Μάλεν: Το παιδί που εντυπωσίασε Βενγκέρ, Φαν Μπόμελ και Κούμαν

Κώστας Ζάλιαρης
Μάλεν: Το παιδί που εντυπωσίασε Βενγκέρ, Φαν Μπόμελ και Κούμαν

bet365

Ο Ντόνιελ Μάλεν στο ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα ανδρών της Ολλανδίας σκόραρε στην πρώτη νίκη των «οράνιε» επί γερμανικού εδάφους έπειτα από 17 χρόνια, απάντησε σε όσους τον έλεγαν... χοντρό στην Άρσεναλ και δικαίωσε τους προπονητές που κατά καιρούς διέκριναν κάτι ιδιαίτερο στα ποδοσφαιρικά του χαρακτηριστικά. Γράφει ο Κώστας Ζάλιαρης

Αγγλία - Βουλγαρία με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεση απόδοση κερδών*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ο 20χρονος επιθετικός που ανήκει πλέον στην Αϊντχόφεν και φέτος αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι στη γραμμή κρούσης της ομάδας έχοντας συμπληρώσει ήδη μέχρι στιγμής 10 συμμετοχές, έγινε το πρόσωπο της βραδιάς, την 6η Σεπτεμβρίου του 2019, σε ακόμα ένα επεισόδιο της ιστορικής κόντρας ανάμεσα σε Ολλανδία και Γερμανία.

Οι «οράνιε» κατάφεραν να τα φέρουν όλα τούμπα έχοντας δει τον Γκνάμπρι να σκοράρει για τα «πάντσερ» και έφτασαν στο τελικό 4-2 με μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο μέρος, με τον Μάλεν να πρωταγωνιστεί και να σκοράρει στο ντεμπούτο του, μπαίνοντας με αλλαγή στο ματς στο 58ο λεπτό.

Ο Ρόναλντ Κούμαν τον εμπιστεύθηκε αντί του Μάαρτεν Ντε Ρουν και ο μικρός τον δικαίωσε στον απόλυτο βαθμό, όπως έκανε και με τους Αρσέν Βενγκέρ και Μαρκ Φαν Μπόμελ που είχαν αντικρίσει κάτι ιδιαίτερο σ' εκείνον, όταν άρχισαν να τον παρακολουθούν στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Μάλεν, ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Άγιαξ και αποφάσισε να μετακομίσει στο Λονδίνο και να κυνηγήσει την τύχη του στην Άρσεναλ το 2015.

Οι πρώτες του στιγμές στην αγγλική πρωτεύουσα, ωστόσο, δεν ήταν καθόλου εποικοδομητικές και για ένα παιδί 15 ετών, οι οιωνοί ήταν... κατάμαυροι με όσα άκουσε από τον τότε προπονητή των ακαδημιών των «κανονιέρηδων», Άντριες Γιόνκερ. «Τον είχα ακούσει να λέει ότι ήμουν χοντρός και δεν είχα δουλέψει. Εν τω μεταξύ η δουλειά στις ακαδημίες είχε αρχίσει περίπου ένα δίμηνο όταν ενσωματώθηκα εγώ και δέχομαι ότι δεν ήμουν στο ίδιο επίπεδο και έπρεπε να δουλέψω πολύ και γρήγορα για να φτάσω εκεί που έπρεπε. Όμως να με πουν χοντρό; Όχι...» είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Algemeen Dagblad.

Φροντίζοντας να δουλέψει και να διαψεύσει τον Γιόνκερ τότε, άρχισε να βγάζει στο χορτάρι όλα τα θετικά του στοιχεία με αποτέλεσμα να τον προσέξει ο Αρσέν Βενγκέρ. Και μπορεί να μην κατάφερε να φτάσει στην ανδρική ομάδα της Άρσεναλ για να παίξει σε κάποιο παιχνίδι ή να πάρει εμπειρίες από την Premier League, όμως, ο Αλσατός κόουτς τον είχε πάρει μαζί του στην αποστολή για ένα ματς με τον Ολυμπιακό στο Champions League to 2016. Το καλοκαίρι εκείνου του έτους, ο Μάλεν είχε ακολουθήσει και την προετοιμασία των «κανονιέρηδων» στην Κίνα, όμως εν τέλει επίσημη συμμετοχή δεν κατέγραψε ποτέ.

Επιστρέφοντας στην πατρίδα του το 2017 έπειτα από τη συμφωνία την οποία πέτυχε η PSV με την Άρσεναλ λόγω και της ηλικίας του νεαρού επιθετικού, άρχισε να εμφανίζεται κυρίως με το τμήμα κ-19, παίρνοντας όμως συμμετοχές στην Eredivisie από την πρώτη του σεζόν την Αϊντχόφεν! Συνολικά, από την ημέρα που έγινε επαγγελματίας, έχει συμπληρώσει 57 εμφανίσεις, με 15 τέρματα και 9 ασίστ.

Πλέον, ο Μαρκ Φαν Μπόμελ ξέρει πόσα μπορεί να περιμένει από τον μικρό και πόσο αυτός μπορεί να του προσφέρει είτε από τις πλευρές της επίθεσης, είτε παίζοντας ως «καθαρόαιμο» 9άρι, είτε ζητώντας του να κινηθεί με ελευθερία και εκτός περιοχής για να βοηθήσει στη δημιουργία.

Έπειτα από την περασμένη σεζόν κατά την οποία η PSV κυνήγησε μέχρι τέλους τον δεύτερο διαδοχικό τίτλο του πρωταθλήματος, ο Μάλεν φέτος, έχει παίξει σε 10 ματς, έχει σκοράρει 4 φορές, έχει ισάριθμες ασίστ, υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του μέχρι και το 2024, κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα ανδρών της Ολλανδίας, έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα των «οράνιε» και μάλιστα πέτυχε και γκολ απέναντι στους Γερμανούς!

Σκοράροντας με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του στην πρώτη του εμφάνιση, σε ηλικία 20 ετών και 230 ημερών, έγινε ο νεότερος Ολλανδός που καταφέρνει κάτι τέτοιο έπειτα από τον Ράιαν Μπάμπελ που είχε βρει δίχτυα το 2005 κόντρα στους Ρουμάνους, σε ηλικία 18 ετών και 97 ημερών.

Ο μικρός, ήταν ο «εκτελεστής» της τρομερής φάσης που έφτιαξαν οι Ολλανδοί στο 79ο λεπτό της αναμέτρησης της Παρασκευής κόντρα στα «πάντσερ», όταν ο Ντεπάι έκανε την κάθετη στον Βαϊνάλντουμ και το τρομερό «εργαλείο» της Λίβερπουλ σήκωσε τη μπάλα ίσα – ίσα για να περάσει το πόδι του αμυντικού και να φτάσει στον Μάλεν που νίκησε τον Νόιερ και πέτυχε το τρίτο από τα τέσσερα τέρματα της ομάδας του Ρόναλντ Κούμαν στη μεγάλη νίκη (4-2).

 

Τελευταία Νέα