Διασυρμοί στο σπίτι τους

Διασυρμοί στο σπίτι τους

bet365

Το 0-9 στο παιχνίδι Σαουθάμπτον-Λέστερ αποτελεί την πιο μεγάλη σε έκταση εκτός έδρας νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τις πέντε επόμενες μεγαλύτερες «σφαλιάρες» που δέχθηκαν γηπεδούχοι στην έδρα τους στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος.

Νότιγχαμ Φόρεστ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-8 (6/2/1999)
Την ημέρα που συμπληρώνονταν 41 χρόνια από την αεροπορική τραγωδία του Μονάχου, οι «κόκκινοι διάβολοι» απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο τιμή σε όσους έχασαν τη ζωή τους στις 6 Φεβρουαρίου 1958. Ήταν η χρονιά του τρεμπλ για την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με τους Κόουλ και Γιορκ να σημειώνουν από δύο τέρματα, όμως τη διαφορά στο παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής την έκανε ο Σόλσκιερ. Πέρασε ως αλλαγή στο 71’ και μέχρι το τέλος της αναμέτρησης σημείωσε τέσσερα γκολ, γράφοντας το εντυπωσιακό 1-8.

Γουέστ Χαμ – Μπλάκμπερν 2-8 (26/12/1963)
Η Boxing Day της σεζόν 1963-64 έμεινε στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, καθώς σε δέκα παιχνίδια σημειώθηκαν 66 (!) τέρματα. Τα δέκα από αυτά μπήκαν στο παιχνίδι της Γουέστ Χαμ με την Μπλάκμπερν, με τους ΜακΕβόι και Πίκερινγκ να κάνουν χατ-τρικ για τους φιλοξενούμενους. Στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός πως το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν ήταν αυτό με τα περισσότερα γκολ εκείνη την ημέρα, καθώς υπήρχε το Φούλαμ-Ίπσουιτς 10-1.

Ντέρμπι – Λίβερπουλ 1-7 (23/3/1991)
Εν ενεργεία πρωταθλητές Αγγλίας ήταν οι «κόκκινοι» (από τότε δεν τα έχουν καταφέρει ξανά) και βρίσκονταν στο κυνήγι της Άρσεναλ, στη μάχη για τον τίτλο. Η Λίβερπουλ έκανε πάρτι στην έδρα της Ντέρμπι, στα πλαίσια της 31ης αγωνιστικής, με πρωταγωνιστές τους Μπαρνς και Νίκολ, που πέτυχαν από δύο γκολ. Ωστόσο, αυτή η νίκη δεν αποτέλεσε εφαλτήριο για δεύτερο σερί πρωτάθλημα, αφού πρώτοι το νήμα έκοψαν οι «κανονιέρηδες».

Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-7 (1/4/1995)
Η διαφορά των δύο ομάδων στο βαθμολογικό πίνακα δεν ήταν τόσο μεγάλη, αφού πριν το ματς η Νότιγχαμ ήταν στην πέμπτη θέση και η Σέφιλντ στην ένατη. Ωστόσο, το αποτέλεσμα ήταν σαν... ψέμα (πρωταπριλιά του ’95 ο αγώνας), αφού οι φιλοξενούμενοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο Χίλσμπορο, στην αναμέτρηση της 34ης αγωνιστικής. Ρόι και Κόλιμορ σημείωσαν από δύο τέρματα και ήταν οι πρωταγωνιστές για τους νικητές, που με αυτή την επικράτηση εδραιώθηκαν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Χαλ – Τότεναμ 1-7 (21/5/2017)
Τα πάντα είχαν κριθεί πριν το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής, τη σεζόν 2016-17. Η Χαλ είχε ήδη υποβιβαστεί και μαθηματικά στην Τσάμπιονσιπ, ενώ η Τότεναμ ήταν οριστικά δεύτερη, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα στην αυλαία του μαραθωνίου. Οι «πετεινοί» έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην εξαιρετική σεζόν τους, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χάρι Κέιν. Ο Άγγλος επιθετικός έκανε χατ-τρικ, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ, τη σεζόν 2016-17.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα