Διπλό ημίχρονο... Μουρίνιο τελικό

Διπλό ημίχρονο... Μουρίνιο τελικό

bet365

Για πέμπτη φορά στην καριέρα του στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ζοσέ Μουρίνιο ήταν πίσω στο σκορ με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και η ομάδα του έφτασε στην ολική ανατροπή στην επανάληψη. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει τις τέσσερις προηγούμενες περιπτώσεις.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-1 (2017-18)
Έπρεπε να συμβούν πράγματα και θαύματα για να αποκλειστεί σε τριπλή ισοβαθμία η Γιουνάιτεντ από ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Βασιλεία. Στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, η ρωσική ομάδα προηγήθηκε με τον Βιτίνιο στο 45’. Πάνω από το Ολντ Τράφορντ άρχισαν να μαζεύονται «φαντάσματα», όμως μέσα σε δύο λεπτά στην επανάληψη αποκαταστάθηκε η τάξη. Ο Λουκάκου στο 64’ και ο Ράσφορντ στο 66’ βρήκαν δίχτυα για την ομάδα του Μουρίνιο, που νίκησε 2-1 και προκρίθηκε ως πρώτη στους 16.

Ντιναμό Κιέβου – Ίντερ 1-2 (2009-10)
Τη σεζόν που έφτασε στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, η Ίντερ είχε ξεκινήσει μέτρια στη φάση των ομίλων. Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές είχε ισάριθμες ισοπαλίες και στην τέταρτη στροφή ήθελε μόνο το τρίποντο στο Κίεβο, προκειμένου να μην μπει σε μπελάδες. Η Ντιναμό προηγήθηκε με τον Σεφτσένκο στο 21’ και κρατούσε τη νίκη μέχρι το φινάλε, όμως ο Μιλίτο στο 86’ και ο Σνάιντερ στο 89’ έφεραν τα πάνω-κάτω και η ομάδα του Μουρίνιο επικράτησε με 1-2.

Τσέλσι – Πόρτο 2-1 (2006-07)
Η πρώην ομάδα του Μουρίνιο ήταν η αντίπαλος των «μπλε» στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, με το πρώτο παιχνίδι στο Ντραγκάο να λήγει ισόπαλο με σκορ 1-1. Στον επαναληπτικό, το Στάμφορντ Μπριτζ «πάγωσε» με το γκολ του Κουαρέσμα στο 15’, όμως νίκη-πρόκριση ήρθε στην επανάληψη. Ο Ρόμπεν στο 48’ και ο Μπάλακ στο 79’ έκαναν την ανατροπή για την Τσέλσι, που πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Βαλένθια – Τσέλσι 1-2 (2006-07)
Στην αμέσως επόμενη φάση, μετά την πρόκριση επί της Πόρτο, η αγγλική ομάδα χρειάστηκε να διανύσει τον ίδιο ακριβώς δρόμο για να προκριθεί στα ημιτελικά. Η μόνη διαφορά ήταν πως το 1-1 του πρώτου παιχνιδιού έγινε στο Λονδίνο. Στον επαναληπτικό του Μεστάγια, η Βαλένθια άνοιξε το σκορ στο 33’ με τον Μοριέντες, με την ομάδα του Μουρίνιο να κάνει την ανατροπή στην επανάληψη. Σεφτσένκο (52’) και Εσιέν (90’) βρήκαν δίχτυα για την Τσέλσι, που νίκησε 1-2 και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

 

Τελευταία Νέα