Απόλυση μετά την επιτυχία

Απόλυση μετά την επιτυχία

bet365

Λίγους μήνες μετά την παρουσία της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ η Τότεναμ απομάκρυνε από την τεχνική ηγεσία τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε προπονητές που οδήγησαν σε σπουδαίες επιτυχίες τις ομάδες τους, όμως στη συνέχεια είδαν την πόρτα της εξόδου.

Βιθέντε Ντελ Μπόσκε
Ένας από τους πιο πετυχημένους προπονητές στη σύγχρονη ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, που όμως δεν εκτιμήθηκε όσο άξιζε, το διάστημα που βρισκόταν στο Μπερναμπέου. Ο Ισπανός τεχνικός ήταν στο τιμόνι της «βασίλισσας» το διάστημα 1999-2003, κατακτώντας δύο Τσάμπιονς Λιγκ, δύο πρωταθλήματα Ισπανίας και πολλούς άλλους τίτλους. Ωστόσο, μία μέρα μετά την κατάκτηση της La Liga το 2003, η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε αιφνιδιαστικά να μη συνεχίσει τη συνεργασία της με τον Ντελ Μπόσκε, ο οποίος – σύμφωνα με τον Φλορεντίνο Πέρεθ – δεν ταίριαζε στο στυλ και στη φιλοσοφία των “galacticos”. Του προσφέρθηκε η θέση του τεχνικού διευθυντή, όμως ο ίδιος αρνήθηκε και αργότερα βρέθηκε στο τιμόνι της εθνικής Ισπανίας, οδηγώντας τη στην κορυφή της Ευρώπης και του κόσμου. Αντίθετα, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε τέσσερα χρόνια να ξαναπάρει τίτλο.

Ζοσέ Μουρίνιο
Ο άνθρωπος που παίρνει τώρα τη θέση του Μαουρίτσιο Ποκετίνο στον πάγκο της Τότεναμ, είχε βρεθεί στην ίδια θέση με τον Αργεντινό τεχνικό και μάλιστα δύο φορές. Στις ισάριθμες θητείες του στην Τσέλσι, ο Ζοσέ Μουρίνιο κατέκτησε πολλά τρόπαια, όμως πάντα πλήρωνε το κακό ξεκίνημα της επόμενης σεζόν. Μόλις το Σεπτέμβριο του 2007, αποχώρησε για πρώτη φορά από το Στάμφορντ Μπριτζ κι ενώ στις τρεις προηγούμενες σεζόν είχε κατακτήσει συνολικά έξι τίτλους. Το 2013 επέστρεψε και δύο χρόνια μετά, έφερε ξανά την Τσέλσι στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Ωστόσο, το ξεκίνημα της επόμενης σεζόν ήταν καταστροφικό και μέχρι τον Δεκέμβριο η Τσέλσι είχε εννέα ήττες σε 16 παιχνίδια πρωταθλήματος, φλερτάροντας με τη ζώνη του υποβιβασμού. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το διαζύγιο με τον “Special One”.

Κλαούντιο Ρανιέρι
Ο άνθρωπος που οδήγησε τη Λέστερ στο απόλυτο θαύμα στα χρόνια της Πρέμιερ Λιγκ. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το καλοκαίρι του 2015 πως ο προπονητής που πρόσφατα είχε απομακρυνθεί από την εθνική Ελλάδος (είχε ηττηθεί μέχρι και από τα Νησιά Φερόε), θα έγραφε ιστορία λίγους μήνες μετά. Η Λέστερ στέφθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας και ο ίδιος πήρε το παρατσούκλι «Βασιλιάς Κλαούντιο». Ωστόσο, την επόμενη σεζόν, η ομάδα δεν μπόρεσε να κρατήσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Μπορεί η πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ να ήταν εξαιρετική, όμως στην Πρέμιερ Λιγκ πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Τον Φεβρουάριο του 2017, η Λέστερ βρισκόταν μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και με 13 παιχνίδια να απομένουν, χρειαζόταν ένα «ηλεκτροσόκ» για να συνέλθει. Και όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ο προπονητής πλήρωσε το «μάρμαρο».

Φάμπιο Καπέλο
Δύο φορές βρέθηκε στο τιμόνι της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως και στις δύο περιπτώσεις βρέθηκε στην πόρτα της εξόδου αμέσως μετά την κατάκτηση τίτλων. Η πρώτη φορά ήταν τη σεζόν 1996-97, όμως παρά την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος αποχώρησε από την ομάδα, καθώς είχε διαφωνίες με τον πρόεδρο Λορέντσο Σανθ, ενώ δεν ήταν αγαπητός στον κόσμο, μετά την επιλογή του να μη βάζει τον Ραούλ στην κορυφή της επίθεσης. Τη σεζόν 2006-07, ο Φάμπιο Καπέλο ανέλαβε ξανά την τεχνική ηγεσία της ομάδας και η συνέχεια ήταν ακριβώς η ίδια. Έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος (το πρώτο στη μετα-Ντελ Μπόσκε εποχή), όμως το αμυντικογενές στυλ παιχνιδιού που εφάρμοζε, δεν άρεσε στο κοινό της ομάδας, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από την τεχνική ηγεσία.

Ρομπέρτο Ντι Ματέο
Βρέθηκε κυριολεκτικά από σπόντα στον πάγκο της Τσέλσι τον Μάρτιο του 2012, αφού λίγους μήνες νωρίτερα είχε αφιχθεί στο Στάμφορντ Μπριτζ, ως βοηθός του Αντρέ Βίλας-Μπόας. Μετά την απομάκρυνση του Πορτογάλου τεχνικού, έγινε υπηρεσιακός προπονητής και πήγε... τρένο την ομάδα. Με τον Ντι Ματέο στο τιμόνι, οι «μπλε» κατέκτησαν αρχικά το κύπελλο Αγγλίας και στη συνέχεια το μοναδικό Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία τους. Ως επιβράβευση, το ίδιο καλοκαίρι, η διοίκηση της Τσέλσι έκανε τον Ιταλό πρώτο προπονητή του συλλόγου, όμως η θητεία του δεν κράτησε για πολύ. Μόλις τον επόμενο Νοέμβριο απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία των Λονδρέζων, μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της Τσέλσι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Τελευταία Νέα