Οι «μαύρες σελίδες» της Μίλαν

Οι «μαύρες σελίδες» της Μίλαν

Οι «μαύρες σελίδες» της Μίλαν

bet365

Το 5-0 από την Αταλάντα αποτελεί μία από τις πιο ντροπιαστικές ήττες στην ιστορία της Μίλαν και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει όλα τα παιχνίδια, που οι «ροσονέρι» ηττήθηκαν στο παρελθόν με πέντε γκολ διαφορά.

Αλεσάντρια – Μίλαν 6-1 (26/1/1936)
Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου, όμως πριν από σχεδόν 84 χρόνια ήταν πρώτη ομάδα που νίκησε με πέντε γκολ διαφορά τους «ροσονέρι». Για τη 16η αγωνιστική της Serie A, η Αλεσάντρια είχε κάνει σμπαράλια την άμυνα της Μίλαν, σκοράροντας έξι φορές και υποχρεώνοντας την αντίπαλό της στην έβδομη ήττα της στο πρωτάθλημα. Γκαστάλντι, Μπουσάνι, Μπονιτσόνι, Σβαγκέλι (2) και Μπαράλε βρήκαν δίχτυα για τους γηπεδούχους, ενώ το γκολ της τιμής για τη Μίλαν πέτυχε ο Ρομάνι.

Φιορεντίνα – Μίλαν 5-0 (13/4/1940)
Για τη φάση των 16 του κυπέλλου Ιταλίας, Μίλαν και Φιορεντίνα είχαν έρθει ισόπαλες με σκορ 1-1 και επειδή τότε δεν υπήρχε η διαδικασία των πέναλτι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν σε επαναληπτικό. Οι «βιόλα» έκαναν πάρτι στο Αρτέμιο Φράνκι, επικρατώντας με 5-0 και παίρνοντας πανηγυρικά το εισιτήριο για τα προημιτελικά, ενώ στη συνέχεια κατέκτησαν και το τρόπαιο. Τα γκολ για τους νικητές είχαν σημειώσει οι Μπαλντίνι (2), Μορίσκο, Τσελόρια και Αντόνα.

Τορίνο – Μίλαν 5-0 (16/5/1943)
Ήταν η σεζόν που ξεκίνησε το μύθο της η «Μεγάλη Τορίνο» της δεκαετίας του ’40. Στην προημιτελική φάση του κυπέλλου, συνέτριψε στη Μίλαν με 5-0, χάρις στα τέρματα των Ματσόλα (2), Πότσι, Όσολα και Φεράρις. Αυτή η νίκη-πρόκριση άνοιξε το δρόμο στην Τορίνο για την κατάκτηση του τροπαίου, που σε συνδυασμό και με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, την κατέστησε την πρώτη ομάδα του ιταλικού ποδοσφαίρου, που έφτανε σε νταμπλ.

Μίλαν – Γιουβέντους 1-6 (6/4/1997)
Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 54 χρόνια για να ηττηθεί με πέντε γκολ διαφορά η Μίλαν. Μόνο που αυτή τη φορά, υπέστη το κάζο μέσα στο σπίτι της. Η πρωτοπόρος – και μετέπειτα πρωταθλήτρια – Γιουβέντους έκανε ό,τι ήθελε στο Σαν Σίρο, συντρίβοντας την αντίπαλό της με το εκκωφαντικό 1-6, για την 26η αγωνιστική της Serie A. Γιούγκοβιτς και Βιέρι σημείωσαν από δύο τέρματα, ενώ από ένα πρόσθεσαν Ζιντάν και Αμορούζο. Ενδιάμεσα, ο Σιμόνε ήταν αυτός που είχε σκοράρει για τους «ροσονέρι».

Ρόμα – Μίλαν 5-0 (3/5/1998)
Το τελευταίο κάζο, πριν το πρόσφατο από την Αταλάντα, είχε συμβεί 21 χρόνια νωρίτερα. Στην 32η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος, οι «τζιαλορόσι» διέλυσαν τη Μίλαν, στο Ολίμπικο, με σκορ 5-0. Ο Λουίτζι Ντι Μπιάτζιο είχε πετύχει δύο τέρματα για τη Ρόμα, ενώ από ένα είχαν προσθέσει ο Βινσέν Καντελά, ο Πάολο Σέρτζιο και ο Μάρκο Ντελβέκιο.

 

Τελευταία Νέα