Η «σχολή των Πλάβι» στο Μπερναμπέου

Η «σχολή των Πλάβι» στο Μπερναμπέου

Η «σχολή των Πλάβι» στο Μπερναμπέου

bet365

Ο Σέρβος επιθετικός Λούκα Γιόβιτς είναι πλέον παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται όλους τους συμπατριώτες του, που φόρεσαν τη φανέλα της «βασίλισσας».

Μίλαν Γιάνκοβιτς
Στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του αγωνίστηκε στον Ερυθρό Αστέρα, από τον οποίο πήρε μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης στις αρχές του 1987. Ο Σέρβος αγωνίστηκε για 1,5 χρόνο στο Μπερναμπέου και μάλιστα τη σεζόν 1987-88 ήταν βασικός στη μεσαία γραμμή της «βασίλισσας», δίπλα στους Γκορντίγιο, Μίτσελ και Βάσκες. Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Ισπανίας και το καλοκαίρι του 1988 αποχώρησε για λογαριασμό της Άντερλεχτ.

Πρέντραγκ Σπάσιτς
Οι εμφανίσεις του με τη φανέλα της Παρτιζάν ήταν εκείνες που αποτέλεσαν το «διαβατήριο» για τη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης το 1990. Ο Σέρβος κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε μόλις μία σεζόν στο Μπερναμπέου, μετρώντας 22 συμμετοχές στο ισπανικό πρωτάθλημα. Οι περισσότεροι το θυμούνται για το αυτογκόλ, που σημείωσε σε ένα ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα, με τον Σπάσιτς να θεωρείται μία από τις χειρότερες μεταγραφές στην ιστορία του συλλόγου.

Ντέγιαν Πέτκοβιτς
Το Δεκέμβριο του 1995 πήρε μεταγραφή από τον Ερυθρό Αστέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως μετά από ένα μήνα και έπειτα από μόλις τρεις συμμετοχές, η «βασίλισσα» τον παραχώρησε δανεικό στη Σεβίλλη. Το καλοκαίρι του 1996 επέστρεψε στο Μπερναμπέου, όμως ούτε υπό τις οδηγίες του Φάμπιο Καπέλο κατάφερε να καθιερωθεί στην αρχική ενδεκάδα ο Σέρβος μεσοεπιθετικός. Τον Ιανουάριο του ’97 παραχωρήθηκε εκ νέου δανεικός, αυτή τη φορά στη Σανταντέρ και δεν επέστρεψε ποτέ στη Ρεάλ.

Πέριτσα Ογκνιένοβιτς
Ένας ποδοσφαιριστής που στη δύση της καριέρας του αγωνίστηκε στη χώρα μας, όμως στα 22 του είχε κάνει το «μπαμ», παίρνοντας μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης από τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Σέρβος επιθετικός ήταν κάτοικος Μπερναμπέου από τον Ιανουάριο του 1999 έως το καλοκαίρι του 2001, όμως μέσα σε αυτό το διάστημα είχε λίγες συμμετοχές, με τις περισσότερες από αυτές να είναι ως αλλαγή. Ενδεικτικό είναι πως όταν αποχώρησε από τη «βασίλισσα», ο Ογκνιένοβιτς έμεινε για έξι μήνες χωρίς ομάδα.

Υ.Γ. Ο Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς είναι Μαυροβούνιος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα