Αποχαιρέτησαν τα γήπεδα με αποβολή

Αποχαιρέτησαν τα γήπεδα με αποβολή

bet365

Σαν σήμερα, πριν από 13 χρόνια, ο Ζινεντίν Ζιντάν έριξε την περίφημη κουτουλιά στον Μάρκο Ματεράτσι και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται κάποιους σπουδαίους ποδοσφαιριστές, που είπαν «αντίο» στους αγωνιστικούς χώρους, αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα.

Γιούργκεν Κόλερ
Ένας ποδοσφαιριστής που κατέκτησε όλους τους μεγάλους τίτλους στην καριέρα του, όπως Μουντιάλ (1990) και Euro (1996) με την εθνική ομάδα, Τσάμπιονς Λιγκ (Ντόρτμουντ) και κύπελλο ΟΥΕΦΑ (Γιουβέντους). Ο Γερμανός αμυντικός είχε την ευκαιρία να ολοκληρώσει την καριέρα του με ένα ακόμη σπουδαίο τρόπαιο, αφού το τελευταίο του ματς ήταν ο τελικός του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, το 2002. Ωστόσο, η Ντόρτμουντ ηττήθηκε από τη Φέγενορντ (3-2), ενώ ο ίδιος είχε αποβληθεί από το πρώτο ημίχρονο. Ο Κόλερ ανέτρεψε τον Τόμασον μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής του έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα.

Μαρκ Φαν Μπόμελ
Στην πλούσια καριέρα του αγωνίστηκε σε κάποια από τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης, όπως η Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν και Μίλαν. Στο φινάλε, ο Ολλανδός θέλησε να φορέσει για μία χρονιά τη φανέλα της ομάδας, με την οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Τη σεζόν 2012-13, ο Φαν Μπόμελ επέστρεψε στην Αϊντχόφεν και στο τελευταίο παιχνίδι του ολλανδικού πρωταθλήματος ήταν ο αρχηγός της ομάδας, απέναντι στην Τβέντε. Μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών, ο διαιτητής του έδειξε δύο φορές την κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα να τελειώσει πρόωρα το παιχνίδι και η... καριέρα του Φαν Μπόμελ.

Έντγκαρ Ντάβιντς
Το 2010 είπε «αντίο» στα γήπεδα, όμως μετά από δύο χρόνια επέστρεψε, ως παίκτης-προπονητής της αγγλικής Μπαρνέτ, που αγωνιζόταν στη League 2. Στην πρώτη χρονιά του Ντάβιντς, η ομάδα υποβιβάστηκε, όμως ο Ολλανδός συνέχισε κανονικά από το διπλό πόστο του. Τη σεζόν 2013-14, το «πίτμπουλ» των ευρωπαϊκών γηπέδων ξεκίνησε... αγριεμένα, καθώς στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές είδε τρεις κόκκινες κάρτες. Η τελευταία αποβολή ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με τον Ντάβιντς να αποφασίζει να μην αγωνιστεί ποτέ ξανά. Συνέχισε μόνο ως προπονητής και λίγους μήνες μετά αποχώρησε και από την τεχνική ηγεσία της Μπαρνέτ.

 

Τελευταία Νέα