Αμβούργο: Ο τρόμος επιστρέφει

Gazzetta team
Αμβούργο: Ο τρόμος επιστρέφει

bet365

Το Αμβούργο κινδυνεύει να χάσει την άνοδο στην Bundesliga και κινδυνεύει και φέτος με καταστροφή.

Η σεζόν για το Αμβούργο στη δεύτερη κατηγορία ξεκίνησε όπως όλοι περίμεναν: μαζί με την Κολωνία έδειχναν ότι είναι οι καλύτερες ομάδες και ότι στο τέλος δεν θα υπάρξει πρόβλημα να επιστρέψουν στην πρώτη κατηγορία. Λίγες αγωνιστικές, όμως, πριν φτάσουμε στο τέρμα οι Δεινόσαυροι βρίσκονται στην 4η θέση που... δεν οδηγεί πουθενά.

Λίγες ώρες πριν την ήττα με 2-0 από την Ουνιόν στο Βερολίνο ο Λιούς Χόλτμπι ενημερώθηκε από τον προπονητή του ότι δεν θα βρίσκεται στη βασική ενδεκάδα. Αυτό τον οδήγησε σε μία κίνηση που κανένας δεν περίμενε: αρνήθηκε να ταξιδέψει με την αποστολή. Αργότερα, απολογήθηκε από τον Βολφ, τη διοίκηση και τους οπαδούς του Αμβούργου, όμως ήταν πολύ αργά. Δεν πρόκειται να παίξει ξανά με τη φανέλα των Δεινόσαυρων και θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν, όταν και λήγει το συμβόλαιό του.

Nach den Ereignissen der letzten beiden Tage halte ich es für angebracht mich hier auch mal kurz zu Wort zu melden. Nach Ende des gestrigen Abschlusstrainings habe ich mich im Affekt zu einer Kurzschlussreaktion hinreissen lassen. Aufgrund einiger Enttäuschungen in den letzten Wochen und dem unbedingten Willen den Aufstieg zu erreichen und der Mannschaft bzw. dem HSV helfen zu wollen, sind die Gäule im wahrsten Sinne des Wortes mit mir durchgegangen. Die Reaktion war emotional, geschah im Affekt und war absolut nicht in Ordnung - das habe ich nach einer kalten Dusche wenige Minuten nach dem Training eingesehen und umgehend die Entscheidung gegenüber dem Trainer revidiert. Leider wurde mir die Tür nicht mehr aufgemacht, was ich mir aber unbedingt gewünscht hätte. Ich werde die Entscheidung des Vereins akzeptieren müssen.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lewis Holtby (@lewis.holtby.8) στις

Αυτή η μικρή επανάσταση του Χόλτμπι, για την οποία ήλπιζε σε συγχώρηση, που δεν ήρθε ποτέ, έγινε στο χειρότερο σημείο για τον σύλλογο. Με τρία παιχνίδια μέχρι το τέλος και το ένα από αυτά με την Κολωνία ο κίνδυνος να παραμείνει το Αμβούργο στη δεύτερη κατηγορία είναι πολύ μεγάλος. «Η σεζόν βρίσκεται υπό διάλυση», διαπίστωσε η Hamburger Morgenpost. «Κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι η άνοδος δεν θα έρθει με τέτοιο ρόστερ, τέτοιο μπάτζετ και τέτοια ιστορία».

Η καταστροφή δεν είναι μόνο για το γόητρο, αλλά και οικονομική. Αν έρθει η καταστροφή η «τρύπα» στα ταμεία θα είναι τόσο μεγάλη, που ακόμη και η αδειοδότηση θα αποτελεί θέμα. Ο θυμός των οπαδών δεν κατευθύνθηκε μόνο προς τον Χόλτμπι, αλλά και προς τον προπονητή Βολφ, που τελευταία έχει αναστατώσει και μπερδέψει την ίδια του την ομάδα με τις αλλαγές του. «Το πρόβλημα δεν είναι ο προπονητής», τόνισε, όμως, ο τεχνικός διευθυντής Μπέκερ. «Χρειαζόμαστε χαρακτήρα ως ομάδα και δεν τον έχουμε».

Στο δεύτερο ημίχρονο του τελευταίου αγώνα μετά το πρώτο γκολ της Ουνιόν στο 46’ το Αμβούργο δεν κατάφερε να βγάλει ούτε μία φάση. «Αυτό είναι απαράδεκτο. Δεν γίνεται να κερδίσεις κανένα παιχνίδι έτσι», δήλωσε ο αρχηγός Χαντ. Στη βαθμολογία του δευτέρου γύρου οι Δεινόσαυροι βρίσκονται στην 14η θέση! Ο Βολφ, που ανέλαβε τον περασμένο Οκτώβριο και στο παρελθόν είχε οδηγήσει την Στουτγκάρδη στην άνοδο, δέχεται κριτική, όμως φαίνεται ότι μετά από τόσους μήνες δουλειάς απλά απορροφήθηκε στη μετριότητα της ομάδας του. «Δεν είμαι διατεθειμένος να θυσιάσω κανέναν επειδή τώρα τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα περιμέναμε», συνέχισε ο Μπέκερ.

Επόμενο παιχνίδι για το Αμβούργο είναι εκείνο απέναντι στην Ίνγκολσταντ εντός έδρας. Μέχρι πέρυσι ο σύλλογος μπορούσε να βρει τον τρόπο και να ξεφύγει από την καταστροφή στις... καθυστερήσεις. Τώρα, ίσως το σερί να συνεχιστεί από την άλλη πλευρά: από την καταστροφή στην καταστροφή...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα