Ντιβόκ Οριγκί: Μία χρυσή ρεζέρβα

Ντιβόκ Οριγκί: Μία χρυσή ρεζέρβα

Ντιβόκ Οριγκί: Μία χρυσή ρεζέρβα

bet365

Ο επιθετικός της Λίβερπουλ άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Γιούργκεν Κλοπ, σκοράροντας δύο φορές απέναντι στην Έβερτον και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε παιχνίδια τον τελευταίο χρόνο, που ο - συνήθως αναπληρωματικός - Βέλγος φορ έδωσε τη λύση στους «κόκκινους».

Λίβερπουλ – Έβερτον 1-0 (2/12/2018)
Πριν από ακριβώς ένα χρόνο, για τη 14η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, διεξήχθη το ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ, με την εξέλιξη να είναι εντελώς διαφορετική από τη φετινή. Η Έβερτον κρατούσε το μηδέν μέχρι το τέλος, με τον Κλοπ στο 84’ να περνάει τον Οριγκί στο παιχνίδι, στη θέση του Φιρμίνο. Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, λίγο πριν ο διαιτητής σφυρίξει τη λήξη, ο Βέλγος επιθετικός εκμεταλλεύθηκε το τραγικό λάθος του Πίκφορντ, δίνοντας τη νίκη στη Λίβερπουλ με 1-0.

Νιουκάστλ – Λίβερπουλ 2-3 (4/5/2019)
Η μάχη του τίτλου στην περσινή Πρέμιερ Λιγκ κράτησε μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Στην προτελευταία στροφή, οι «κόκκινοι» πέρασαν... δια πυρός και σιδήρου από το Σεντ Τζέιμς Παρκ και έμειναν ζωντανοί στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Στο 73’, με το σκορ στο 2-2, ο Οριγκί αντικατέστησε τον τραυματία Σαλάχ και 13 λεπτά αργότερα ήταν αυτός που με κεφαλιά έδωσε τη νίκη στη Λίβερπουλ, με σκορ 2-3, απέναντι στη Νιούκαστλ. Με αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Κλοπ ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας, όμως τελικά έχασε τον τίτλο από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Λίβερπουλ – Μπαρτσελόνα 4-0 (7/5/2019)
Όλα τα δεδομένα ήταν εις βάρος των «κόκκινων» στον επαναληπτικό με την Μπαρτσελόνα, στα ημιτελικά του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά το 3-0 υπέρ των Καταλανών στο πρώτο παιχνίδι και τους Σαλάχ-Φιρμίνο να είναι τραυματίες, το έργο της Λίβερπουλ ήταν εξαιρετικά δύσκολο στο Άνφιλντ. Ο Οριγκί πήρε θέση στο αρχικό σχήμα και ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της επικής ανατροπής. Άνοιξε το σκορ μόλις στο 7’ και ήταν αυτός που στο 79’ (είχαν μεσολαβήσει δύο γκολ του Βαϊνάλντουμ) διαμόρφωσε το τελικό 4-0, πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα της Μπαρτσελόνα, σε εκτέλεση κόρνερ του Αλεξάντερ-Άρνολντ.

Τότεναμ – Λίβερπουλ 0-2 (1/6/2019)
Ο Φιρμίνο επέστρεψε από τον τραυματισμό του και πήρε θέση στο αρχικό σχήμα της Λίβερπουλ, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Το γρήγορο γκολ του Σαλάχ «σκότωσε» νωρίς την Τότεναμ, με τον Οριγκί να περνάει στο ματς στο 58’, στη θέση του Φιρμίνο. Ο Βέλγος φορ είχε κεκτημένη ταχύτητα από τον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα, βρίσκοντας δίχτυα στο 87’ και διαμορφώνοντας το τελικό 2-0, που χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα του.

Λίβερπουλ – Άρσεναλ 5-5/5-4 πεν. (30/10/2019)
Στο πιο τρελό παιχνίδι της φετινής σεζόν στα αγγλικά γήπεδα, ο Ντιβόκ Οριγκί ήταν ο πρωταγωνιστής στην πρόκριση της Λίβερπουλ στον πέμπτο γύρο του Λιγκ Καπ. Ο Βέλγος επιθετικός ισοφάρισε αρχικά σε 4-4 την Άρσεναλ, ενώ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν αυτός που έγραψε το τελικό 5-5. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου και εκεί βρήκε δίχτυα, βοηθώντας την ομάδα του να επικρατήσει με 5-4 και να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα