Θα έχει κάποια χώρα 5 ομάδες στο Champions League;

Gazzetta team
Θα έχει κάποια χώρα 5 ομάδες στο Champions League;

bet365

Η σεζόν φτάνει στο τέλος της και το Planet Football εξετάζει υπό ποιες προϋποθέσεις θα έχει μία χώρα 5 ομάδες στο επόμενο Champions League.

Η τελευταία φορά που μία χώρα είχε 5 ομάδες στους ομίλους του Champions League ήταν τη σεζόν 2017-18. Τσέλσι, Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι είχαν εξασφαλίσει την παρουσία τους, κατακτώντας τις 3 πρώτες θέσεις της Premier League, ενώ η 4η Λίβερπουλ βρέθηκε στα προκριματικά και πιο συγκεκριμένα στη φάση των play off. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που είχε τερματίσει στην 6η θέση στο πρωτάθλημα πήρε το τελευταίο εισιτήριο, κατακτώντας το Europa League στον τελικό με τον Άγιαξ.

Οι 5 θέσεις των Άγγλων δεν ήταν εγγυημένες με τους κόκκινους να παίζουν στα προκριματικά, όταν είχαν αποκλείσει την Χόφενχαϊμ. Φέτος, όμως, όποια χώρα βρεθεί με 5 ομάδες θα είναι όλες στους ομίλους. Πώς μπορεί να γίνει αυτό όμως; Μία θέση στους στον pot 1 των ισχυρών προβλέπεται για την ομάδα που θα κατακτήσει το Champions League και άλλη 1 για την ομάδα που θα κατακτήσει το Europa League.

Στα ημιτελικά του Europa League, λοιπόν, βρίσκονται οι Τσέλσι, Άιντραχτ, Βαλένθια και Άρσεναλ. Από αυτές μόνο η Τσέλσι έχει εξασφαλίσει θέση μέσω του πρωταθλήματος, ενώ η μοναδική ομάδα που έχει ελάχιστες πιθανότητες να τα καταφέρει είναι η Άρσεναλ (θα πρέπει να χάσει η Τότεναμ στο φινάλε και η ομάδα του Έμερι να καλύψει και διαφορά 8 τερμάτων). Αν δεν γίνει το... θαύμα, λοιπόν, στην Premier και οι κανονιέρηδες κατακτήσουν το τρόπαιο, τότε η Αγγλία θα έχει 5 ομάδες (μαζί τους θα παίξουν οι Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι και Τότεναμ). Αν το κατακτήσει η Τσέλσι, τότε καμία χώρα δεν θα έχει 5 ομάδες.

Αυτό που ισχύει για την Άρσεναλ ισχύει για τις Άιντραχτ και Βαλένθια: αν τερματίσουν στην 4άδα των πρωταθλημάτων τους, τότε καμία χώρα δεν θα 5 ομάδες. Αν κατακτήσουν το Europa League και μείνουν εκτός 4άδας, τότε η χώρα τους θα έχει 5.

Πώς διαμορφώνονται οι όμιλοι του Champions League τη σεζόν 2019-20 αυτή τη στιγμή, με 13 ομάδες να είναι ήδη γνωστές:

Pot 1: Μπαρτσελόνα (ως πρωταθλήτρια Ισπανίας), Γιουβέντους (ως πρωταθλήτρια Ιταλίας), Παρί Σεν Ζερμέν (ως πρωταθλήτρια Γαλλίας), Ζενίτ (ως πρωταθλήτρια Ρωσίας)

Στο Pot 1 θα βρεθούν άλλες 4 ομάδες: Η πρωταθλήτρια Αγγλίας (φαβορί η Μάντσεστερ Σίτι), η πρωταθλήτρια Γερμανίας (φαβορί η Μπάγερν), η κάτοχος του Europa League (όποια και αν είναι αυτή) και η κάτοχος του Champions League. Στην τελευταία περίπτωση αν νικήτρια είναι είτε η Μπαρτσελόνα είτε η Λίβερπουλ, τότε τη θέση θα πάρει η πρωταθλήτρια Πορτογαλίας (φαβορί η Μπενφίκα). Ο Άγιαξ θα αποφύγει τα προκριματικά και θα πάρει θέση στους ισχυρούς αν το κατακτήσει, ενώ η Τότεναμ θα αποφύγει το 2o ή το 3o γκρουπ (τονίζουμε ότι οι Spurs δεν έχουν ακόμα εξασφαλίσει θέση στην 4άδα, αλλά οι πιθανότητες να μείνουν εκτός 4άδας είναι πολύ μικρές).

Pot 2: Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης, Λίβερπουλ (αν δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα ή το Champions League), Τσέλσι (αν δεν κατακτήσει το Europa League), Ντόρτμουντ (αν δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα)

Pot 2 ή 3: Νάπολι

Pot 3 ή 4: Λειψία

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα