. Ο Λιονέλ Μέσι είχε πάρει το «χρίσμα» του ηγέτη από τον Πεπ Γκουαρδιόλα και βγήκε θριαμβευτής στη μονομαχία του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν με 2-0, με τον Αργεντινό σούπερ σταρ να σημειώνει με κεφαλιά (!) το δεύτερο τέρμα της ομάδας του. Μάλιστα, ο ίδιος το έχει συμπεριλάβει στα πιο εντυπωσιακά γκολ στην καριέρα του, αφού κατάφερε να νικήσει στον αέρα μια άμυνα που είχε για στόπερ τους Φέρντιναντ και Βίντιτς.

Το καλοκαίρι του 2009, ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης και για τα επόμενα εννέα χρόνια τα “clasico” είχαν τη σφραγίδα των δύο ποδοσφαιριστών. Αναμετρήθηκαν 28 φορές στις εγχώριες διοργανώσεις (18 στη La Liga, 5 στο Copa del Rey, 5 στο ισπανικό σούπερ καπ) και σε όλα τα ματς υπήρχε σκορ. Ωστόσο, δύο ακόμη φορές διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο Champions League, με τον Μέσι να πρωταγωνιστεί ξανά. Στα ημιτελικά της σεζόν 2010-11, ο Αργεντινός μετέτρεψε σε “one man show” το πρώτο παιχνίδι στο Μπερναμπέου. Πέτυχε και τα δύο γκολ της Μπαρτσελόνα στο 0-2 επί της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «μπλαουγκράνα» ήταν ήδη με το ένα πόδι στον τελικό, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να μην μπορεί ούτε στον επαναληπτικό του Καμπ Νου να βοηθήσει τη «βασίλισσα». Το τελικό 1-1 μπορεί να μην είχε για σκόρερ κάποιον από τους δύο (Πέδρο, Μαρσέλο), όμως ο Μέσι χαμογέλασε με την πρόκριση των Καταλανών. Εκείνο το ματς, το Μάιο του 2011, ήταν και το τελευταίο που αναμετρήθηκαν στο Champions League οι δυο τους, αφού φέτος ο Κριστιάνο απουσίασε από το πρώτο ματς της Γιουβέντους με την Μπαρτσελόνα, λόγω κορονοϊού (ο Μέσι σκόραρε με πέναλτι). Σχεδόν δέκα χρόνια μετά, ήρθε ξανά η ώρα για τη μονομαχία των δύο κορυφαίων, στην κορυφαία διοργάνωση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα