Μια «σταχτοπούτα» στα νοκ άουτ

Μια «σταχτοπούτα» στα νοκ άουτ

bet365

Στην πρώτη της συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ η Αταλάντα προκρίθηκε στους «16» και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τις ομάδες που έχουν αγωνιστεί μόλις μία φορά στη διοργάνωση και έχουν καταφέρει να περάσουν από τη φάση των ομίλων.

Χάιντουκ (1994-95)
Στα προκριματικά είχε περάσει το «σκόπελο» της Λέγκια Βαρσοβίας και στη συνέχεια βρέθηκε σε όμιλο με Μπενφίκα, Στεάουα Βουκουρεστίου και Άντερλεχτ. Η Χάιντουκ κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση, πίσω από τους «Αετούς της Λισαβόνας» και να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά (τότε συμμετείχαν 16 ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ). Ωστόσο, στα νοκ άουτ έπεσε πάνω στα τρομερά «μωρά» του Άγιαξ και αποκλείστηκε.

Καϊζερσλάουτερν (1998-99)
Υπό τις οδηγίες του Ότο Ρεχάγκελ, το 1997 ανέβηκε στην Μπουντεσλίγκα, το 1998 κατέκτησε το πρωτάθλημα και την αμέσως επόμενη σεζόν συμμετείχε στο Τσάμπιονς Λιγκ, ως πρωταθλήτρια Γερμανίας. Στη φάση των ομίλων τερμάτισε πρώτη, πάνω από Μπενφίκα, Αϊντχόφεν και Ελσίνκι, παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Εκεί, αντιμετώπισε την πιο έμπειρη Μπάγερν, η οποία με δύο νίκες ήταν η θριαμβεύτρια στο γερμανικό «εμφύλιο».

Χέρτα (1999-2000)
Η τρίτη θέση στην Μπουντεσλίγκα της έδωσε ένα εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου τέθηκε αντιμέτωπη με την Ανόρθωση και την απέκλεισε. Στη φάση των ομίλων αγωνίστηκε κόντρα σε Μίλαν, Τσέλσι και Γαλατάσαράι, καταφέρνοντας να προκριθεί, ως δεύτερη, πίσω από την αγγλική ομάδα. Τότε, υπήρχε και δεύτερη φάση ομίλων, όμως εκεί η Χέρτα δεν τα κατάφερε εξίσου καλά. Τερμάτισε τελευταία πίσω από Μπαρτσελόνα, Πόρτο και Σπάρτα Πράγας.

Λιντς (2000-01)
Τη σεζόν 1999-2000 τερμάτισε στην τρίτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ, παίρνοντας το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Στα προκριματικά πέρασε εύκολα το εμπόδιο της Μόναχο 1860, ξεκινώντας μια εκπληκτική πορεία στη διοργάνωση. Στην πρώτη φάση πέρασε ως δεύτερη από όμιλο με Μίλαν, Μπαρτσελόνα και Μπεσίκτας, κάτι που κατάφερε και στο δεύτερο γύρο. Εκεί, βρέθηκε σε όμιλο με Ρεάλ Μαδρίτης, Λάτσιο και Άντερλεχτ, τερματίζοντας ξανά δεύτερη. Στα προημιτελικά, η Λιντς πέρασε και το εμπόδιο της Λα Κορούνια, με το όνειρο να σταματάει στα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από τη Βαλένθια.

Θέλτα (2003-04)
Η τέταρτη θέση της σεζόν 2002-03 ήταν η καλύτερη της ιστορίας της στη La Liga, με τη Θέλτα να συμμετέχει για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά την πρόκριση επί της Σλάβια Πράγας στα προκριματικά, μπήκε σε όμιλο με Μίλαν, Άγιαξ και Μπριζ. Μία νίκη της την τελευταία αγωνιστική στο Σαν Σίρο την έστειλε στην επόμενη φάση, ως δεύτερη, πίσω από τους «ροσονέρι». Στους «16» η ισπανική ομάδα έπεσε πάνω στην πιο έμπειρη Άρσεναλ και αποκλείστηκε με δύο ήττες.

Μάλαγα (2012-13)
Τα πετροδόλαρα από το Κατάρ την έφεραν στην τέταρτη θέση της La Liga (η κορυφαία της ιστορίας της) τη σεζόν 2011-12 και από ‘κει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στα πλέι-οφ, η Μάλαγα απέκλεισε τον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια μπήκε σε όμιλο με Μίλαν, Ζενίτ και Άντερλεχτ. Η ισπανική ομάδα τερμάτισε πρώτη και αήττητη, συνεχίζοντας στα νοκ άουτ. Στους «16» απέκλεισε την Πόρτο, φτάνοντας στην πρώτη της παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ μέχρι τα προημιτελικά. Το όνειρο σταμάτησε πάνω στην Ντόρτμουντ, αν και μέχρι τις καθυστερήσεις του επαναληπτικού η Μάλαγα κρατούσε το εισιτήριο της πρόκρισης.

Γάνδη (2015-16)
Το 2015 κατέκτησε το μοναδικό πρωτάθλημα στην ιστορία της και βρέθηκε κατευθείαν στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Η τότε πρωταθλήτρια Βελγίου αντιμετώπισε τη Ζενίτ, τη Βαλένθια και τη Λυών, καταφέρνοντας να πάρει τη δεύτερη θέση και να προκριθεί μαζί με τους Ρώσους. Στους «16» η κληρωτίδα χαμογέλασε στη Γάνδη, καθώς δεν έπεσε πάνω σε κάποιο μεγαθήριο, αλλά στη Βόλφσμπουργκ. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να κάνει μία ακόμη υπέρβαση, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό με δύο ήττες.

Λέστερ (2016-17)
Μετά το «θαύμα» της σεζόν 2015-16, με την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ, οι «αλεπούδες» βρέθηκαν στα σαλόνια του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Ως πρωταθλήτρια Αγγλίας, η Λέστερ μπήκε κατευθείαν στους ομίλους, έχοντας ως αντιπάλους την Πόρτο, την Κοπεγχάγη και την Μπριζ. Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι τερμάτισε πρώτη, με την εκπληκτική της πορεία να έχει και συνέχεια. Στη φάση των «16» απέκλεισε την κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ, Σεβίλλη, όμως στα προημιτελικά το εμπόδιο της Ατλέτικο Μαδρίτης στάθηκε ανυπέρβλητο για την αγγλική ομάδα.

 

Τελευταία Νέα