Serie A: Οι επιθετικοί των 2.198 γκολ

Gazzetta team
Serie A: Οι επιθετικοί των 2.198 γκολ

bet365

Μπορεί το ιταλικό πρωτάθλημα να χαρακτηρίζεται διαχρονικά από την άμυνα, αλλά οι ομάδες του Campionato έχουν πλέον το αντίδοτο σε αυτό: Τους επιθετικούς που σκοράρουν συνεχώς.

Σε μια μεταγραφική περίοδος που ουσιαστικά μονοπωλήθηκε από τους επιθετικούς, ο Κριστιάνο Ρονάλντο οδηγεί την ομάδα των μπόμπερ, οι οποίοι είναι έτοιμοι να... πυρπολήσουν τη Serie A. Η παραμονή του Τζέκο είναι ένα σπουδαίο κόλπο για τη Ρόμα, η Ιντερ αποκτά βαρύτητα με τον Λουκάκου, η Νάπολι ονειρεύεται με τον Λοσάνο, οι Μπαλοτέλι και Πιόντεκ έχουν ως στόχο να επιστρέψουν στο προσκήνιο, οι Ιμόμπιλε, Μπελότι και Ζαπάτα είναι έτοιμοι για όλα και ο Κουαλιαρέλα είναι στο κυνήγι νέων γκολ που θα τρελάνουν κόσμο. Το θέαμα, βασικά, είναι εγγυημένο.

ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ (ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ)

Ο Γιουβεντίνος είναι η εγγύηση, βλέποντας τους πάντες από ψηλά με τα 601 γκολ για συλλόγους και τα 88 για την εθνική Πορτογαλίας. Μαγικές στιγμές και τρόπαια τα λένε όλα για αυτόν. Στην πρώτη του χρονιά με την Μπιανκονέρα φανέλα σκόραρε 28 φορές σε 43 ματς, κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Σούπερ Καπ, αλλά όχι αυτό το Champions League που η Γιουβέντους κυνηγάει για χρόνια. Θα ξαναπροσπαθήσει φέτος, έτοιμος για να είναι καθοριστικός.

ΜΑΡΙΟ ΜΠΑΛΟΤΕΛΙ (ΜΠΡΕΣΙΑ)

Είναι πιθανότατα το μεγάλο στοίχημα της φετινής σεζόν. Ο Μπαλοτέλι στην Μπρέσια υπόσχεται "ειδικά εφέ", ειδικά αν ο SuperMario καταφέρει να αφήσει πίσω του τους... μπελάδες που του έχουν φρενάρει την καριέρα. "Κουβαλάει" μαζί του 146 γκολ για συλλόγους και 14 για την εθνική Ιταλίας και η Σκουάντρα Ατζούρα είναι αυτή στην οποία στοχεύει ο Μπαλοτέλι ενόψει του Euro 2020. Προς το παρόν, πάντως, η αποστολή είναι να σώσει την Μπρέσια.

ΑΝΤΡΕΑ ΜΠΕΛΟΤΙ (ΤΟΡΙΝΟ)

Η Τορίνο βασίζεται στον αρχηγό της για να βελτιωθεί κι άλλλο. Τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ευρώπη, ειδικά αν καταφέρει να μπει στους ομίλους του Europa League αποκλείοντας την Γουλβς. Για τη Γκρανάτα είναι αναντικατάστατος και όχι μόνο για τους αριθμούς (104 γκολ σε συλλόγους, 5 με την εθνική Ιταλίας). Ο Μπελότι δεν είναι μόνο γκολ, είναι επίσης μια... ένεση νεύρων, πάθους.

ΕΝΤΙΝ ΤΖΕΚΟ (ΡΟΜΑ)

Τον υπολόγιζαν όλοι σαν φευγάτο για εβδομάδες, φερόταν να έχει έτοιμες τις βαλίτσες για μετακόμιση, αλλά τελικά ο Τζέκο παρέμεινε στη Ρόμα και αυτό ήταν το καλύτερο κόλπο της μεταγραφικής καμπάνιας των Τζαλορόσι, όπως παραδέχθηκε και ο αρχηγός Φλορέντσι. Πρακτικά, ήταν δύσκολο να βρεθεί ένας αντικαταστάτης με καλύτερους αριθμούς από τους δικούς του (273 γκολ για συλλόγους, 56 με την εθνική Βοσνίας). Μπορεί να είναι ο ηγέτης.

ΤΣΙΡΟ ΙΜΟΜΠΙΛΕ (ΛΑΤΣΙΟ)

Μπαίνει στην 4η σεζόν του με την Λάτσιο και από τα 164 γκολ που έχει πετύχει για συλλόγους, περισσότερα από τα μισά είναι με τη φανέλα των Μπιανκοσελέστι (συν άλλα 7 στην εθνική Ιταλίας). Στις πρώτες του δύο χρονιές στη Ρώμη ξεπέρασε τα 20 γκολ στη Serie A (23 και 29, με τα οποία για δεύτερη φορά αναδείχθηκε capocannoniere μαζί με τον Ικάρντι), με συνέπεια να μοιάζουν λίγα τα 15 της περσινής σεζόν. Για τη Λάτσιο παραμένει μια εγγύηση.

ΙΡΒΙΝΓΚ ΛΟΣΑΝΟ (ΝΑΠΟΛΙ)

Είναι η πιο ακριβή μεταγραφή της εποχής Ντε Λαουρέντις, 42 εκατ. ευρώ θα δοθούν στην Αϊντχόφεν μαζί με τα μπόνους. Ενα νέο απόκτημα με στόχο να μειωθεί η απόσταση από τη Γιουβέντους, προκειμένου η Νάπολι να προσπαθήσει να κατακτήσει επιτέλους το scudetto. Ντρίμπλες και γκολ (88 για συλλόγους, 9 με την εθνική), αλλά και πολλές ασίστ για τον 24χρονο Μεξικάνο που σε δύο σεζόν με την PSV στην Ολλανδία σκόραρε 45 φορές σε 83 αγώνες.

ΡΟΜΕΛΟΥ ΛΟΥΚΑΚΟΥ (ΙΝΤΕΡ)

«Οχι κι άσχημα για έναν χοντρό», έγραψε στα social media ο Λουκάκου, δείχνοντας τους μύες του. Κάποιοι, στεκόμενοι στο βάρος του, προσπάθησαν να μειώσουν την επιτυχία της απόκτησης του. Το σώμα του είναι όπως είναι, αλλά τα 187 γκολ για συλλόγους και τα 48 για την εθνική Βελγίου είναι πιο πειστικά από τη φώτο που πόσταρε. Η Ιντερ που αποφάσισε να αφήσει εκτός τον Ικάρντι των τόσων γκολ, βασίζει πάρα πολλά στον Λουκάκου.

ΚΡΙΣΤΟΦ ΠΙΟΝΤΕΚ (ΜΙΛΑΝ)

Ο Pistolero, αφού πρώτα έκανε θαύματα με την Τζένοα, τα έδωσε σχεδόν όλα για τη Μίλαν στις πρώτες του εμφανίσεις μετά τη μεταγραφή (από τα 9 γκολ στη Serie A ως Ροσονέρο, τα 6 ήρθαν στις πρώτες 7 εμφανίσεις), κρύβοντας έτσι τα προβλήματα της ομάδας. Στη συνέχεια, όμως, έπεσε λίγο, με συνέπεια οι Ροσονέρι να χάσουν το εισιτήριο για το Champions League. Τα 84 γκολ όμως της -ως τώρα- σύντομης καριέρας του, είναι μια εγγύηση. Μπορεί να επιστρέψει δυναμικά στο σκοράρισμα.

ΦΑΜΠΙΟ ΚΟΥΑΛΙΑΡΕΛΑ (ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ)

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι είναι υποψήφιος, μαζί με τους Ιμπραΐμοβιτς και Μέσι, για το βραβείο Puskas σχετικά με το πιο όμορφο γκολ της σεζόν 2018-19. Το "διαμάντι" με το τακουνάκι, στον αέρα, κόντρα στη Νάπολι είναι ένα από τα πολλά του ρεπερτορίου του. Ο Κουαλιαρέλα βάζει πολλά γκολ (204 για συλλόγους, 9 για την εθνική Ιταλίας) αλλά η ειδικότητα του είναι οι γκολάρες. Αν η Σαμπντόρια πετάει στα ψηλά στρώματα της Serie A, είναι χάρη σε αυτόν.

ΝΤΟΥΒΑΝ ΖΑΠΑΤΑ (ΑΤΑΛΑΝΤΑ)

Ηταν ο ποδοσφαιριστής της Αταλάντα που δέχθηκε τις περισσότερες προτάσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η... ανήθικη πρόταση δεν έφτασε ποτέ στον πρόεδρο Περκάσι όμως (και είναι δύσκολο να φτάσει τώρα), επομένως ο Γκασπερίνι μπορεί να βασίζεται ακόμη στον Πάνθηρα του, ικανός να σκοράρει πέρυσι 28 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις (συνολικά έχει 108 για κλαμπ και 3 για την εθνική Κολομβίας). Συνεργάζεται άψογα με τους Γκόμες και Ιλιτσιτς και αν πάρει μπρος και στο Champions League, θα δούμε ωραία πράγματα.

ΠΗΓΗ: Gazzetta dello Sport

 

Τελευταία Νέα