Πώς ο Ρότζερς παίρνει το καλύτερο από τον Βάρντι

Gazzetta team
Πώς ο Ρότζερς παίρνει το καλύτερο από τον Βάρντι

bet365

Ο Τζέιμι Βάρντι διανύει τις καλύτερες μέρες στην καριέρα του και βρίσκεται σε πορεία να σπάσει κάθε ρεκόρ του στο 2019.

Από τη στιγμή που ο Μπρένταν Ρότζερς ανέλαβε την Λέστερ ο Τζέιμι Βάρντι όχι μόνο έχει τον καλό του εαυτό, αλλά μάλλον τον... καλύτερο. Από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν είχε έρθει η αλλαγή στον πάγκο, μέχρι σήμερα ο Άγγλος επιθετικός είναι ο κορυφαίος της Premier League. Μετά τα γκολ του στο απίθανο 9-0 επί της Σαουθάμπτον έφτασε τα 9 γκολ 10 ματς στη σεζόν στη βραδιά που οι Αλεπούδες έγραψαν ιστορία.

Οι επιδόσεις του με τον Ρότζερς στον πάγκο είναι 18 γκολ σε 20 ματς στο πρωτάθλημα. Οι σχέσεις του Βάρντι με τον Πιελ δεν ήταν οι καλύτερες και το πρώτο πράγμα που έκανε ο νέος προπονητής, όταν είδε την Λέστερ για πρώτη φορά από την εξέδρα, πριν καν υπογράψει, ήταν να κατέβει στα αποδυτήρια (μετά τη νίκη επί της Μπράιτον) και να δώσει το χέρι σε κάθε έναν από τους παίκτες. Η μοναδική του «στάση» ήρθε στον Βάρντι. «Είμαι πολύ χαρούμενος που είσαι εδώ», του είπε. Είχε σκοράρει το νικητήριο τέρμα στο πρώτο ματς χωρίς τον Πιελ στον πάγκο.

Ο Ρότζερς είχε ξεκάθαρο πλάνο για το τι θέλει να κάνει και γνώριζε ότι για να το πετύχει θα έπρεπε να βασίσει ξανά το παιχνίδι της Λέστερ πάνω στον Βάρντι. Πλέον, του λείπουν μόλις 11 γκολ για να μπει στο κλαμπ των 10άρηδων της Premier League. «Αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη για να παίζει επιθετικά και προσπαθούμε να το κάνουμε με τρόπο που να μας ταιριάζει: παίζοντας άμεσα», θα πει ο Ρότζερς. «Από εκείνο το πρώτο παιχνίδι έχουμε αναπτύξει ισχυρή σχέση. Ο Βάρντι είναι πεινασμένος για γκολ».

Ο έμπειρος επιθετικός αποδεικνύεται πολύ πιο αποτελεσματικός σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Τα 3 γκολ του στο τελευταίο παιχνίδι ήρθαν με 5 τελικές προσπάθειες. Έχοντας φτάσει σε αυτή την ηλικία ο Βάρντι έχει αλλάξει και τον τρόπο ζωής του, ώστε το σώμα να ανταποκρίνεται καλύτερα στις απαιτήσεις. Έχει κόψει τα αυτοκόλλητα νικοτίνης και από όλα εκείνα τα αναψυκτικά που έπινε συνεχίζει μόνο με red bull και καφέ πριν τα παιχνίδια.

Φέτος, δεν έχει χάσει ούτε προπόνηση και στα τεστ πριν την προετοιμασία κατέγραψε τις καλύτερες επιδόσεις στην καριέρα του! «Έχει ωριμάσει», σχολίασε ο Ρότζερς. «Δεν επιτρέπει τίποτα που να μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι του. Δουλεύει σκληρά και προσπαθεί να είναι ο κορυφαίος. Σε αυτού του είδους την κουλτούρα είναι ιδανικός. Τα νούμερα και η αποτελεσματικότητά του είναι φαινομενικά. Και θέλει να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο».

Ο Βάρντι έχει σταματήσει μέχρι και τις φάρσες. «Ξέρει που είναι το όριο», συνέχισε ο Ρότζερς χαμογελώντας. Όταν ρωτήθηκε αν ο Βάρντι θα εμφανιστεί κάποια μέρα στο προπονητικό με κοστούμι κάποιου υπερήρωα, όπως είχε κάνει με τον Πιελ, όταν είχε ντυθεί spiderman. «Είναι γεμάτος ενέργεια. Λατρεύω το πάθος του», αρκέστηκε να απαντήσει. Ο Βάρντι είναι τόσο σημαντικός, πλέον, που απλά δεν υπάρχει Plan B για την Λέστερ. Και όλοι κάνουν ό,τι μπορούν για να μην χάσει ούτε ματς στην Premier League...

 

Τελευταία Νέα