Αυτοί που έκαναν ντεμπούτο με χατ τρικ

Αυτοί που έκαναν ντεμπούτο με χατ τρικ

bet365

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ πραγματοποίησε ονειρεμένο ξεκίνημα με τη φανέλα της Ντόρτμουντ, πετυχαίνοντας τρία τέρματα στο πρώτο του παιχνίδι και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε κορυφαίους επιθετικούς, που βρήκαν δίχτυα τρεις φορές με το «καλημέρα» στη νέα τους ομάδα.

Τσέλσι - Άρσεναλ με σούπερ προσφορά* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Γουέιν Ρούνεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Η μεταγραφή του 19χρονου Άγγλου επιθετικού από την Έβερτον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το 2004, τον έκανε τότε τον πιο ακριβοπληρωμένο teenager ποδοσφαιριστή. Και ο ίδιος φρόντισε με το «καλημέρα» να αποδείξει πως δικαίως οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν δαπανήσει 30 εκατομμύρια λίρες. Ο Ρούνεϊ δεν έκανε ντεμπούτο σε ματς της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στις 28 Σεπτεμβρίου, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνέτριψε τη Φενερμπαχτσέ με σκορ 6-2, στο Ολντ Τράφορντ, με τον νεαρό φορ να σημειώνει τρία τέρματα και να συστήνεται με τον καλύτερο τρόπο στο κοινό της ομάδας του.

Πέδρο Παουλέτα (Μπορντό)
Ένας από τους κορυφαίους γκολτζήδες της εποχής του και δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών στην εθνική Πορτογαλίας (47 γκολ), πίσω μόνο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Δεν αγωνίστηκε ποτέ στην πρώτη κατηγορία της χώρας του και το καλοκαίρι του 2000, αμέσως μετά την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος, πήρε μεταγραφή από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στην Μπορντό. Ο Παουλέτα έκανε ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα στις 6 Σεπτεμβρίου, σε μία εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στη Ναντ. Οι Γιρονδίνοι ήταν εντυπωσιακοί, επικρατώντας με 0-5, ενώ ο Παουλέτα σημείωσε τα τρία πρώτα τέρματα της Μπορντό, σε μόλις 68 λεπτά συμμετοχής.

Κριστιάν Βιέρι (Ίντερ)
Τα 49 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε η Ίντερ για να τον αποκτήσει από τη Λάτσιο το 1999 αποτελούσαν τότε παγκόσμιο μεταγραφικό ρεκόρ. Οι «νερατζούρι» ήταν τότε μια άτυπη μεικτή κόσμου, με παίκτες όπως ο Ρονάλντο, ο Ζαμοράνο, ο Μπάτζιο, ο Ζανέτι και ο Ζέεντορφ. Ο Βιέρι έγινε αμέσως ο ηγέτης στην κορυφή της επίθεσης, κάτι που φρόντισε να δείξει από το ντεμπούτο του κιόλας. Στην πρώτη αγωνιστική της Serie A, στις 29 Αυγούστου, ο «Μπόμπο» ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη της ομάδας του με 3-0 επί της Βερόνα. Πέτυχε και τα τρία γκολ της Ίντερ, με το πρώτο να προέρχεται από σέντρα του Γρηγόρη Γεωργάτου.

Φαμπρίτσιο Ραβανέλι (Μίντλεσμπρο)
Το 1996 κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Γιουβέντους (σκόρερ στον τελικό) και προς έκπληξη όλων, το καλοκαίρι του ίδιου έτους επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στη Μίντλεσμπρο, παρά το γεγονός πως ήταν στο «πικ» ηλικιακά (28 ετών). Από το ξεκίνημα κιόλας, ο Ιταλός επιθετικός έδειξε τα «δόντια» του στην Πρέμιερ Λιγκ, αφού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος έκανε χατ τρικ. Στις 17 Αυγούστου, η «Μπόρο» υποδέχθηκε τη Λίβερπουλ και σε κάθε τέρμα των «κόκκινων», ο Ραβανέλι είχε την απάντηση για τους γηπεδούχους. Τελικό σκορ 3-3, με τον ίδιο να κάνει ονειρεμένο ντεμπούτο.

Άλαν Σίρερ (Σαουθάμπτον)
Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ (260 γκολ) είχε ξεκινήσει με εντυπωσιακό τρόπο την επαγγελματική του καριέρα, από τότε που το αγγλικό πρωτάθλημα δεν είχε τη σημερινή του μορφή και ονομαζόταν “First Division”. Στις 9 Απριλίου του 1988, ο 17χρονος – τότε – Σίρερ βρέθηκε για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα της Σαουθάμπτον και εξελίχθηκε σε απόλυτο πρωταγωνιστή. Με τρία τέρματα οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 4-2 επί της Άρσεναλ και ο ίδιος έγινε τότε ο νεότερος παίκτης που έκανε χατ τρικ στο αγγλικό πρωτάθλημα, σπάζοντας το ρεκόρ του Τζίμι Γκρέιβς, που κρατούσε 30 χρόνια.

 

Τελευταία Νέα