Μουρίνιο: Τα Special... ντεμπούτα στο Champions League

Μουρίνιο: Τα Special... ντεμπούτα στο Champions League

bet365

Ο Ζοσέ Μουρίνιο επιστρέφει απόψε στα «αστέρια» και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τι κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός στα πρώτα του παιχνίδια στη διοργάνωση, με κάθε νέα ομάδα του.

Τότεναμ - Ολυμπιακός με σούπερ προσφορά* & Novi Specials (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Πόρτο (vs Ρεάλ Μαδρίτης)
Το παρθενικό παιχνίδι του Ζοσέ Μουρίνιο στο Τσάμπιονς Λιγκ έγινε στις 19 Φεβρουαρίου του 2002, στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Ο 39χρονος – τότε – τεχνικός είχε αντικαταστήσει τον Οκτάβιο Μασάδο στον πάγκο της Πόρτο, η οποία βρισκόταν στη δεύτερη φάση των ομίλων, μαζί με Ρεάλ Μαδρίτης, Παναθηναϊκό και Σπάρτα Πράγας. Με ένα γκολ του Σολάρι, η «βασίλισσα» νίκησε 1-0, με τον Μουρίνιο να μπαίνει... με το αριστερό στη διοργάνωση. Την πρώτη του νίκη την πήρε λίγες ημέρες αργότερα, κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Τσέλσι (vs Παρί Σεν Ζερμέν)
Μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ με την Πόρτο, το 2004, ο Μουρίνιο έγινε ο “Special One” του Στάμφορντ Μπριτζ. Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσει τους αστέρες που επιθυμούσε ο Πορτογάλος τεχνικός. Ένας από αυτούς, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ήταν ο πρωταγωνιστής στο εναρκτήριο παιχνίδι των ομίλων, τη σεζόν 2004-05. Ο Ιβοριανός επιθετικός σημείωσε δύο τέρματα στη νίκη της Τσέλσι με 3-0 μέσα στην έδρα της Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ αυτός που είχε ανοίξει το σκορ ήταν ο αρχηγός, Τζον Τέρι.

Ίντερ (vs Παναθηναϊκός)
Οι «πράσινοι» αποτελούν σταθμό για τον Special One στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τον ίδιο να κάνει ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ως προπονητής της Ίντερ, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων, τη σεζόν 2008-09, οι «νερατζούρι» πήραν τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, με σκορ 0-2, χάρις στα τέρματα των Μαντσίνι και Αντριανό. Η ελληνική ομάδα, ωστόσο, πήρε άτυπη ρεβάνς στο παιχνίδι του Μιλάνου, επικρατώντας με 1-0.

Ρεάλ Μαδρίτης (vs Άγιαξ)
Το 2010 κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με την Ίντερ και στη συνέχεια αποχώρησε από το Μιλάνο με προορισμό τη Μαδρίτη. Το ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ έγινε στο Μπερναμπέου στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων της σεζόν 2010-11. Η ομάδα του Μουρίνιο πήρε «σβηστά» τη νίκη με 2-0 απέναντι στον Άγιαξ. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τη «βασίλισσα» ήταν ο Ιγκουαϊν, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο.

Τσέλσι (vs Βασιλεία)
Στην επιστροφή του στον πάγκο της Τσέλσι, ο Πορτογάλος τεχνικός έπεσε θύμα έκπληξης στο πρώτο παιχνίδι του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίπαλος ήταν η Βασιλεία, στην πρεμιέρα των ομίλων της σεζόν 2013-14, σε ένα θεωρητικά εύκολο ματς για τους «μπλε» στο Στάμφορντ Μπριτζ. Υπολόγιζαν, όμως, χωρίς τον 21χρονο – τότε – Μοχάμεντ Σαλάχ. Σε εκείνο το παιχνίδι έλαμψε το αστέρι του Αιγύπτιου (τότε μπήκε στο μάτι της Τσέλσι), ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής στη νίκη των Ελβετών. Ο ίδιος και ο Στρέλερ σκόραραν για τους φιλοξενούμενους, για το τελικό 1-2, ανατρέποντας το 1-0 που είχε κάνει νωρίτερα ο Όσκαρ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vs Βασιλεία)
Σε ένα ακόμη ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μουρίνιο τέθηκε αντιμέτωπος με τη Βασιλεία. Ωστόσο, αυτή τη φορά έκανε το... καθήκον του, παίρνοντας τη νίκη με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στην επιστροφή τους στη κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, οι «κόκκινοι διάβολοι» νίκησαν με 3-0 την ελβετική ομάδα, για την πρώτη αγωνιστική τη σεζόν 2017-18. Φελαϊνί, Λουκάκου και Ράσφορντ σημείωσαν τα γκολ των γηπεδούχων στο Ολντ Τράφορντ, για το άνετο 3-0.

 

Τελευταία Νέα