Χτυπημένοι από τραυματισμούς

Χτυπημένοι από τραυματισμούς

bet365

Για πολλοστή φορά ο Νεϊμάρ μπήκε στα «πιτς» και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε ποδοσφαιριστές, που η καριέρα τους πήγε πίσω από τα συνεχόμενα προβλήματα τραυματισμών.

Μάρκο Φαν Μπάστεν
Ένας ποδοσφαιριστής, που στην καριέρα του κέρδισε σχεδόν τα πάντα με Μίλαν και εθνική Ολλανδίας και θεωρήθηκε ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς όλων των εποχών. Ωστόσο, το γεγονός πως το τελευταίο του παιχνίδι ήταν σε ηλικία 28 ετών, δημιουργεί την απορία για το που θα μπορούσε να φτάσει ο Μάρκο Φαν Μπάστεν. Μπορεί μετά τη μεταγραφή του στη Μίλαν, το 1987, να τραυματίστηκε στον αστράγαλο και να έχασε σχεδόν όλη τη σεζόν, όμως στη συνέχεια έφτασε στην κορυφή. Ο τραυματισμός που τον πλήγωσε μια και καλή ήταν το 1992. Ξανά εγχείρηση στον αστράγαλο, επανήλθε για λίγο, όμως το τέλος είχε αρχίσει να γράφεται. Ο Ολλανδός στράικερ πάλεψε με τις αποθεραπείες για δύο χρόνια και τον Αύγουστο του 1995 αποσύρθηκε οριστικά από την ενεργό δράση.

Ρονάλντο
Πριν από λίγες ημέρες ο Ζοσέ Μουρίνιο δήλωσε πως ο Βραζιλιάνος επιθετικός ήταν καλύτερος ποδοσφαιριστής από τους Κριστιάνο και Μέσι. «Οι τραυματισμοί σκότωσαν μια καριέρα που θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο απίστευτη. Ο Κριστιάνο και ο Μέσι είχαν μεγαλύτερες καριέρες σε χρονική διάρκεια, αλλά το ταλέντο που είχε ο Ρονάλντο σε ηλικία 19 ετών ήταν κάτι απίστευτο», είπε μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος τεχνικός. Κανείς δεν ξέρει μέχρι που θα έφτανε το «φαινόμενο», αν δεν είχε τους δύο πολύ σοβαρούς τραυματισμούς στο γόνατο (ο δεύτερος, μάλιστα, στα πρώτα λεπτά μετά την επιστροφή του από τον πρώτο τραυματισμό). Γιατί, όποιος το θυμάται, όταν αγωνιζόταν στην Μπαρτσελόνα και την Ίντερ, καταλαβαίνει τι ποδοσφαιριστής ήταν...

Μάικλ Όουεν
Στο Μουντιάλ του 1998 έγινε ο νεότερος σκόρερ της εθνικής Αγγλίας στη διοργάνωση και όλος ο πλανήτης ξεκίνησε να μιλάει για το ταλέντο του. Η μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2004 δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες και η επιστροφή στην πατρίδα του, ένα χρόνο μετά, σήμανε την... αρχή του κακού. Κάταγμα στο μετατάρσιο, δεύτερη εγχείρηση στη συνέχεια (δεν πήγε καλά η αποθεραπεία) και επιστροφή στην αγωνιστική δράση πριν το Μουντιάλ του 2006. Στο πρώτο παιχνίδι, όμως, ο Όουεν υπέστη ρήξη χιαστού, μένοντας εκτός γηπέδων για ένα χρόνο. Ακόμη και όταν επανήλθε, είχε συνεχείς μικροτραυματισμούς, που δεν του επέτρεπαν να αγωνιστεί στα υψηλά επίπεδα του παρελθόντος.

Μάρκο Ρόις
Ένας ποδοσφαιριστής που δεν κατάφερε να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής, εξαιτίας ενός τραυματισμού. Μόλις είχε ολοκληρωθεί η σεζόν 2013-14, με τον Ρόις να έχει αναδειχθεί καλύτερος παίκτης της Μπουντεσλίγκα και να είναι έτοιμος να αγωνιστεί στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ωστόσο, ένας τραυματισμός στο φιλικό προετοιμασίας απέναντι στην Αρμενία, τον άφησε εκτός αποστολής της εθνικής Γερμανίας. Δύο χρόνια μετά, η ατυχία χτύπησε ξανά την πόρτα του άσου της Ντόρτμουντ. Λίγο πριν το Euro 2016 τραυματίστηκε ξανά, μένοντας για μία ακόμη φορά εκτός αποστολής. Τελικά, την πρώτη του εμφάνιση σε Παγκόσμιο Κύπελλο με τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας την έκανε πριν από ένα χρόνο στα γήπεδα της Ρωσίας.

Άριεν Ρόμπεν
«Ο ποδοσφαιριστής με τα γυάλινα γόνατα», είναι η χαρακτηριστική ατάκα που τον ακολουθούσε σε όλη την καριέρα του. Ο Ολλανδός άσος είχε την ατυχία να πέσει πάνω στην εποχή του Μέσι και του Ρονάλντο, όμως πολλοί πιστεύουν πως αν δεν είχε μακροχρόνια προβλήματα στα γόνατά του, τότε θα ήταν ανώτερος από τους δύο αντιπάλους του. Δεν υπήρξε σεζόν που να μη χάσει αρκετά παιχνίδια, λόγω τραυματισμών και ενοχλήσεων στα γόνατά του. Παρόλα αυτά, αγωνίστηκε σε όλη του την καριέρα στο υψηλότερο επίπεδο, κατακτώντας όλα τα τρόπαια με την Μπάγερν Μονάχου.

 

Τελευταία Νέα