Ο Σμιθ σπάει την κατάρα στην Άστον Βίλα

Ο Σμιθ σπάει την κατάρα στην Άστον Βίλα

Gazzetta team
Ο Σμιθ σπάει την κατάρα στην Άστον Βίλα

bet365

Η Άστον Βίλα πέτυχε μεγάλη νίκη επί της Νόριτς και ο Ντιν Σμιθ δείχνει ότι σπάει την κατάρα των απολυμένων προπονητών.

Ο Οκτώβριος για την Άστον Βίλα είναι κάτι σαν καταραμένος μήνας. Στις 3 από τις 4 τελευταίες σεζόν άλλαξε προπονητή κατά τη διάρκεια των 31 αυτών ημερών. Ο Τιμ Σέργουντ είχε απολυθεί τη σεζόν 2015-16, έχοντας μία νίκη στα 10 πρώτα παιχνίδια, ενώ ένα χρόνο αργότερα την ίδια τύχη είχε και ο Ντι Ματέο ύστερα από 11 αγωνιστικές.

Και πέρυσι τον Οκτώβριο ο Μπρους είχε απολυθεί έπειτα από 3 νίκες στα 11 πρώτα ματς. Τα αποτελέσματα του μήνα πάντα ακολουθούσαν αυτή την τάση αλλαγής στον πάγκο. Η τελευταία νίκη στην Premier League τέτοιες μέρες είχε έρθει το 2011. Στα 25, μάλιστα, τελευταία της παιχνίδια τέτοιες μέρες στην κορυφαία κατηγορία μόλις δύο φορές έχει καταφέρει να πανηγυρίσει η Βίλα.

Τα αρνητικά στατιστικά δεν σταματάνε εκεί, καθώς από τα 38 ματς για την Premier League τον Οκτώβριο μόλις 6 ήταν νικηφόρα. Και μετά τα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν το καλοκαίρι η θέση και οι επιδόσεις της ήταν... τρομακτικές μπαίνοντας σε αυτόν τον μήνα, έχοντας χάσει τους περισσότερους βαθμούς σε παιχνίδια που πήρε το προβάδισμα. Όλοι ήξεραν πόσο δύσκολα θα ήταν τα πράγματα παρά τη σημαντική ενίσχυση. Ο Σμιθ, όμως, στα τελευταία παιχνίδια έδειχνε απογοητευμένος και εκνευρισμένος.

Χρειαζόταν οπωσδήποτε μία νίκη για να μην μπει και το δικό του όνομα στη λίστα με τους παίκτες που δεν την έβγαζαν καθαρή μέχρι το Νοέμβριο. Αυτή η νίκη τελικά ήρθε. Και ήρθε με τέτοιο τρόπο που έχει κάνει όλους στο Μπέρμιγχαμ να πιστέψουν ότι το πολύ ποιοτικό ρόστερ επιτέλους «ξεκλείδωσε». Το 5-1 στην έδρα της Νόριτς είναι άκρως εντυπωσιακό. Άλλωστε, στο ίδιο γήπεδο πριν λίγο καιρό ηττήθηκε η Μάντσεστερ Σίτι.

Με αυτό το αποτέλεσμα, μάλιστα, η Βίλα έβαλε τέλος και στο αρνητικό σερί των 10 ηττών εκτός έδρας στην Premier League. Αυτό το σερί μεγαλώνει όταν μιλάμε για αγώνες που απλά δεν έχει κερδίσει. Εκεί φτάσαμε και σταματήσαμε αισίως στο νούμερο 21... Το τελευταίο νικητήριο γκολ για τους villagers είχε έρθει με τον Ζεστέντ στην πρεμιέρα της σεζόν 2015-16 επί της Μπόρνμουθ. Μοιάζει πολλά χρόνια πίσω και είναι.

Φέτος, η Βίλα θα πρέπει να δώσει μόλις 3 παιχνίδια τον Οκτώβριο και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Ο Σμιθ θα πρέπει να νιώθει σχεδόν βέβαιος ότι θα κάθεται στον πάγκο και το Νοέμβριο, σπάζοντας αυτή την κατάρα... Μοιάζει σαν η σεζόν να ξεκίνησε στο Νόριτς για την Άστον Βίλα.

 

Τελευταία Νέα