Ο Κλοπ αποκάλυψε την καλύτερη μεταγραφή του στη Λίβερπουλ, ψήφισε τη δική σου! (poll)

Ο Κλοπ αποκάλυψε την καλύτερη μεταγραφή του στη Λίβερπουλ, ψήφισε τη δική σου! (poll)

Gazzetta team
Ο Κλοπ αποκάλυψε την καλύτερη μεταγραφή του στη Λίβερπουλ, ψήφισε τη δική σου! (poll)

bet365

Ποια είναι η κορυφαία μεταγραφή της Λίβερπουλ επί των ημερών του Γιούργκεν Κλοπ; Ο ίδιος εξέπληξε με την απάντηση του κι εσείς έχετε την ευκαιρία να ψηφίσετε το κορυφαίο απόκτημα των Reds κατά τη θητεία του.

Όλες κι όλες 14 μεταγραφές. Αυτές είναι που ολοκλήρωσε η Λίβερπουλ την τελευταία πενταετία, στο διάστημα δηλαδή που βρίσκεται στον πάγκο της ο Γιούργκεν Κλοπ. Από τη μία, ιστορικές κινήσεις με ρεκόρ εξόδων για κεντρικό αμυντικό (Φαν Ντάικ, 85 εκατ.) και τερματοφύλακα (Άλισον, 62 εκατ.) κι από την άλλη «αθόρυβες κινήσεις, που όμως έμελλε να είναι καθοριστικές στο στέρεο σημερινό οικοδόμημα των Reds, όπως η απόκτηση του Άντι Ρόμπερτσον (9 εκατ.) ή η προσθήκη του Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ (26 εκατ.).

Με λίγες και καλές αγορές, η Λίβερπουλ του «Κλόπο» δημιούργησε τον κορμό για την θριαμβευτική πορεία ως το 6ο Champions League και το παρολίγον πρωτάθλημα με τη 2η θέση και τους 98 βαθμούς, αλλά και την τρέχουσα αμύθητη πορεία του 27-1-1 στην Premier League, πριν βεβαίως ξεσπάσει ο κορονοϊός και ανασταλεί η δράση.

Το να επιλέξεις τον πιο πολύτιμο λίθο αυτής της φουρνιάς παικτών που μετακόμισαν στο «Άνφιλντ» θα έμοιαζε δυσεπίλυτος γρίφος για τον προπονητή της ομάδας, όμως, ο Γιούργκεν Κλοπ απάντησε και μάλιστα με ιδιαίτερο τρόπο, όπως μας έχει συνηθίσει.

«Είναι ο Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ», δήλωσε χωρίς ιδιαίτερη σκέψη ο τεχνικός των Reds και αμέσως έδωσε εξηγήσεις.

«Δεν χρειάστηκε να τον αγοράσουμε, αλλά ο Πεπ Λάιντερς, ο βοηθός μου, τον έφερε και μου είπε ‘’Έπαιξε εξάρι για μένα. Έπαιξε φουλ-μπακ, στη δεξιά πτέρυγα, στην αριστερή’’. Μετά ήρθε στην πρώτη ομάδα και υπήρχε ένα πρόβλημα. Δεν ήταν στην καλύτερη φυσική κατάσταση. Ποδοσφαιρικά όμως, χωρίς αμφιβολία ήταν εντυπωσιακός. Έκανε λάθη αλλά δεν τα παράτησε. Και τώρα είναι αναμφίβολα στους κορυφαίους πλάγιους μπακ του πλανήτη», ανέφερε συγκεκριμένα, καταδεικνύοντας την σπουδαία εξέλιξη που σημείωσε ο Βρετανός αμυντικός μέχρι να λογίζεται ως και ο καλύτερος στη θέση του στον πλανήτη.

Πέραν, όμως, της σοφής ρήσης του Κλοπ, το debate έχει πράγματι πολλές περιπτώσεις άξιες επιλογής, για αυτό και καλείστε να εκφέρετε τη δική σας άποψη μέσω της ψήφου σας και να διαλέξετε το πιο πολύτιμο ή ουσιαστικό μεταγραφικό απόκτημα της Λίβερπουλ τα τελευταία πέντε χρόνια.

Αναλυτικά οι τοπ 10 μεταγραφές βάσει ποσού (σε ευρώ):

  1. Βίρτζιλ Φαν Ντάικ 84.700.000
  2. Άλισον 62.500.000
  3. Ναμπί Κεϊτά 60.000.000
  4. Φαμπίνιο 45.000.000
  5. Μοχάμεντ Σαλάχ 42.000.000
  6. Σαντιό Μανέ 41.200.000
  7. Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν 38.000.000
  8. Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ 27.500.000
  9. Τζερντάν Σακίρι 14.700.000
  10. Άντριου Ρόμπερτσον 9.000.000

Πηγή: Transfermarkt

 

Τελευταία Νέα