Από το Μόναχο, στη Φλωρεντία

Από το Μόναχο, στη Φλωρεντία

bet365

Ο Φρανκ Ριμπερί έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Φιορεντίνα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τους ποδοσφαιριστές, που συνέχισαν την καριέρα τους στους «βιόλα» μετά την αποχώρησή τους από την Μπάγερν.

Στέφαν Έφενμπεργκ
Για πρώτη φορά πήγε στην Μπάγερν το 1990, με μεταγραφή από την Γκλάντμπαχ. Στα δύο χρόνια παρουσίας του στο Μόναχο, ο Γερμανός μέσος δεν κατέκτησε κάποιον τίτλο και το 1992 αποδέχθηκε την πρόταση της Φιορεντίνα. Ωστόσο, η εμπειρία του στο Αρτέμιο Φράνκι ήταν τραυματική, αφού στην πρώτη σεζόν, οι «βιόλα» υποβιβάστηκαν στη δεύτερη κατηγορία, παρά το γεγονός πως στο ρόστερ τους είχαν αστέρια σαν τον Μπατιστούτα, τον Λάουντρουπ και τον Ντούνγκα. Ο Έφενμπεργκ αγωνίστηκε κανονικά στη Serie B, η ομάδα ανέβηκε αμέσως στα μεγάλα σαλόνια, όμως ο ίδιος επέστρεψε στην πατρίδα του το 1994, για λογαριασμό της Γκλάντμπαχ.

Μπρίαν Λάουντρουπ
Τη σεζόν 1991-92 είχε έρθει σε δημόσια αντιπαράθεση με τη διοίκηση της Μπάγερν και με την ολοκλήρωσή της, ο Δανός αποχώρησε από το Μόναχο, με προορισμό την Φλωρεντία, όπως ο Έφενμπεργκ. Το ίδιο καλοκαίρι, ο Λάουντρουπ είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική Δανίας και ταυτόχρονα πραγματοποίησε το όνειρό του να αγωνιστεί στο ιταλικό πρωτάθλημα. Παρά το δυναμικό ξεκίνημα της Φιορεντίνα των πολλών αστέρων, η ομάδα υποβιβάστηκε στο τέλος της σεζόν 1992-93. Αντίθετα με τον Έφενμπεργκ, που παρέμεινε στους «βιόλα» ακόμα και στη δεύτερη κατηγορία, ο Μπρίαν Λάουντρουπ πήγε δανεικός στη Μίλαν και το 1994 αποχώρησε από τα ιταλικά γήπεδα.

Μάριο Γκόμεζ
Την τετραετία 2009-2013 ήταν συμπαίκτης με τον Φρανκ Ριμπερί στην Μπάγερν. Ο τραυματισμός του το καλοκαίρι του 2012 του κόστισε τη θέση στην αρχική ενδεκάδα των Βαυαρών, ωστόσο στο τέλος της σεζόν κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ. Το 2013, η Φιορεντίνα δαπάνησε το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ για να τον κάνει δικό της, με το Γερμανό επιθετικό να γνωρίζει την αποθέωση από τον κόσμο της ομάδας, κατά την άφιξή του στη Φλωρεντία. Σχεδόν με το «καλημέρα» όμως, τραυματίστηκε σοβαρά και δεν μπόρεσε ποτέ να ανταποκριθεί στις προσδοκίες. Ο Γκόμεζ αγωνίστηκε για δύο σεζόν στο Αρτέμιο Φράνκι και στη συνέχεια παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπεσίκτας, πριν επιστρέψει στη Γερμανία.

 

Τελευταία Νέα