Λίβερπουλ vs Άρσεναλ: Οι μάχες τους στο Λιγκ Καπ

Λίβερπουλ vs Άρσεναλ: Οι μάχες τους στο Λιγκ Καπ

bet365

«Κόκκινοι» εναντίον «κανονιέρηδων» απόψε στη φάση των «16» του EFL Cup και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τα πιο χαρακτηριστικά παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων στη διοργάνωση.

Άρσεναλ – Λίβερπουλ 2-1 (5/4/1987)
Ο μοναδικός τελικός ανάμεσα στις δύο ομάδες στο θεσμό έγινε το 1987, στο Γουέμπλεϊ, παρουσία 96 χιλιάδων θεατών. Ο Ίαν Ρας ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τη Λίβερπουλ, όμως μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Τσάρλι Νίκολας. Με δύο δικά του γκολ, η Άρσεναλ έκανε την ανατροπή, φτάνοντας στο 2-1 και κατακτώντας το τρόπαιο. Ταυτόχρονα, σταμάτησε και ένα σερί 144 αγώνων για τους «κόκκινους», που ήταν αήττητοι σε κάθε ματς που σκόραραν.

Άρσεναλ – Λίβερπουλ 1-2 (23/11/1988)
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία παιχνίδια χρειάστηκε να δώσουν οι δύο ομάδες για να κριθεί ποια θα πάρει το εισιτήριο για τον τέταρτο γύρο του θεσμού, τη σεζόν 1988-89. Το πρώτο ματς στο Άνφιλντ έληξε 1-1 και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν σε επαναληπτικό. Ωστόσο και το δεύτερο ματς στο Χάιμπουρι έληξε ισόπαλο (0-0), με αποτέλεσμα να χρειαστεί και τρίτο παιχνίδι, αφού τότε δεν υπήρχε παράταση στη διοργάνωση. Στις 23 Νοεμβρίου 1998, Άρσεναλ και Λίβερπουλ τέθηκαν αντιμέτωπες στο ουδέτερο Βίλα Παρκ, με τους «κόκκινους» να επικρατούν με 1-2 (Μέρσον-ΜακΜάχον, Όλντριτζ) και να προκρίνονται από αυτόν το «μαραθώνιο» γύρο.

Λίβερπουλ – Άρσεναλ 3-6 (9/1/2007)
Τα εννέα τέρματα που σημειώθηκαν στη συγκεκριμένη αναμέτρηση των δύο ομάδων είναι τα περισσότερα που έχουν μπει ποτέ στη σύγχρονη ιστορία, αφού μόνο σε δύο αγώνες τη δεκαετία του ’20 και τη δεκαετία του ’30 είχαν επιτευχθεί ξανά εννέα γκολ. Σε ένα «τρελό» παιχνίδι, όπου το 1-1 στο 33’ μετατράπηκε σε 1-5 στο 60’, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ζούλιο Μπαπτίστα. Το «κτήνος» σημείωσε τέσσερα τέρματα για την Άρσεναλ, οδηγώντας τη στη νίκη-πρόκριση με 3-6. Τα γκολ της Λίβερπουλ πέτυχαν οι Φάουλερ, Τζέραρντ και Χίπια, ενώ τα υπόλοιπα τους «κανονιέρηδες» οι Αλιαντέρ και Σονγκ.

 

Τελευταία Νέα