CR7: Ο κακός δαίμονας των «οράνιε»

CR7: Ο κακός δαίμονας των «οράνιε»

bet365

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αντιμετωπίζει την «αγαπημένη» του Ολλανδία στον τελικό του Nations League και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται όλα τα γκολ του Πορτογάλου απέναντι στους «οράνιε».

Έτοιμος να σηκώσει ένα ακόμη τρόπαιο στην πλούσια καριέρα του είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Τελευταίο εμπόδιο προς την κατάκτηση του πρώτου Nations League είναι η Ολλανδία, απέναντι στην οποία ο CR7 έχει τρομερή παράδοση.

Στο πρώτο μεγάλο τουρνουά, που αγωνίστηκε με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας, το Euro 2004, το παιχνίδι απέναντι στους «οράνιε» ήταν σημαδιακό για τον Πορτογάλο. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στον ημιτελικό της διοργάνωσης, με τον Κριστιάνο να ανοίγει το σκορ για την ομάδα του και ταυτόχρονα το δρόμο για πρόκριση στον τελικό (όπου ηττήθηκε από την Ελλάδα). Τα τέρματα των Μανίς και Αντράντε (αυτογκόλ) διαμόρφωσαν το τελικό 2-1 για τους Ίβηρες, όμως το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν το πρώτο μεγάλο ραντεβού που φώναξε «παρών» ο Ρονάλντο.

Δύο χρόνια μετά, στον αγώνα των δύο ομάδων, στο Μουντιάλ του 2006, ο Ρονάλντο είχε ραντεβού με την ατυχία. Τραυματίστηκε νωρίς (παιχνίδι με 4 κόκκινες και 16 κίτρινες κάρτες) και αποχώρησε μόλις στο 34’, ωστόσο η Πορτογαλία επικράτησε με 1-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Χρειάστηκε να περάσουν έξι χρόνια για να αναμετρηθούν και πάλι οι δύο ομάδες. Στο Euro 2012, το ραντεβού τους ήταν στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων και η Πορτογαλία χρειαζόταν μόνο νίκη, ώστε να προκριθεί 100% στα προημιτελικά, χωρίς να την ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Ο Φαν Ντερ Φαρτ ήταν αυτός που «πάγωσε» του Ίβηρες, δίνοντας προβάδισμα στην Ολλανδία, όμως ο Κριστιάνο πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Με δύο δικά του γκολ, η Πορτογαλία έφτασε στην ανατροπή και με το τελικό 2-1 πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Σε μεγάλη διοργάνωση δε συναντήθηκαν ποτέ ξανά μέχρι τώρα, παρά μόνο σε δύο φιλικά. Στο ένα από αυτά, ο Κριστιάνο ήταν και πάλι καθοριστικός, αν και το αποτέλεσμα είχε μικρή σημασία. Στις 14 Αυγούστου 2013, ήταν αυτός που ισοφάρισε για το τελικό 1-1, με γκολ λίγο πριν το φινάλε.

Ο συνολικός απολογισμός του είναι τέσσερα γκολ σε πέντε αναμετρήσεις με την Ολλανδία. Τώρα, μπροστά στη θέα ενός ακόμη τροπαίου, θα συνεχίσει την καλή του παράδοση απέναντι στους «οράνιε» ο Κριστιάνο Ρονάλντο;

 

Τελευταία Νέα