Αυτοί που άλλαξαν γειτονιά στη Μαδρίτη

Αυτοί που άλλαξαν γειτονιά στη Μαδρίτη

bet365

Ο Μάρκος Γιορέντε πήρε μεταγραφή από τη Ρεάλ στην Ατλέτικο και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε ποδοσφαιριστές, που πήγαν απευθείας από τη μία ομάδα στην άλλη.

Περού - Βραζιλία με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 220+ ειδικά! (21+)

Ούγκο Σάντσες
Ο κορυφαίος Μεξικανός ποδοσφαιριστής έκανε το άλμα στην Ευρώπη το 1981. Η Άρσεναλ είχε ενδιαφερθεί για την απόκτησή του, όμως τελικά κατέληξε στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Στο Βιθέντε Καλντερόν έμεινε για τέσσερα χρόνια και στην τελευταία του σεζόν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (26 γκολ) και η ομάδα κατέκτησε το κύπελλο. Η Ρεάλ Μαδρίτης ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή του, όμως υπό το φόβο αντιδράσεων από τους φίλους της Ατλέτικο, ο Σάντσες επέστρεψε για δέκα μέρες στο Μεξικό και στη συνέχεια υπέγραψε στη «βασίλισσα». Αγωνίστηκε επτά χρόνια στο Μπερναμπέου, κατακτώντας πέντε σερί πρωταθλήματα, ενώ ο ίδιος για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια ήταν πρώτος σκόρερ. Μάλιστα, τη σεζόν 1989-90 σημείωσε 38 γκολ στο πρωτάθλημα, ένα ρεκόρ που έσπασε δύο δεκαετίες μετά ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Μέχρι και σήμερα αποτελεί τον τέταρτο σκόρερ όλων των εποχών της La Liga, με 234 τέρματα.

Μπερντ Σούστερ
Ένας από τους ποδοσφαιριστές, που έχει αγωνιστεί και στους τρεις μεγάλους του ισπανικού ποδοσφαίρου. Μετά από μία οκταετία στην Μπαρτσελόνα, ο Γερμανός μέσος πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης το 1988. Στο Μπερναμπέου αγωνίστηκε στο πλευρό της περίφημης «πεντάδας του γύπα» (Μπουντραγκένιο, Σαντσίς, Μαρτίν Βάθκεθ, Μίτσελ, Παρδέθα) και μέσα σε δύο χρόνια κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα. Το 1990 μετακόμισε στο Βιθέντε Καλντερόν, όπου έμεινε για τρία χρόνια. Με την Ατλέτικο Μαδρίτης σήκωσε δύο κύπελλα Ισπανίας και στη συνέχεια επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Λεβερκούζεν.

Χουάν Εσνάιντερ
Το 1993 η Ρεάλ Μαδρίτης τον παραχώρησε στη Σαραγόσα, όμως μετά από μία εντυπωσιακή διετία στο Ρομαρέδα (πρωταγωνιστής στην κατάκτηση του κυπέλλου κυπελλούχων), η «βασίλισσα» τον πήρε πάλι πίσω το 1995, με τα διπλάσια λεφτά από εκείνα που τον είχε παραχωρήσει. Ωστόσο, ακολούθησε μία απογοητευτική σεζόν στο Μπερναμπέου για τον Αργεντινό επιθετικό, ο οποίος σημείωσε μόλις ένα γκολ στο πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι του 1996, ο Εσνάιντερ άλλαξε γειτονιά στη Μαδρίτη, παίρνοντας μεταγραφή στην Ατλέτικο. Με τους «ροχιμπλάνκος» βρήκε και πάλι τη φόρμα του, πετυχαίνοντας 16 τέρματα. Παρόλα αυτά και στο Βιθέντε Καλντερόν έμεινε μόλις για ένα χρόνο, αποχωρώντας για την Εσπανιόλ.

Σαντιάγο Σολάρι
Μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως η πρώτη του εμφάνιση στα ευρωπαϊκά γήπεδα, ως ποδοσφαιριστής, έγινε με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Αργεντινός χαφ πήγε στο Βιθέντε Καλντερόν τον Ιανουάριο του 1999, σε ηλικία 23 ετών. Έμεινε για 1,5 χρόνο στους «ροχιμπλάνκος», αφού το 2000 η ομάδα υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία. Τότε, εμφανίστηκε η Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Σολάρι να γίνεται μέλος των “galacticos” του Φλορεντίνο Πέρεθ. Παρά τους πολλούς αστέρες στο ρόστερ, ο Αργεντινός είχε σταθερή παρουσία στην ενδεκάδα και σε πέντε χρόνια κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Ισπανίας και ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Το 2005 αποχώρησε για λογαριασμό της Ίντερ.

Χοσέ Αντόνιο Ρέγες
Ο αδικοχαμένος Ισπανός άσος ήταν ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ το 2006, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης τον απέκτησε με τη μορφή δανεισμού. Ο Ρέγες έμεινε στο Μπερναμπέου για μία σεζόν και κατέκτησε το ισπανικό πρωτάθλημα, όμως αντί να επιστρέψει στο Λονδίνο και στους «κανονιέρηδες», εκείνος παρέμεινε στη Μαδρίτη. Όχι για τη Ρεάλ, αλλά για την Ατλέτικο, με την οποία υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας. Στο Βιθέντε Καλντερόν αγωνίστηκε μέχρι το 2011 (μία σεζόν παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπενφίκα), κατακτώντας το Γιουρόπα Λιγκ. Στη συνέχεια επέστρεψε στην πρώτη του ομάδα, τη Σεβίλλη.

 

Τελευταία Νέα